Hae
My Project Is Me

Painopäivitys

No niinhän siinä kävi, että enemmistön äänin on aika julkaista painopäivitys. Itse lukemat julkaisin jo eilen Instagramin stoorien puolella, joten sen enempää ketään jännityksessä pitämättä kerrottakoon että vaaka näytti lukemaa 68,5kg.

 

Kahden viikon muutos on melkein uskomaton

Vaakalukema 68,5kg on selkeä pudotus kahden viikon takaiseen ja muutosta onkin tapahtunut peräti 2,2 kilon verran. Se on senverta että on suorastaan vaikea uskoa todeksi, varsinkin kun olen julkisesti myöntänytkin että välillä tuntuu että mitään ei tapahdu vaikka tekisi mitä. Ja nyt, ihan kuin itsestään paino onkin humahtanut tuollaisen määrän alaspäin.

Jäin kuitenkin miettimään sitä, että miksi positiivista muutosta on niin vaikea uskoa todeksi. Uskallan nimittäin väittää että jos tilanne olisi ollut toisinpäin, en todellakaan epäilisi vaakaa tai sen toimivuutta millään tavalla. Eikä minun ole oikeasti mikään tarve epäillä nytkään, sillä kävin vaa’alla myös tässä välissä ja silloin lukema oli 68,9kg. Eli kahden viikon aikana painoni on ollut laskusuunnassa eikä vaa’assa todennäköisesti ole mitään vikaa.

Kurkkaa myös postaukseni: Voiko vaakaan luottaa

Huomasin kuitenkin jännittäväni tätä jälkimmäistä punnitusta melko paljon. Mietin kovasti sitä, että jos vaaka näyttäisikin enemmän kuin edellisellä viikolla. Entä jos huomaisinkin taas kokevani pettymyksen tunteita, vaikka en ole mitä se vaakalukema minulle edes merkitsee. Ja miksi edes pettyisin, jos vaaka näyttäisi suurempaa lukemaa? Ei se tarkoittaisi kuin vain että juuri sillä hetkellä painan senverta, eikä se pyyhkisi mitään tekemääni pois. Ja silti, kaikesta tästä huolimatta jännitin.

Kurkkaa muuten myös vanha postaukseni aiheesta: Yhden ihmisen vaakakapina

 

Milloin seuraava painopäivtys

Ja nyt kun painopäivitys on tehty, niin mietin sitä jättisinkö vaa’an takaisin pölyttymään, kuten se on tehnyt edellisten kuukausienkin aikana. Ihan siis tosiaan vain siksi, että jos se tällaista turhaa jännitystä ja stressiä aiheuttaa. Toisaalta pelkään ehkä myös sitä, että mahdolliset muutokset jäävät toteutumatta, jos niitä ei seuraa aktiivisesti. Mutta sitten tullaan taas siihen, että mikä mittari se vaaka loppujen lopuksi on edes kertomaan muutoksesta, mitä voi siis varsin hyvin tapahtua vaikka vaakalukema ei muuttuisi mihinkään. Se että milloin seuraava painopäivitys tulee, en osaa siis vielä lainkaan sanoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *