Hae
My Project Is Me

Leikkipuisto Linnunrata

Lasten myötä, ovat erilaiset leikkipuistot tulleet tutuiksi niin meillä, kuin maailmalla. Lapsen silmin katsottuna ei leikkipuiston koko välttämättä kerro mitään sen viihtyvyydestä sillä pienetkin puistot saattavat tarjota hyvät leikkimahdollisuudet.  Jos leikkipuistossa on kuitenkin jotakin erilaista kuin yleensä, ollaan löydetty todellinen helmi heinäsuovan keskeltä.

Aikuisen näkökulmasta katsottuna on tärkeää että leikkipuisto on siisti ja hyvin hoidettu. Valitettavasti kaikki eivät tätä ole ja en voi kuin ihmetellä että mikä ajaa asiaankuulumattomat juopottelemaan leikkipuistoihin ja rikkomaan paikkoja. Tai edes roskaamaan. En ole ymmärtänyt roskaamista nuorempana enkä ymmärrä sitä edelleenkään. Turvallinen ympäristö ja turvalliset välineet ovat tietysti yksi tärkeä tekijä ja aikuisena arvostan myös wc:tä tai ainakin mahdollisuutta vessakäyntiin lähistöllä.

linnunrata_2

linnunrata_9

Yksi hyvällä tavalla erilainen leikkipuisto on pohjois-Helsinkiläinen leikkipuisto Linnunrata. Puisto on yksi niistä helsinkiläispaikoista, joissa on kesäisin puistotoimintaa eli paikalta löytyy henkilökuntaa sekä ohjattua toimintaa.  Lisäksi lapset saavat ilmaisen puistolounaan (oma lautanen mukaan!).  Vesipullon saa täytettyä raikkaalla, kylmällä, vedellä leikkipuiston keittiössä eikä jano pääse yllättämään helteisimmälläkään säällä. Ja koska on olemassa keittiö, on myös rakennus jossa se keittiö on – ja tuosta rakennuksesta löytyy myös se kaivattu wc. Kokonaisuudessaan vessoja taitaa alueella olla kolme.

Itse leikkialue on jaettu kahteen osaan siten että toisella pihalla on enemmän toiminnallista tekemistä ja toisella rauhallisempaa, hieman maalaisromanttisempaa puuhaa. Rauhallisempi alue oikein huokuu hengähdyshetkeä kaupunkilaisille tarjoten vehreän leikkialueen omenapuineen, marjapensaineen sekä maatilaneläimineen.

linnunrata_5

linnunrata_6

linnunrata_1

Toiminnallisemmalta puolelta löytyy sensijaan liukumäet, kiipeilytelineet sekä uima-allas ja pelimahdollisuudet vaikkapa sählyyn. Kaikki tarvittavat lelut ja välineet saa puiston toimesta aina aukioloaikojen puitteissa. Eli ilman valtavaa välinearsenaalia pärjää.

Vaikka paikka on suosittu ja leikkiviä lapsia on paikalla paljon, on kaikille silti tilaa eikä leikkipuisto tunnu ruuhkaiselta. Lisäksi omanikäistä (lapsen iästä riippumatta) seuraa on varmasti tarjolla ja leikit on helppo rakentaa. Aika kuluu kuin huomaamatta ja leikkiretkeä varten kannattaakin varata useampi tunti. Ja jos tuntuu että itse väsähtää ennen lapsia, saa paikalta myös kahvia (50snt/kuppi). Jos siis Leikkipuisto Linnunrata ei vielä ole tuttu, suosittelen tutustumaan.

linnunrata_10

linnunrata_14

linnunrata_11

linnunrata_13

4 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Tää on meijän lähipuisto! Tosi kiva paikka ja ihanat ohjaajat. Tuolla pääsee isommat lapset hoitamaan myös eläimiä eli siistimään aitauksia ja ruokkimaan. Harmi ettei satuttu samaan aikaan, olisin tullu kyllä nykimään hihasta 🙂

  Ootko muuten kuullut Pirkkolan Plotista? Sinne on tietysti vähän matkaa mutta tosi kiva paikka lapsille.

  • jennie kirjoitti:

   Voi sääli, meinasin loppuun kirjoittaakin että minua saa tulla nykimään hihasta jos näkee. Hyvä että olisit osannut ilmankin 🙂

   Pirkkalan plotti ei ole tuttu, vielä. Toisinaan tulee lähdettyä pidemmällekin ja tuo voisi olla yksi niistä kerroista. Kiitos.

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Me asutaan myös aika lähellä Linnunrataa ja ollaankin käyty tänä kesänä siellä muutamaan kertaan! Säkin ilmeisesti asustat jossain lähettyvillä?

  Linnunrata on tosiaan paaaaljon suurempi, monipuolisempi ja parempi kuin muut lähialueen leikkipuistot 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hei jes! Voisi yrittää sopia joskus vaikka tärskyt paikanpäälle jos aikataulut natsaavat. On meiltä sinne jonkun verran matkaa mutta sanotaanko että sillain sopivasti 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.