Hae
My Project Is Me

Testissä uusi kotijumppa

Moi,

Koska minä yritän pitää jatkossa kiinni yöunistani niin olen joutunut uudelleen miettimään liikunnan sovittamista aikatauluihini. Peruskävelyn ja oman lenkkeilyn (oli se sitten sauvakävelyä, kevyttä hölkkää tai mitä tahansa siltä väliltä) lisäksi kaipaan jotain nopeaa ja tehokasta kotitreeniä, jota ei tarvitse tehdä kovin montaa kertaa viikossa. Kuinka ollakaan satuin löytämään (ilman mitään tavattomia ponnisteluja)  muutamankin mielenkiintoisen ja varmasti kokeilemisen arvoisen kotijumpan. Parasta näissä on se että kenkien lisäksi muita varusteita ei tarvita. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi KG-lehdessä 6/2011 esitetty 300:n toiston (pika)jumppa.

IMG_1273

Ohjeistuksen mukaan treeni suositellaan tehtäväksi kahdesti viikossa. Tarkoituksena on saada kuudella yksinkertaisella liikkeellä aikaan yhteensä 300 toistoa, mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tauot eivät kuulu osaksi tätä ohjelmaa mutta mikäli sellaisia tarvitsee niin niitä voi pitää – kunhan toistot täyttyvät. Ja koska tässä kilpaillaan aikaa vastaan, mikäs olisikaan parempi tapa tsempata itseään kuin ottamalla aikaa omasta treenistä ja pyrkiä parantamaan tulosta kerta kerralta. Tämän pitäisi lisätä niin voimaa kuin kestävyyttäkin.

Liike 1: Punnerrukset 25 toistoa

IMG_1274

Liike 2: Haarahypyt 75 toistoa

IMG_1284

Liike 3: Vuorikiipeilijät 50 toistoa

IMG_1275

Liike 4: Saksihypyt 50 toistoa

IMG_1279

Liike 5: Kyykkyhypyt 50 toistoa

IMG_1277

Liike 6: Vatsarutistus 50 toistoa

IMG_1276

Ei tunnu paljolta mutta ainakin minä tarvitsin muutaman tauon treenin aikana hyppyosiossa. Siinä missä vatsarutistukset tuntuivat ensin jo valmiiksi väsyneissä reisissä niin saatiinhan se polte sitten sinne vatsaankin. Tämä todellakin oli superpikatreeni sillä aikaa kului alle 10minuuttia vaikka aina välillä piti pysähtyä tutkimaan ohjeita ja vaihtamaan musiikkia.. Kuinkahan pieneen pakettiin tämän treenin saisikaan kasattua jos/kun taukoja ei olisi ja vauhti olisi ihan täysillä? Omalla kohdalla alla oli noin 60min ”lämmittely” eli reipas kävelylenkki.

En sitten tiedä onko se tämä ensimmäisen kerran kokeilu ja sen myötä vähän ehkä turhan rauhalliseen tahtiin tehtävä harrjoittelu mutta tämä ei ehkä ollut niin rankkaa kuin odotin. Kuten kuitenkin itse ylempänä totesin niin tarvitsin muutaman taun JA pidin muutaman ylimääräisen tauon kun tutkailin ohjeita. Annan siis silti uuden mahdollisuuden ja kokeilen miltä tämä tuntuu jatkossa. Muutama muukin ohje kuitenkin takataskusta löytyy jos tuntuu että kaipaa sittenkin lisää haastetta 😀

Ja jos joku ihmettelee kuvien ”luonnotonta” olemusta niin nehän otettu ihan vain paikaltaan koska kesken liikkeen ne ovat jotain tämänkaltaista

IMG_1278 IMG_1280 IMG_1281 IMG_1283

JepJep, näin seuraavana päivänä on todettava että ainakin peppulihaksisto on saanut kyytiä – auts!

