Hae
My Project Is Me

Kasvispiirakka – 126kcal

Moi,

Jos fitness-lehti tarjoaa kesäisen reseptin, jonka kehutaan sisältävän paljon proteiinia, olevan maukasta ja kerryttävän vain 126kcal/annos niin onhan sitä kokeiltava. Koska kyseessä on jenkkijulkaisu, ovat suomennetut mitat hieman hassuja. Näitä tarvitaan:

3,5dl kananmunanvalkuaisia

2 kananmunaa

1,2dl raejuustoa

0,6dl kookosjauhoja

1,8dl täysjyväjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa kaura mutta minulla oli vehnää)

1,2 dl kutakin kasvista (kesäkurpitsa, herkkusieni, sipuli, paprika, tomaatti)

1/2tl kutakin (suola ja pippuri)

1rkl valkosipulijauhetta (minulla oli kuivattuja kynsiä)

2rkl erilaisia kuivattuja yrttejä (ohjeessa Italialainen sekoitus)

Lämmitä uuni 200c. Sillä välin pilko kasvikset ja kuullota niitä hetki pannulla että pehmenevät (5-10min). Sekoita muut aineet keskenään ja lisää kasvikset joukkoon. Kaada (öljyttyyn) vuokaan ja paista keskitasolla noin 20min, tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.

Ohjeesta tulee kuusi reilua annosta (ja kuvassa näkyvät kaksi palaa, vastaavat yhtä annosta). Kaloreita en ole laskenut, luotetaan ohjeeseen.

IMG_7839 (1024x683) IMG_7844 (1024x683) IMG_7850 (1024x683) IMG_7868 (1024x683) IMG_7870 (1024x683) IMG_7873 (1024x683)

Oma paistoastiani oli eräänlainen pitkulamallinen kakku/leipävuoka mutta yhtälailla matalareunainen, laakeampi versio käy. Oikein näpsäkkä kasvispiirakka, joka pysyy hyvin kasassa. Maku eroaa melkoisesti paljon käyttämästäni frittatasta, kiitos varmasti juurikin noiden jauhojen vaikka sisältö muutoin on olemukseltaan melko samanlainen. Olen myös joskus valmistanut muutoin vähän samankaltaista piirasta mutta jauhot korvasin valmiilla leipäpaloilla. Pilkoin siis jotain ruispaahtoleipäviipaleita muna-kasvisseoksen joukkoon ja paistoin uunissa, joskin minä käytin perinteistä munamaitoa jolloin sen proteiinipitoisuus oli tietenkin paljon pienempi.

Jossei jaksa erotella, niin munanvalkuaisiahan myydään suuremmissa marketeissa maitohyllyllä ihan erikseen. Hinta on jonkinverran kalliimpi kuin itse erotellessa (riippuen tietytsi käytettyjen munien hinnasta). Kokemusta minulla ei maullisesti näistä ole eli en sen puolelta pysty sanomaan. Ja vielä loppuun ehkä itsestäänselvyytenä mutta sanomisen arvoisena kuitenkin, tuo kananmunan valkuainenhan on nimenomaan se proteiinipommi ja keltainen taas kaloripommi – kärjistettynä. Siinä siis syy miksi ohjeessa on nimenomaan käytetty enemmän noita valkuaisia.

WP_20130717_003

2 kommenttia

  1. Laura kirjoitti:

    Ihanan näköinen piirakka! Täytyy kokeilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.