Hae
My Project Is Me

Karkkipäivä

Moi,

Jos alle vuoden ikäinen lapsi, valitsee kaurapuuron sijasta mieluummin karkkia niin miksi ihmeessä minun, aikuisen ihmisen, pitäisi valita toisin ja väittää että teen sen silkasta halusta.

Ja siis koko hommahan meni siten että perheen kuopukselle oli tarjolla kaurapuuroa kunnes esikoinen päräytti jostain paikalle karkkiaskin kanssa ja hyvin avuliaasti tarjosi tätä herkkua pienemmälle sisarukselleen. Voitte varmaan uskoa että kaurapuuroa kohti neidin käsi ei enää senjälkeen hamuillut.. Jäin tosiaan siinä hetkessä hieman miettimään että kuinka luonnollinen valinta onkaan ottaa jotain makeampaa (epäterveellinen karkki) vähemmän makean (terveellinen kaurapuuro) sijaan. Jos tämä alle kymmenkuinen ihmisenalku tekee tämän valinnan niin miksi siis kukaan voisi väittää että vailla tietämystä näiden valintojen terveysvaikutuksellisista eroista, kukaan valitsisi toisin. Mutta koska olemme aikuisia, harvinaisen tietoisia siitä valitettavasta faktasta että karkista ei seuraa kuin vatsamakkaroita, valitsemme mukamasti mieluummin sen kaurapuuron.

Ja karkki voi olla tässä tapauksessa myös mikä tahansa muu epäterveellinen herkku. Pointtina kuitenkin se että ilman tietämystä ja järkeä, hamuilisimme kaikki muutkin kohti karkkipussia mieluummin kuin puurolautasta. Ja koska tänään on lauantai ja minä olen päättänyt pitää itselläni viikottaisen herkkupäivän (sellaistahan ei ole pitkään aikaan ollut ja herkkuja onkin joko siroteltu vähän sinne sun tänne), on tänään luvalista tavoitella sekä puurolautasta että karkkikulhoa.

karkkia

Itse olen edelleen, uskomatonta kyllä, pidättäytynyt karkin ostosta. Ostinko edes laivalla, en kait.. Olen kyllä syönyt karkkia jos sellaista on ollut tarjolla mutten ole itse ostanut. Sensijaan sama raha, tai vähän enemmän, on tainnut uhrautua Punnitse ja Säästä-liikkeeseen. PS myy paitsi kuivattuja irtohedelmiä ja pähkinöitä (riisejä ja mausteseoksia ja suolaa ja mysliä ja….) niin myös pakattua tavaraa. On teetä ja suklaata, superfoodeja ja herkkuja – oikeasti melkein jo kohta mitä vain. Jos siis jostain syystä et ole kyseiseen kauppaan koskaan vielä eksynyt niin ensikerralla ohikulkiessasi mene ihmeessä mutta varoituksen sana, sieltä harvoin selviää ulos alle vitosella 😉

01eb5a95d9ff80d412f0f5a597668fdcd22806476b 0190b67496ac47c2327c5e6f9f05c5364705b4c736

Viimeaikoina ostoskoriin on tarttunut tällaista (osa enemmän suosikiksi muodostuneita herkkuja, osa sarjassamme ”haluan joka kerta kokeilla jotain uutta”)

IMG_3158

IMG_3155

omenoita, meloninpaloja, sokeroimattomia mansikoita sekä valkosuklaalakritsia

IMG_3157

IMG_3087

Flapjackeja, ei ehkä ihan kevyitä mutta herkullisia

IMG_3088

IMG_3160

Ehkä parasta koskaan syömääni chilisuklaata! varoituksen sana, tässä on jo hivenen potkuakin

Herkkua lauantaita kaikille!! Ja jos jollakulla on joku suosikkituote (tai tuote jota tahtoo suositella) niin kommenttiosio on avoinna. Suolaista puolta ei tässä edes tullut esiteltyä..  😛

8 kommenttia

 1. Tetusa kirjoitti:

  Oi noi valkosuklaa, lakritsi ja salmiakkipäällysteiset esim. Mantelit on liian hyviä 😉 ostin uuden vuodeks niitä pienen pussin ja oli suussa sulavia! Tänään ajattelin kokeilla lakritsi ja karamelli raakasuklaata! Mä oon ihan hurahtanut raakaruokaherkkuihin ja erilaisiin pannari/letturesepteihin ( päälle sulaa kookosöljyä & mansikkalime sorbettia). Oon viimeks syönyt karkkia pari kuukautta sitten ja oon vierottanut itseni sokerista!

  Maidoton & gluteeniton
  Avokado-raakasuklaamousse on mun yks lempi herkuista ja resepti on yksinkertainen ja helppo! 1 banaani, 1 avokado, 2-3 rkl raakakaakaojauhetta, 1 tl vaniljajauhetta, vaniljasteviaa/makeutusta oman maun mukaan, 1 rkl kookosöljyä (sulatettua). Banaani & avokado ensin sekasin ja sitten muut aineet sekaan ja kun seos on valmis maistele sekä lisää esim. Vettä niin saat haluamasi koostumuksen. Laita jääkaappiin 2-3 tunniks ja nauti! 🙂

  Pakko jakaa vielä yks lettu/pannukakkuresepti, jota testasin eilen ja NAM! Tämä myös maidoton & gluteeniton
  2-3 kananmunaa, 1 rkl kookosjauhoja, 3 rkl mantelimaitoa, 20 tippaa vaniljasteviaa, 1/2 tl kanelia, 1/2 tl vaniljajauhetta, n. 1 tl kaardemummaa. Kaikki sekasin kulhossa ja paistaminen kookosöljyssä molemmin puolin! Itse paistoin kookosöljyssä vielä banaaniviipaleita sekä tein mansikkalimesorbetin (mansikoita 100 g, limemehua, makeutusta jos haluaa) sekä laitoin pannukakun päälle kookosöljyä joka suli ihanasti! Nauti 🙂

 2. Sarkku K kirjoitti:

  Minä kävin viimeviikolla PS:ssa. Yhdeksi suosikeistani nousi mangonpalat. Kookospaloja on myös aina tarttunut mukaan. Sitten on tietysti nuo kaikki suklaapäällysteiset pähkinät… Vastapäätä täällä sijaitsee Kuudes Maku -kauppa, jossa oli kaakaopapuja alennuksessa. Olen surauttanut papuja smoothchopperilla rouheeksi, ja ne menee ihanasti oman ”aamupuuroni” eli myslisekoitukseni kanssa, suklainen maku ja kivasti purutuntumaa.

  • jennie kirjoitti:

   kookosaploja katselin tänään pitkään, sen maku kun jostain syystä on viimeaikoina minua miellyttänyt tavanomaista enemmän, vaan sinne häivät. Ensi kerralla sitten 😉

 3. Tiina R kirjoitti:

  Oi punnari on kyllä ihan paras! Miun lemppareita no maustetut pähkinät ja mantelit. Sokeroimaton mysli ja kaakaonibsit tarttuu sieltä myös usein mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *