Hae
My Project Is Me

Back to Basics

Moi,

Nytkun on alkanut pikkuhiljaa toipua maanantaiaamun mittausjärkytyksestä, on aika suunnitella hieman tulevaa. Jotain on selvästi tehtävä, tai sitten jätettävä tekemättä.  Niinpä, niin hurjalta kun se kuulostaakin, palataan takaisin perusasioihin eli painonpudottamisen pariin.
 kuva täältä
Koska en aio olla yllä olevan kuvan kaltainen tapaus, on aika ryhdistäytyä. Taas kerran tuli todistettua itselle ainakin se että vaikka kuinka urheilee, ei todellakaan ole ihan sama mitä syö. Ihan yhtälailla tuli todistettua myös se että vaikka syö pääosin oikein niin pieni ylimääräinen herkuttelu päivittäin johtaa ennemmin tai myöhemmin painonnousuun. Hain rentoutta syömiseen mutta selvästi hieman liiankin rennolla asenteella oltiin liikenteessä.

Luotan edelleen siihen että se että kun nyt jätän tuon turhan herkuttelun pois, lähtevät mittalukemat jälleen oikeaan suuntaan. Mitään radikaaleja muutoksia ei siis tulla näkemään. Laskeskelinkin tuossa huvikseni että jos aion pudottaa tavoitteenani yhden prosenttiyksikön verran rasvaa kuussa, on se maksimissaan hieman vajaa 0,6kg (1 prosentti reilusta 57:sta kilosta). Todellakin melko maltillisesta painonpudotuksesta on siis kyse.  Voikohan rasvan määrää käytännössä ihan näin karkeasti laskea..?Teoriassa ainakin.

Pelkkää rasvaa vartalosta ei kuitenkaan tulee katoamaan. En itse asiassa edes tiedä miten pienellä prosenttiosuudella lihasta on mahdollista kadottaa painonpudotuksen seurauksena mutta jos oletan sen määrän olevan 20, niin puhutaan edelleen kokonaisuudessaan alle kilon pudotustahdista kuukaudessa. Lisäksihän varsinkin alussa irtoaa jonkinverran ylimääräistä nestettä. Kokonaisuudessaan muutos on ihan tosissaan jo niin hidasta, etten tiedä voinko oikeasti edes sanoa pudottavani painoani. Ja eihän näin todellisuudessa olekaan, nyt pudotetaan lähtökohtaisesti rasvaprosenttia ja siinä sivussa muutamaa kiloa. Vielä näitä lukuja tärkeämpää on löytää se oma hyvä olo sekä vartalo, joka tuntuu omalta.
Mitä siis on luvassa? No sitä samaa kuin tähänkin asti eli salia, intervalleja, syyskuun ajan ainakin muutamia aamulenkkejä sekä sitä siivottua ruokavaliota. Siivottu ruokavalio alkaa melko intensiivisellä sokerittomalla syyskuulla. Nytkun on olemassa hieman selkeämmät (ja helposti mitattavammat) tavoitteet niin eiköhän tämä tästä. Sitäpaitsi, tämänhän osa-alueen minä hallitsen 😉

15 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Ihan suoraan sanottuna musta tuntuu että tää homma alkaa sulla karkaamaan pikkuhiljaa käsistä. Tämä sun täydellisyydentavoittelu on ihan hullua ja rentous on touhusta muutenkin ainakin minun näkökulmaan kaukana. Voihan toki olla että blogista saa aivan vääristyneen kuvan tästä touhusta mutta olen oikeasti huolestunut tästä sairaalloisesta kontrollintarpeestasi vaikken sinua henkilökohtaisesti tunnekaan. Nyt järki ja tietty rentous peliin!

  • Anonymous kirjoitti:

   Nyt olen kyllä erimieltä ylläolevan kirjoittajan kanssa. Kontrollointi kuuluu osana painonpudotukseen/ lihasten kasvattamiseen. Eihän koko hommasta tulisi muuten mitään. Enkä oikein ymmärrä mistä yllä oleva kirjoittaja on huolissaan? Siitä, että toinen laihduttaisi liikaa vai siitä että ei kestä pientä painonnousua? Kyse ei ole mielestäni täydellisyydentavoittelusta vaan hyvästä olosta, joka lähtee itsestä. Turvonneena ei ole hyvä olla ja pienessä kropassa pienikin määrä tuntuu enemmän kuin isommassa.

  • katariina kirjoitti:

   Minäkään en huolen aihetta ymmärrä ensimmäisen kommentoijan osalta. Sen kyllä ymmärrän, että jos ja kun on tehnyt paljon töitä itsensä eteen yli vuoden, niin ei sen halua kaatuvan yhteen kesälomaan. Ja totta on, että itsensä kunnossapitäminen vaatii paljon itsekuria ja jonkinasteista täydellisyydentavoittelua. Käsittääkseni Jenniellä on selvät tavoitteet ja tieto siitä, miten niihin pääsee. Mielestäni tuo rehellisyys ylä- ja alamäistä on ihanaa ja kunnioitettavaa ja juuri se asia, mikä tästä hänen projektistaan (ja hänestä ihmisenäkin) tekee inhimillisen meidän lukijoidenkin silmiin. Hirmuisesti Tsemiä Jennie tulevaan!!! Karkkinarkkina tiedän, miten haastava sokeriton syyskuu voi olla. Itselleni se oli liian haastava, vaikkei olla vielä tämän pidemmällä 😀

