Hae
My Project Is Me

Miten se viime viikko sujuikaan

Moikkis,

En eilen sitten sen tarkemmin käsitellyt viime viikkoa liikkumisten osalta, joten tässä tätä nyt olisi. Epäilysten viikkona sain kuin sainkin määrän nostettua noin 7:ään tuntiin.

Elikkä, kuten jo sataan kertaan todettu, en viimeviikon poikkeusaikataulujen vuoksi päässyt salille kuin sen yhden ainoan kerran. Tämä ei kuitenkaan itseä haitannut vaan näppärästi hain mahdollisuuksia jostain muualta – pääosin kävelystä ja eilen mainitusta koti-circuitista.

Viikon ehkä kohokohta oman pääkopan sisällä oli huvin yhdistämminen hyötyyn. Vaikken ole sen tarkemmin koskaan kertonut niin asun täällä Vantaan Tikkurilassa (tai ainakin ihan sen kupeessa). Jos lähintä juna-asemaa ei lasketa, on seuraavalle noin 30min kävelymatka ja viimeviikolla käytin tätä matkaa hyödykseni kahdesti. Kerran aloitin aamun kävelemällä yhtä pysäkkiä pidemmälle ja eräänä iltapäivänä töiden jälkeen vastaavasti jäin yhtä pysäkkiä aiemmin pois. Kätevää.

Kuvat eivät ole aamulenkeiltä vaan aurinkoiselta sunnuntailta
Tämä sen sijaan on eilisaamun huvin yhdistämisestä hyötyyn

Tuohon kotijumppailuun vielä palatakseni, sain eilen kysymyksen, johon ajattelin vastata myös näin julkisesti: ” Miten onnistun jumppailemaan naapureita häiritsemättä?”. Joku on ehkä huomannut että kuvissa meillä ei ole mattoja lattialla ja jokainen tömähdys kuuluu alakertaan varmasti ikävästi. Kun olin vielä kotiäitinä, ajoitin jumppani päiväsaikaan ja nyt alkuiltaan, kuuden seitsemän välille. Kevyissä hypyissä en välttämättä edes käytä mattoa mutta tilanteen niin vaatiessa haen sen ainoan maton wc:stä ja teen liikkeet sen päällä. Onneksi noiden kokeilussa olleiden Dancetonen dvd:eiden kanssa ei mattoa ole tarvinnut (eikä yleensä kenkiäkään). Aikanaan Jillianin dvd:itä tehneenä muutama liike oli kyllä sellainen että kävin parvekkeella (kiitos vuodenajan, joka ei ollut talvi) hyppimässä turhan metelöinnin välttämiseksi. Matto ei tietenkään estä ääniä kuulumasta mutta pehmentää niitä huomattavasti.

Toinen kysymys, johon voisin vastata myös julkisesti koska sitä aina silloin tällöin kysytään on että miten saan tuon ensimmäisenä näkyvän kuvan heiaheia:sta siirrettyä blogiini. En todellakaan ole mikään tietotekniikan ihmelapsi, joten tähän voisi olla helpompikin tapa, mutta minä teen näin. Kuvakaappaan (esim. ctrl+prtSc) halutun sivun/kuvan ja liitän sen powerpointiin (tähän vinkkinä että jos ei omaa office pakettia, kuten minä tällä hetkellä, voi käyttää open officea tai googlen vastaavaa ohjelmaa). Tallennan tämän powerpointin dian jpeg- muodossa ja muokkaan rajaamalla halutun kokoiseksi. Nuo useat päällekkäiset sivut eivät kuulu asiaan, vaan tietysti juuri nyt, kone päätti hieamn jumittaa.

18 kommenttia

 1. emma kirjoitti:

  Kiitos tuosta heiaheia -vinkistä! Olen sitä yrittänyt pähkiä, mutta en ole vain onnistunut. Mutta nytpä pitää heti kokeilla!

 2. Anonymous kirjoitti:

  Whoa, jotenkin mä en jaksa käsittää, että joku tekee ongelman siitä, kuuluuko jumppa alakertaan O.o Siis herranen aika, nehän on ihan perus elämänääniä, saa sitä hyppimistä silloin tällöin kuulua. Eikä kukaan varmasti päiväsaikaan häiriinny kenenkään jumpasta. Musta on ihan uskomatonta, että joku joutuu edes miettimään moista (tai siis että kertoohan se nyt vähän talostakin, mistä sielä valitetaan ja minkälaisia naapureita on).

  • jennie kirjoitti:

   Minusta on kyllä mukava että myös naapureita pyritään huomioimaan edes jollain lailla 🙂 Ja siis se mihin en ottanut edes kantaa, on tosiasia siitä että suurin meteli tästä taloudesta on ties milloin lattialle lentelevät ja paiskattavat lelut 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Moi! Mulle heräs kysymys noista Jillianin jumppavideoista. Mitä noista sulla on? Mitkä mielestäsi parhaita? Sillon kun jumppasit niiden kanssa niin teitkö kuinka monesti /viikko? Ja urheilitko muuten minkä verran. Koitko ne miten tehokkaiksi? Oon lukenu blogias vaikka kuinka ja muistan että oot jotain postauksia aiheesta laittanut mutta en nyt millään niitä löytänyt. Mulle tuli just eilen postissa tuo Jillianin boxi jossa on 30 day shred, 6 week 6-pack, Banish fat boost metabolism ja Nomore trouble zones. Into piukeena ootan et toi vajaa 1-vuotias pojan kloppi lähtis aamupäiväunille että pääsis treenailee. Kiitos jos viitsit vastata!

