Hae
My Project Is Me

Kävellen vai juosten

Heippa taasen,

Lhdin käymään päivittäisellä lenkillä heti aamupostaukseni jälkeen ja pitkästä aiaa päädyin oikein juoksemaan osan matkaa. En rehellisesti ole mitään juoksijatyyppiä, mutta kun tuntuu siltä että tuo kävely on sellista sunnuntaikävelyä vaikka nopeuteni on kuitenkin noin 7km/h (Joo! Olen siis nopeuttanut vauhtia koska reilu kuuden kilsan lenkkiin menee noin 50min ja siinäkin välissä joutuu aina välillä pysähtymään laittamaan tuttia vaunilijan suuhun).

Juoksemisessa tykkään siitä että siinä hengästyy. Tämä hengästyminen saa liikunnan tuntumaan myös vatsalihaksissa. Ja koska tulee myös kuuma, niin kuvittelen sen olevan kovinkin tehokasta. Se on kuitenkin samalla myös tylsää. Milloin tuntuu että jalat on väsyneet, milloin ettei saa happea.. Kaikki tämä on oikeasti vain harjoituksen puutetta! Tekosyitä siis.

Onko juokseminen sitten tehokkaampaa kuin kävely? Tämä on näitä ikuisuuskysymyksiä ja vastaus ei ole sen helpompi. Lyhyellä tähtäimellä juokseminen on tehokkaampi menetelmä sillä se nostaa sykettä nopeammin ja kuluttaa kaloreita enemmän kuin kävely. Tästsä syystä myös se väsuttää kroppaa enemmän, jolloin ajallisesti sitä voi harrastaa vähemmän aikaa. Jos taas pitkällä tähtäimellä kävelee noin kolminkertaisen määrän niin lopputulos on suunnilleen sama.Muistan jostain lukeneeni että viikossa 75min juoksemista vastaa 250min kävelyä. jokainen vetäköön tästä omat johtopäätöksensä oman kunnon ja tunnon mukaan, mutta koska en itse ole mitenkään huippukunnossa väitän että näiden kahden yhdistäminen tuottaa parhaan tuloksen. Lenkkeilen kuitenkin viikossa vähintään noin 400min verran ja jos siitä juoksen osan ja osan kävelen niin hyvä on.

Haluan muuten vielä painottaa etten missään nimessä ole mikään asiantuntija tai kuvittele jakavani akuellia faktatietoa aiheesta. ajatukset perustuvat lukemiini väitteisiin sekä mutu-tietoon.

Tässä vielä hieman kuvaa lenkkiasustani ja olemattomista lihaksistani, joista olen kuitenkin tässä vaiheessa ilmeisen ylpeä 😀 Ei mutta ihan tosissaan, paljon on vielä matkaa mutta jostainhan se on aloitettava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.