  • Bobby Jean kirjoitti:

   Ensimmäinen anonyymi kommentoija ei ymmärrä koko tämän tavoitteellisen liikuntaharrastuksen pointtia. Siksi on hyvä jättää se omaan arvoonsa. Ei lihaksia rakenneta rentoudella eikä painoa pudoteta herkuttelemalla mitä sattuu. Tsemppiä Jennie. Täysi usko sinuun, että onnistut!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos kaikille yhteisesti – niin niille ajatuksille, jotka ovat puolesta että niille, jotka ovat vastaan. On hienoa, että turhasta ”nipottamisesta” ollaan huolissaan, näin kuulukin olla. Se mikä on kuitenkin huomattava ja todettava, niin painoni ja prosenttilukuni ovat tosiaan olleet pitkään hyvin hitaasti nousujohdanteiset. Jossain menee nyt siis joku pieleen mikäli tahtoo kehittyä tai edes ylläpitää tuloksia. Opetteluahan tämä on, käytännössä koko loppuelämän. Perusperiaatteet ovat toki jo sen verta pitkällä että nyt vain tuon herkuttelun osalta täytyy kiristää hieman tahtia. Muutoinhan tässä ei oikeastaan mitään uutta tapahdukaan. Kiitän teitä seuraavia kommentoijia erityisesti antamastanne tuesta ja uskalluksesta jakaa oman mielipiteenne. Kuten molempien kommenteista ilmi kävikin, on tavoitteiden eteen tehtävä töitä. Kiitos siis ymmärryksestänne.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Itse huomasin saman. Laihduttaminen oli ”helppoa”, mutta mukavaan tulokseen päästyä kun vähän hölläsi niin salakavalasti alkoi kiloja pikku hiljaa kertyä. Olen kokenut vaikeimmaksi sen kun nyt yritän kasvattaa lihasmassaa, että kuinka syödä enemmän ja saada massa menemään lihaksiin eikä kertyvän rasvana. Tasainen painon pudottaminen on niin paljon helpompaa kuin siinä tavoitepainossa kikkaileminen. Pieni takapakki tuo toisaaltaan lisämotivaatiota kun siihen havahtuu ja taas saa itsestään paljon enemmän irti. Tsemppiä syksyyn!!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle, kyllä nyt on taas tosiaan motivaatio (ja hienoinen uho) huipussaan. Painon pudottamista, ylläpitoa ja sitten vielä lihasmassan kasvattamista.. Yritä nyt siinä sitten etsiä se oikea tapa. Itsellä ei näköjään ensimmäisellä kerralla ihan onnistunut tämä lihaskasvatusprojekti kuten olisi pitänyt, eli kelataan hieman taaksepäin ja aloitetaan uusin kokeiluin. Tsemppiä ihan yhtälailla itsellesi!

 3. Rimma kirjoitti:

  Tsemppiä Jennie! Itse painiskelen ihan samojen asioiden kanssa. Nyt on menty koko kesä vähän turhankin rennolla otteella, ja heti kun saadaan remontti valmiiksi, aion taas käyttää vapaa-aikaani liikkumiseen. Minulla alkaa loppuvuoden puolella morsiusbootcamp, joten toivon mukaan vajaan vuoden päästä alttarille kävelee elämänsä kunnossa oleva morsian.

 4. Riika kirjoitti:

  Moikka,Näytät edelleen TODELLA upealta! Hurjasti onnea pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta hankkeesta!Mutta hyvä tietysti havahtua ajoissa. Itselläni sama vaihe. Otin pari vka vähän löysemmin ja heti pomppasi paino noin kilolla ylöspäin. Olen huomannut, että elimistö tarttuu todella hanakasti kiinni hiilareihin, jos niitä yht’äkkiä tuleekin vaalean leivän tai herkkujen muodossa :/Eiköhän tsempata molemmat! 🙂 Täältä voit lukea lisää omasta projektistani: http://www.ReadySteadyGlow.blogspot.fi Riika

 5. Eli kirjoitti:

  Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, parempi havahtua ajoissa… 🙂 Tsemppiä syksyyn!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon:) Taas täytyy kyllä ihmetellä miten mahtavia ja ymmärtäväisiä lukijoita ja kanssapainijoita täältä löytykään. Ihan huippua <3

 6. Tseni kirjoitti:

  Tuttuja fiiliksiä, mulla on kanssa about 15 kg laihtuminen ja kropan muuttuminen takana ja nyt tuntuu siltä että lipsuu vain lipsumistaan.. Onneksi oon havahtunu ja yritän ottaa itteeni niskasta kiinni ettei menis kaikki työ hukkaan! Mun mielestä on tervettä asettaa itelleen ehkä hieman tiukemmatkin rajat kuin normaalisti, jotta tuloksia tulisi oikeasti. Olet kyllä todella motivoiva tyyppi!

  • jennie kirjoitti:

   se kun ei näköjään paljon vaadi että alkaa lipsua tavoista ja uusista tottumuksista.. Kiitos sinulle kauniista ajatksista ja tsemppiä hurjasti syksyyn sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.