Hae
My Project Is Me

Miksei aina voi olla kesä

Kesässä on monia mahtavia asioita mutta yksi näistä on kotimaiset kasvikset ja niiden edulliset hinnat. Tämä näkyy ainakin meidän työpaikalla salaatinsyönnin kasvaneena trendinä. Enkä kyllä ihmettele, onhan kotimainen kurkku ja tomaatti sata kertaa paremman makuinen kuin espanjalainen verrokkinsa.

P1060332

IMG_6178

Ja paitsi salaatit myös varhaisperunat, kaalit, kesäkurpitsat, ja kevätsipulit (listaa voisi ehkä jatkaa loputtomiin) ovat parhaimmillaan niin makunsa kuin hintansakin puolesta. Kyllä kesässä yksi parhaita asioita on ruoka, joka on kevyttä kukkarolle ja vatsalle. Miksei aina voi olla kesä?

9 kommenttia

 1. Linda kirjoitti:

  Heh, totesin eilen ihan samaa kun pilkoin ihania (ja halpoja!) suomalaisia tomaatteja, kurkkua, kesäkurpitsaa, parsakaalia… Miksi saamme nauttia tästä autuudesta vain pari kuukautta!

  Vähän täälläkin huolestutti blogihiljaisuus, mutta sitten instasta vakoilin että kaikki on hyvin 🙂 Äläkä ota tätä sillä, että pitäisi olla joka päivä tai edes joka viikko bloggaamassa 🙂

  Hyvää kesän jatkoa!

  • jennie kirjoitti:

   en tietenkään ota 🙂 oikeastaan on ihan mukava kuulla että moinen äkkihiljaisuus hämmästyttää, varsinkin kun pääsääntöisesti jotain käyn höpisemässä päivittäin.

 2. ulla kirjoitti:

  Oih… niin herkkusalaatti kuvassa 😛 . Mitäs kaikkea oot siihen lykännyt _? =)

  • jennie kirjoitti:

   Kaikkea, kunnon jämäsalaatti kyseessä. Se erikoisuus tuossa taitaa olla nuo paahdetut sipulit sekä ässän joku mahtavanmakuinen rusina-pähkinäsekoitus

 3. ereenes kirjoitti:

  Mistäs ostat ruokasi? Itse ihemttelen joka kesä/syksy samaa asiaa; suomalaiset vihannekset (tomaatti, kurkku) ja omenat ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia kuin ulkomaiset. Mikä taas on omasta mielestäni todella absurdia. Itse käyn ihan perus Prisma/Cittari.

  • Linda kirjoitti:

   Ainakin pk-seudun Prismoissa ja Cittareissa on ainakin kuukauden ajan ollut kotimainen tomaatti ja kurkku reilun euron kilo, eli paljon halvempia kuin ulkomaiset. Samoin kotimainen parsakaali ja kesäkurpitsa alkavat olla ulkomaisia halvempia. Omenat vielä kalliimpia, koska Suomen sato ei ole kypsynyt.

  • jennie kirjoitti:

   Onpa erikoista. Kyllä munkin mielestä ihan kaikissa peruskaupoissa (joita siis itsekin käytän) kotmaiset ovat hinnaltaan näin kesäaikaan aina edullisempia. Pitkään tarjoukset tomaateista ja kurkuista on olleet 0,99-1,19€/kilo luokkaa..

 4. ereenes kirjoitti:

  Ilmeisesti mä sit kattelen niitä hintoja eriaikaan . Kesällä ne alennukset voi olla vähän kauemmin voimassa suomalaosissa tuotteissa mutta todella monesti pitkin talveakin on suomalainen tuote espanjalaista kalliimpi. Ja noiden omppujen hinta on hämmentänyt monen monta syksyä; parhaana satoaikanakin ovat monesti kalliimpia kuin ulkomaalaiset – mikä on huvittavaa kun monien ok-talojen pihoilta voi saada niitä ilmaiseksikin.

 5. Linda kirjoitti:

  Talvella tietysti suomalainen kasvihuonevihannes on kalliimpi kuin muualta rahdattu 🙂

  Olisko ne kalliit Suomi-omput sitten jotain hienoa viljeltyä lajiketta? Tosiaan ihan samannäköisiä saa ilmaiseksikin sitten alkusyksystä…

  Just kun pääsin sanomasta, niin tänään olikin lähi-Prisman kurkku ja tomaatti kallistuneet huomattavasti viime käynnistä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.