Kanasopan perusohje
Syksyn säiden viiletessä alkavat salaattilautaset vaihtua soppakulhoiksi kuin huomaamatta. Itse valmistan helpoksi arkiruoaksi nykyään melko usein kanasoppaa, jonka sisältö vaihtelee sen mukaan mitä milloinkin kaapissa on. Joskus oikein etsinyt reseptiäkin mutta perusperiaate on kuitenkin aina sama
- Lämmitä öljy/voi kattilassa ja lisää siihen mausteet (esimerkiksi currya, paprikaa ja broilerimaustetta – teelusikallinen kutakin). Paahda hetki.
- Lisää broilerit ja paista kypsiksi
- Lisää vettä ja kasvis/kanaliemikuutio sekä paloitellut kasvikset (peruna ja porkkana). Keitä noin 10-15min kunnes kasvikset ovat pehmenneet
- Lisää mahdolliset pakastekasvikset (brokkoli ja maissi) sekä ruokakerma. Kiehauta ja nauti