Hae
My Project Is Me

Voiko Kebab olla terveellistä?

Moi,

Tässä viikkojen varrella on muutamaan otteeseen tullut mainittua kebab. Sinällään hivenen hämmästelen, kuinka kukaan ei ole ottanut asiaa esiin kommenteissa sillä dieetti ja kebab harvoin kulkevat käsi kädessä. Kun liha valmistetaan itse, mahdollisesti hivenen erilaisin metodein kuin mihin olemme tottuneet, on lopputuloksena vähärasvainen, lihapitoinen ja maukas lopputulos, joka kelpaa jopa dieettiruoaksi.

kebabsalaatti

Käyttämäni ohje löytyy suoraan Kotikokin sivuilta mutta tietyiltä osin jouduin sitä muuttamaan ohjatun dieettini mukaiseksi.

750g naudan paistijauhelihaa (7-10%)

2rkl suolaa

reilusti mausteita (mustapippuria, chiliä, paahdettua valkosipulia, paprikajauhetta)

tilkka vettä

Sekoita suola ja mausteet tilkkaan vettä. Sekoita maustetahna jauhelihan sekaan ja ”soseuta” sauvasekoittimella. Lopputuloksen pitäisi olla tahnamaista ja paksua. Muotoile tästä pötkylä ja kääri se tiukasti folioon. Paista 100c uunissa 4h ja nosta vetäytymään n. puolituntia. Leikkaa ohuita pötköstä ohuita lastuja ja käytä tarvittaessa pannun kautta ennen tarjoilua saamassa väriä pintaan.

kuva(8)

 

 

2 kommenttia

  1. Katja kirjoitti:

    Täällä päin paikallinen kebabbila tekee kebab-lihansa vähärasvaisesta naudan jauhelihasta ilman (maissi)jauhotäydennystä, joten välillä on tullut nautittua heidänkin antimiaan. Mutta pitääpä kokeillä tehdä itsekinn joskus 🙂

    • jennie kirjoitti:

      wau, aika mahtava juttu!! Mikä tämä tällainen paikka on, jos vaikka joksu itsekin sattuu kulmille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.