Hae
My Project Is Me

Pääsiäiskuulumisia

Vielä on pääsiäistä jäljellä samoin kuin pääsiäissuklaita. Ajattelin näin sunnuntai-illan ratoksi kirjata ylös ihan puhdasta ajatuksenvirtaa pääsiäisestä ja siitä, mihin se ikinä johtaakaan. Pääsiäinen on tullut vietettyä ihan visusti kotikulmilla, hyvin syöden ja suklaamunia metsästäen. Minulla on erään naapurin kanssa ollut jo vuosia perinteenä järjestää lapsillemme pääsisäismunajahti pihapiirissä ja lasten kasvaessa, myös itse munajahti muuttuu haasteellisemmaksi. Odotan aikaa, kun voimme järjestää todellisen suunnistuksen. Niin hauskalta kuin tämä kuulostaakin, niin valitettavasti tilaisuus tuntuu aiheuttavan aina myös itkua ja harmitusta. Jostain on aina epäreilua kun joku toinen keksii ratkaisun ennemmin tai poimii munan koriin vaikka lopussa saalis jaetaankin tasan. Ehkä vielä jonain vuonna tämä onnistuu ilman riitoja.

Pääsiäisenä on taitanut alkaa muodostua uudeksi perinteeksi myös Burger King, missä kävin eilen lasten kanssa syömässä pitkän puuhasteluretken päätteeksi.  Tämä on tosin vasta toinen vuosi kun näin on käynyt mutta meidän 7-vuotias keksi että tästä voisi tehdä uuden perinteen. Ja miksikös ei oikeastaan voisi. Meillä oli yhteen aikaan perinteenä käydä mieheni perheen kanssa aina isänpäivänä kiinalaisessa ravintolassa syömässä ja oman isäni kanssa kävin monta vuotta omien syntymäpäivieni kunniaksi Raxissa. Näistä on minulle jäänyt mukavia muistoja, vaikka ei tämän kummallisemmista asioista olekaan kyse.

Pääsiäinen on tarjonnut myös hyvän mahdollisuuden lepoon, laatuaikaan perheen kanssa sekä aurinkoa. Ulkoiltua onkin tullut melkoisesti vaikka ihan bikineissä ei olekaan pihalla voinut olla kuten jonain vuonna vuosien 1997-1999 välillä oli. Muistan tosiaan yhden sellaisen pääsiäisen yläasteajaltani kun oli niin lämmin että otin omakotitalomme pihalla aurinkoa pelkissä bikineissä. Talvitakit olen kuitenkin jo uskaliaasti pessyt ja pakannut varastoon odottamaan seuraavaa, mikä ei toivottavasti ihan hetkeen ole tulossa.

Vielä olisi tosiaan tarjolla yksi päivä pääsiäistä mutta omalla kohdallani se tulee kulumaan aika pitkälti jäähallilla sillä esikoiseni jääkiekkojoukkue on ensimmäistä kertaa turnauksen järjestäjän roolissa. Vaikka se töistä vapaa onkin, ei pelkkää vapaata ole tarjolla mutta mukavaa puuhasteluahan se tämä on. Ja siihen se on hyvä sitten lopettaa pääsiäinen – toivottavasti turnausvoittoon.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.