Hae
My Project Is Me

Laihdutustulokset: Painonnousu laihduttaessa

Kuten lukijoillani tiedossa varmasti on, punnitsen itseäni tällä hetkellä viikoittain. Olen huomannut että usein niillä asioilla, mihin kiinnittää huomionsa, on usein tapana tapahtua. Jos esimerkiksi etsii kaupasta tietynväristä neuletta, ei huomaa edes mitään muita siinä ympärillä kun fokus on niin vahvasti vain siinä yhdessä asiassa. Jos taas päättää että lisää jokaiselle aterialle kasviksia, niin niitä kasviksia vain sinne ruokavalioon alkaa ilmaantua. Ja jos taas päättää seurata vaakalukemia niin yleensä sitä alkaa tehdä sellaisia muutoksia, mitkä auttavat vaakalukemaa muuttumaan.

Lue myös mietteitäni miksi vaakaa kannattaa seurata

Painonnousu laihduttaessa – Miten niin voi tapahtua

Nyt se kuitenkin tapahtui, mitä jokainen painonpudottaja jollain tapaa pelkää: Vaakalukema ei pudonnut vaan jopa nousi. Tottakait painonnousu laihduttaessa harmittaa mutta mitään muuta en olisi voinut edes odottaa. En siis väitä että vaaka olisi rikki tai että painon muutos olisi tapahtunut jotenkin epäreilusti. Ei todellakaan. Sensijaan voin rehellisesti myöntää että painonnousu johtuu tekemistäni valinnoista ja niistä tapahtumista, mitä viime viikkoon osui.

Viime viikolla liikuin vähemmän kuin aiempina johtuen flunssaisesta olotilasta. En ole ollut niin kipeä ettäkö se estäisi liikkumista mutta en myöskään niin terve ettäkö voisin liikkua ihan tavanomaiseen tapaan. Viime viikolla myös söin höllemmällä otteella ja jopa ravintolassa jälkiruokineen kaikkineen. Ja jos vähemmän liikuntaa ja enemmän syötyä energiaa ei olisi näkynyt vaa’alla, olisi se ollut jo outoa. Minä en tunnetusti nimittäin kuulu niihin ihmisiin, jotka onnistuvat puolivahingossa pudottamaan painoaan vaan joudun ihan oikeasti tekemään sen eteen myös töitä.

Painonnousu ei ole epäonnistumista

Vaikka painoni nousi, en koe olevani epäonnistunut. Vuodessa on monta viikkoa ja joillekin niistä viikoista osuu väkisinkin tapahtumia, mitkä eivät tue omia tavoitteita täysillä ja se on enemmän kuin ok. Se on nimenomaan sitä elämää, mihin kuuluukin mahtua kaikki ilot ja surut, herkkuhetket sekä arkiset valinnat – kaikki sulassa sovussa. Joskus matkan varrella paino nousee ja joskus se laskee mutta se millä on merkitystä on että tiedostaa miksi niin tapahtui. Kun ymmärtää mikä muutosta aiheuttaa, kumpaan suuntaan tahansa, on helpompi tehdä oikeanlaisia valintoja jatkossa ja näin ollen saavuttaa ne pysyvät painonhallintaa tukevat elämäntavat.

Lue myös: kuinka painonnousu ei kuitenkaan aina kerro epäonnistumisesta

Ja paljonko se paino nousi? Vaivaiset 100g edellisviikkoon enkä ole siitä lainkaan huolissani vaikka näin pitkään postaukseen se minut kirvoittikin. Paino on siis tällä hetkellä 69,6kg ja flunssan vuoksi edelleen kevyellä treenillä jatketaan jos edes sillä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *