Hae
My Project Is Me

Risteilynjälkeiset turvotuskilot

Risteily oli ja meni mutta kilot jäivät. Eivät tietenkään ikuisiksi ajoiksi mutta vielä risteilyn rentoakin rennommat ruokailut näkyvät vaakalukemissa sekä tuntuvat vyötäröllä. Risteilyturvotus on täällä.

risteilyturvotus

herkuttelu on osa elämää

Pysyvään painonhallintaan kuuluu myös herkuttelu. Jokainen saa toki tehdä omat valintansa mutta minä olen aina puhunut, ja puhun edelleen sen puolesta että tasapainoisessa ruokavaliossa on tilaa myös ohilyönneille. Laihduttajallakaan elämä ei voi olla pelkkää dieettiä, ruokien jaottelemista hyviin ja huonoihin tai tarkkaa kyttäämistä sen suhteen mitä suuhunsa laittaa. Elämä on tehty nautittavaksi, elettäväksi ja koettavaksi ja joihinkin näistä tilanteista kuuluu myös ruoka. Vaikka nautinkin raikkaasta salaatista niin voin ihan yhtälailla myöntää tykkääväni myös esimerkiksi kunnon hampurilaisateriasta. Painonhallinnan kannalta toista näistä voi kuitenkin syödä huomattavasti useammin kuin toista mutta tasapainoisessa ruokavaliossa on tilaa molemmille. Myös silloinkin kun painoa yrittää pudottaa.

Vaikka Tukholman risteily ei välttämättä mikään once-in-a-lifestyle – kokemus ole, on se silti arjesta poikkeava lomamatka. Nautin hyvästä ruoasta, hyvällä omatunnolla enkä kertaakaan miettinyt että paljonkohan energiaa mahdoin juuri syödä. Ei sellaista tarvitse miettiä jos/kun ruokavalio on arjessa kunnossa ja buffet-överit ovat vain satunnaisia. Paljon enemmän on tosiaan merkitystä niillä asioilla, mitkä toistuvat usein – jopa päivittäin tai useamman kerran päivässä. Niistä lähes huomaamattomista pikkupaheista kertyy viikkojen aikana moninkertaisesti enemmän ylimääräistä energiaa kuin yksittäisistä övereistä.

Kurkkaa myös kuinka napostelu lisää energiansaantia

Risteilyturvotus ja paino

Palasimme risteilyltä lauantaina ja sunnuntaina punnitsin itseni. Vaaka näytti 71,6kg eli 1,6kiloa edelliseen kertaan. Enkä tosiaan ihmettele sillä senverta paljon risteilyn aikana tuli syötyä ja vielä lauantainakin herkuttelimme laivalta tuoduilla karkeilla (mitä ei muuten syöty laivalla lainkaan!) Putousta katsoen.  Tiedän että painosta iso osa on puhtaasti nestettä ja tänä aamuna (kyllä, poikkeuksellisesti punnitsin itseni myös tänään) vaaka näytti 71,1kg. Nestepöhötystä on siis poistunut vuorokaudessa 500g siitäkin huolimatta että sunnuntaikaan ei tyylipuhtaasti syöden sujunut. Lisää nesteenpoistoa oli luvassa tämänaamuisten salitreenien muodossa. Ja kyllä muuten tuntuivat painot nousevan kevyesti energiavarastojen ollessa enemmän kuin täynnä.

Seuraavan kerran painon pariin palataan taas ensi viikolla ja odotukset pienemmästä lukemasta ovat ainakin korkealla. Siinä missä ne nopeasti tulevat ne myös lähtevät sekä sama toisinpäin. Ei siis kannata tavoitella pikavoittoja vaan mieluummin edetä hitaasti, välillä tarvittaessa takapakkia ottaen, mutta pysyvästi ja matkasta nauttien.

risteilyturvotus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.