9 kommenttia

 1. Tiia kirjoitti:

  Moikka,

  olen itsekin etsinyt nopeaa, mutta tehokasta treeniä, ja yhden sellaisen löysinkin tuolta netin syövereistä. En tiedä oletko itse etsinyt esim. youtubesta mitään treenejä, mutta tässä ainakin yksi. Ja sen kun toistaa vaikka 2-3 kertaa, niin kyllä alkaa tuntua, ainakin itselläni kun en ole aiemmin paljon treenaillut 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=X1TuhAn6C-g

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos linkistä. Aloin sitä katsomaankin heti mutta sitten syntyi joku häiriötekijä ja ehkä tänään uudella yrityksellä.

   ps. peppu ainakin kiittää eilisestä, eli vaikka se ei treeninä tuntunut niin kummoiselta niin seuraavana päivänä sitten senkin edestä 😀

   • jennie kirjoitti:

    Ja nyt kun sain katsottua niin vaikuttaa kyllä tehokkaalta! Melkein hengästtyi jo katsomisesta 😀

 2. essityttö kirjoitti:

  Kiitos noista ”kesken treenin” -kuvista! Ihan hulvattomia, piti oikein ääneen nauraa. Kiva ettet ota itseäsi turhan vakavasti.

 3. Minttu kirjoitti:

  Oli vaan pakko tulla kertomaan, että sun blogi on edelleen AINOA blogi mitä seuraan. Oon seurannu jo toista vuotta (IL-jutun jälkeen) ja oon yrittäny miettiä miksi tää on niin koukuttava, että pitää olla kännykänkin valikossa Googlen ja Reittioppaan kanssa 😀

  Vaikka ollaan saman ikäisiä ja kokoisia, on elämäntilanteeni ja ajatukseni ruoasta täysin eriä. Esim. en koskaan käytä rasvattomia/light/sokerittomia tuotteita, en voisi laskea kaloreita, puntaroida viikottain ja treenaankin punttia eri tavalla. Oon yrittäny seurata ”omanlaisiani” blogeja, mutta kiinnostus lopahtaa alkumetreillä. Tässä pari syytä miksi blogisi on mielestäni niin huippu:

  -Huolettomuus: iänikuiset kirjoitusvirheet, tukka ja kynsilakat vähän sinne päin jne. Esim. juuri nuo ylläolevat treenikuvat. Monissa blogeissa ollaan aina just eikä melkein söpöjä, hikisiä, kauniita. Piristävää!

  -Teennäisyyden poissaolo. Et käytä liikaa hymiöitä tai esitä fiksumpaa hienoilla termeillä. ”Muistakaa nauttia elämästä, Rakkaudella: xxx” -tyyppiset blogien lopetukset ovat vaan kuvottavia.

  Kaipaisin kuvia perheestäsi, mutta kunnioitettava päätös pitää ne poissa ”julkisuudesta”.

  KIITOS blogistasi! <3

  Minttu

  • jennie kirjoitti:

   Voi ei, kirjoitusvirheet – äääääks! Haluaisin ne pois, haluaisin, haluaisin ja haluaisin mutta ne ovat ja pysyvät monestakin syystä (joo, joo – yritän oikolukea mutta omia virheitä on vaan niin vaikea huomata ja osa näppäimistä ei oikein toimi (kiitos innokkaan pikkudataajan) ja sitärataa..) Niinpä saat nauttia niistä jatkossakin. Montahan niitä ehti tulla tähänkin mennessä 😀 Ja heti tuli hymiötkin perään.

   Mutta kiitos itsellesi kun käyt lukemassa, vaikka melko itsekkäistä syistä tätä ylläpidänkin niin se että jotakuuta muuta kiinnosta yhtään nämä höpinät, ovat pitäneet blogin aktiivisena ja hengissä.

 4. -E- kirjoitti:

  Ihan samaa sanon kuin edellinen. Olen siitä IL jutusta alkaen lukenut blogiasi lähes päivittäin tai jos on päiviä jäänyt väliin niin olen kyllä lukenut kaikki välistä jääneet ja myös silloin alkuun kahlasin läpi koko alkutaipaleesi. En myöskään tiedä tarkalleen mikä koukuttaa. Olen myös monta mielenkiintoista blogia aloittanut, tutustunut ja kyllästynyt/unohtanut.

  Minulla ei ole lapsia (vielä :)) mutta on helpottavaa/ihanaa tietää että kuntoon voi päästä raskaudenkin jälkeen ja etenkin mikä ero oli kun jaksoi raskauden aikana syödä hieman terveellisemmin ja huolehtia itsestään!! On myös ihanaa kun kerrot kaikki epäonnistumisesi ja vaikeudet, rehellisyys ja luonnollisuus on niin piristävää! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja minusta on ihan parasta kun on syntynyt teitä ”tuttuja” ihan vain ja ainoastaan blogin ansiosta. Ei voi tosiaan kuin kiittää omalta osaltani tästä sinua (ja teitä muita lukijoita).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.