Hae
My Project Is Me

Hitti vai Huti: Ruokaostokset netistä

Yllätin itseni puhumasta työkavereilleni innostuneena viimeisimmästä ahaa-elämyksestäni, mitä nettishoppailuun tulee: ruokaostokset kotiinkuljetuksella. Tällaisia erilaisia kauppakassipalveluita on ollut olemassa jo jonkinaikaa. Löytyy sekä valmiita paketteja että myös niitä vaihtoehtoja, missä itse perinteisesti klikkailet ostoskoriin tuotteet ja sovittuna aikana joku tuo ne kotiovellesi. Minä testasin tätä perinteisempää mallia.

 

TODELLA HELPPOA

Koska suunnilleen tiesin, mitä olen ostamassa, oli ostoskorin täyttäminen melko nopeaa. Hintavertailuun meni kuitenkin valehtelematta jokninverran aikaa, sillä en kyseisen myymälän (Citymarket Easton) hintatasoa suoraan tuntenut, mutta se oli onneksi tehty helpoksi. Tuotteiden etsiminen itsessään oli myös helppoa joko suoraan artikkelinimellä tai tuotekategorian kautta. Yhden tuotteen kanssa oli kuitenkin ongelmia ja se oli Valion sokeriton mehukeitto mutta löytyihän sekin jotenkin – en vain enää muista miten. Valikoima on tosiaan laaja, mahdollisesti sama kuin itse myymälässä ja myös erikoistarjoukset ovat voimassa yhtälailla verkossa kuin olisivat myymälässäkin.

 

MITEN MENI käytännössä?

On mahdollista, että osa tuotteista korvataan toisella vastaavalla mutta jos tätä vaihtoehtoa ei halua, niin sekin on mahdollista. Näistä mahdollisista muutoksista johtuen tilaus maksetaan vasta toimituksen yhteydessä ja toimitus oli valittavissa hyvin joustavasti haluttuun ajankohtaan. Kolmen tunnin aikaikkuna tarkentui vielä tunnin tarkkuudella toimituspäivää edeltävänä päivänä. Ostokset kannettiin kotiin ja pakasteet olivat pysyneet jäässä ja muut tuotteet niille tarkoitetussa lämpötilassa. Yksikään tuotteista ei ollut kärsinyt kuljetuksen aikana.

Omasta mielestäni tämä vaihtoehto voittaa sata-nolla sen, että lähtisin ostoksille lapsikolmikon kanssa, joista jokainen todennäköisesti hermostuisi vuorollaan milloin mistäkin. Ja se ajan säätö sekä tosiasia että joku muu kerää ja kantaa tuotteet kotiin. Ah helppoutta.  Koen että tässä on myös mahdollisuus säästää ruokakuluissa sillä ns. heräteostoksia ei tule tehtyä samaan tapaan kuin ehkä muutoin saattaisi tulla. Toki ostosmäärien kannattaa olla myös senverta suuret, että mahdollinen toimitusmaksu kannattaa maksaa.

Ainoa miinus minkä ehkä keksin, on se että punaisten aletarroitettujen tuotteiden ostaminen ei onnistu mutta eihän sitä koskaan tiedä olisiko niitä kaupassa muutoinkaan. Ja ehkä joskus on ihan kiva käydä myös fyysisesti siellä kaupassa mutta pääseehän sitä kuitenkin pienille maito- ja salaattitäydennysostoksille, vaikka lähtökohtaisesti koko viikon ruoat tällä tavalla kerralla ostaisikin.

 

VOISITKO SINÄKIN HYÖTYÄ

 

Kyllä voisit ja vielä rahallisesti. Jos palvelu ei ole sinulle tuttu niin sanon samaa kuin työkavereillenekin – Kokeile ja ylläty! Jos olet uusi käyttäjä ja sinulla on plussakortti, niin saat 5€ arvosta Plussa-rahaa koodilla jenniv5. Eikun shoppailemaan!

Itse aion ehdottomasti tehdä jatkossakin ne viikon isot ostokset tätä kautta, tai ainakin nyt vielä jonkin aikaa ja selvittää että syntyykö tällä tavalla oikeasti säästöjä vai ei. Onko sinulla jo kokemuksia?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.