  • jennie kirjoitti:

   Kaikkihan noista löytyy kotoa mutta kahta viimeisintä en oikeastaan koskaan päässyt testaamaan. Itse tykkäsin (treeniajan lyhyydestä johtuen) kahdesta ensi mainitsemastasi ja jotenkin tuo alkuepräinen 30 day shred on ansainnut paikkansa minun maailmassani. Ehkä se johtuu siitä että kyseessä oli nimenomaan se ensimmäinen kokeilu, jonka innostamana hyllystä löytyy tosiaan viisi erilaista Jillianin dvd:tä. Ohjeistuksen mukaan tein muistaakseni tuon 30ds joka päivä sen yhden kuukauden ajan. Lisäksi kävin kävelemässä 1-2h (eli 1-2 lenkkiä) päivässä vaunujen kanssa. Minusta treenit olivat tehokkaita ja varmasti jahka kotiin taas jään ja salitreeneihin tulee taukoa, palaan näiden pariin uudestaan. Pääsitkö eilen kokeilemaan? Millä aloitit ja miltä tuntui?

  • Anonymous kirjoitti:

   Pääsin kokeilemaan! Ja tykkäsin kyllä. En vaan malttanut oottaa sitten pojan unia kuitenkaan että pari pientä ”haisevaa” keskeytystä tuli :)Tein sen no more trouble zonesin (40 min). Olin varannut 3 kg:n käsipainot mutta nou nou…piti vaihtaa 1,25 kilon levypainoihin…mulla ei 2kilosia käsipainoja ole. jotkut liikkeet meni noilla 3 kilosilla. Mulla on kuntosalijäsenyys mutta musta on niin huippua alottaa aamu noilla jumpilla niin siks tilasin tuon. Aikani tein youtubesta jotain jumppajuttuja. Siellä oli mm. noita insanity workout-videoita mutta nyt niistä osa oli poistettu käytöstä. Ymmärrän toki miksi.. Mutta kiitos sulle että vinkkasit aikoinaan noista jumpista. En olis edes hoksannu et noita on. Jillian on musta tyyppinä niin symppis.Kesäkuntoa kohti mennään…tai no sinä sit vähän myöhemmin. Ihanaa päästä seuraamaan sun vauvakilojen kadotusta!

  • jennie kirjoitti:

   Väistämättähän tuo on pian edessä ja sitten taas seurataan toivottavasti pienenviä lukuja ja paluuta omiin vaatteisiin 😀

 4. Eikku kirjoitti:

  Windows-käyttäjille sellainen vinkki, että FastStone Capture (versio 5.3 ilmainen) on tosi näppärä kuvakaappausohjelma. Rajaat ohjelman kursorilla haluamasi alueen ja päästät irti, jolloin kuva-alue on ”leikattu” ohjelman työpöydälle, josta voit sen kopioida, tallentaa tai lähettää suoraan sähköpostilla. Käytän tätä työssä aika paljon, kun teen erilaisia ohjeita.Mäkkikäyttäjien kannattaakin käyttää suoraan cmd+shift+4 -näppäinyhdistelmää kuvakaappauksen ottamiseksi.

  • jennie kirjoitti:

   Ammattilainen 😀 Miteinkin kerran että mikähän se pikatoiminto oikein on mutta eipä tarvitse enää

 5. Tziku kirjoitti:

  Kiitos, että jaksoit oikein kuvien kera näyttää! 🙂

 6. Piiu kirjoitti:

  Mä käytän kuvakaappausten tallentamisessa ihan Paintia, joka varmaan löytyy lähestulkoon jokaisesta koneesta. Kovin kummoisia muokkauksia sillä ei voi tehdä, mutta tähän asti on ainakin mulle riittänyt.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Kysymys tuohon raskaana jumppaamiseen/liikkumiseen liittyen: onko sulla ollut liitoskipua? Sovellatko itse vai oletko löytänyt jostain raskausjumppia? Entäs jumppatoppia odottajalle? Olen rv:lla 19 ja menin pitkästä aikaa lentopalloon. Eipä ollut viisasta. Sain kamalan liitoskivun ja vaapun nyt eteenpäin kuin ankka. Olisi pitänyt tajuta, ettei lentopallo tauon jälkeen tässä vaiheessa ole hyvä laji. Taidan siirtyä jumppiin ja kävelyihin. Tänään jätän suosiolla väliin kahvakuulatunnin, joka kyllä tähän saakka on mennyt ihan ongelmitta.

  • jennie kirjoitti:

   Nytkun kerta kysyit niin onhan nuo liitoskivut hieman vaivanneet. Ensimmäisessä raskaudessa en edes tiennyt mistä on kyse mutta nytpä tiedän. Salillahan tämä ei onneksi häiritse millään lailla, eikä oikeastaan liikkessä ollessa muutoinkaan, mutta alkukankeutta on toisinaan huomattavissa melko kiitetävästikin. Erityisesti juoksu (tai uskoakseni varmaan myös hypyt) pahentavat asiaa ja tosiaan jos/kun juoksemassa olen ollut niin sen kyllä huomaa seuraavana päivänä.. Niin suurta haittaa ei kuitenkaan (onneksi ainakaan vielä) ole ollut ettenkö olisi voinut tehdä (tai ainakin itsepintaisesti tehnyt) sitä mitä haluan

 8. mirkkumirkku kirjoitti:

  Itsekin käytän kuvankaappauksessa ihan vain Paintia, liitän kuvan siihen ja rajaan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Noniin, näitä tapoja on tosiaan monia – paintilla ilmeisesti saa suoraan kuvamuodossa tallennettua niin ei edes sen kanssa taritse kikkailla – kätevää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.