Hae
My Project Is Me

Kuukausi jouluaattoon

Tänään, 24.11., jouluaattoon on enää tasan kuukausi. Joulunodotus alkoi meillä heti pyhäinpäiväviikonlopun jälkeen. Tuolloin nostimme esiin ensimmäiset koristeet, mitkä olivat itseasiassa viime joulun jäljiltä poissiivottujen joulukoristeiden laatikosta unohtuneet.

 

Viime viikonloppuna sen sijaan otimme loputkin joulukoristeet esiin – myös kuusen. Tänä vuonna kuusen oksilla loistavat kultaisen erisävyissä kimaltavat koristeet. Tähän väliin kerrottakoon sellainen joulukuusenkoristefakta, että niitähän löytyy useamman laatikon verran, useammassa eri sävyssä. Jo muutamana peräkkäisenä vuonna, on koristesävyksi osunut vaaleanpunaiseen taittavat sävyt. Tämä olikin ensimmäinen asia mitä keskimmäisemme minulta pyysi eli että värillä ei ole väliä, kunhan ei taas ole vaaleanpunainen. Vaaleanpunaisen lisäksi löytyy myös ainakin turkoosia, hopeista ja valkoista, mistä jälkimmäisiä löytyy kuusesta kultaisten koristeiden seasta.

 

Kuusen kynttilöiden kanssa kilpaa loistavat olohuoneessa olevat valoverhot. Valoverhot ovat Airamin mallistoa ja yhdet niistä harvoista kokopitkistä mitä olen kaupoissa nähnyt. Eivät suinkaan ainoat mutta leveytensä (2,5m) vuoksi valikoituivat meille kapeampien mallien sijaan. Valoverhot ovat kuulemani mukaan talven hittituote, enkä ihmettele sillä ovathan ne upeat (ja onneksi myös energiaystävälliset).

 

Seuraava askel joulunodotuksessa taitaa olla ensimmäisen adventin juhlinta tulevana sunnuntaina. Tämän jälkeen koittaa hetki, mitä nuorimmaisemme on jo monta kertaa ehtinyt kysyäkin eli joulukalenterin ensimmäisen luukun avaaminen. Ja viimeistään siitä alkaa joulunodotus ihan oikeasti.

Ja jos kaipaat lisää joulutunnelmaan siivittävää lukemista niin kurkkaa nämä ja lähde paikanpäälle itsekin:

Kankurin tupa // Villa Weiste // Koiramäen Pajutalli //

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *