Hae
My Project Is Me

Keventäjän Kinkkupiiras

Jos joku on illanistujaisten taattu hitti niin se on suolainen kinkkupiiras. Yhdessä palasessa saattaa kuitenkin olla melkoiset määrät kaloreita ja siksipä sitä ei perinteiseksi dieettiruoaksi ehkä mielletä. Muutamalla pienellä niksillä saat piirakasta kuitenkin keventely-kelpoisen ja herkullisen hyvänmielen herkun vaikka iltapalaksi perheen kesken.

 

Kinkkupiiraan Valmistus

 

Täytteeseen tarvitset:

10 kananmunaa

1prk ruokakermaa (suosittelen juuston- tai chorizonmakuista)

1/2pss palvirouhetta

pehmeäksi kuullotettua paprikaa ja sipulia

kourallinen vahvaa juustoraastetta (suosittelen emmantalia)

suolaa, pippuria

Ja pohjaan

et yhtään mitään.

 

Aivan! Tämä ei varsinaisesti olekaan piiras vaan uunissa kypsyvä kinkkupiiraan makuinen munakas. Toki terveelliseksi pohjaksi on olemassa vaihtoehtoja mutta koska tämä on ehkä maailman nopein, herkullisin ja helpoin valmistaa ilman minkäänlaista pohjaa niin pidättäydytään tässä pohjattomassa kinkkupiirakassa, eli oikeasti uunimunakkaassa.

Valmistus on helppoa: Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää kuullotetut kasvikset, palvirouhe sekä mausteet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (voit vielä suihkauttaa vähän öljyä päälle niin irtoaa nätimmin) ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 200c noin 20minuutin ajan tai kunnes kunkkupiiras on hyytynyt.

Kylkeen kun lisäät raikkaan annoksen rapeaa salaattia niin täyttävä, proteiinirikas iltapala (tai miksei vaikka lounas) on valmis. Nams!

Jos kaipaat lisää keventelijälle sopivia reseptejä niin kurkkaapa tämä keventäjän ananaspiirakka tai herkullisien amerikkalaisten pannarien resepti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.