Hae
My Project Is Me

Talvi-ihon pelastajat

Moikka,

Pitkästä aikaa eksytään ihan täysin blogin aihealueen ulkopuolelle ja puhutaan hieman ihonhoidosta, erityisesti kasvojen aluetta silmällä pitäen. Olen nimittäin ensi kertaa elämässäni törmännyt haasteeseen Kuiva iho, kuten lähemmästä tarkastelusta hyvin huomaa.
 

itseruskettavakin halkeilee, kuten otasta huomaa ja nyt sen käyttö onkin toistaiseksi jäissä

Itse uskon vakaasti että ensimmäinen asia mitä meistä jokainen voi oman ihnonhoitonsa hyväksi tehdä on oikeanlainen ravinto. Tässä tapauksessa oikeanlainen ravinto tarkoittaa monipuolista ruokavaliota, joka turvaa riittävän ja monipuolisen vitamiini- ja hivenainesaatavuuden sekä runsaasti vettä. Vaikka pääosin omasta mielestä monipuolisesti syönkin niin nyt olen kiinnittänyt esierkiksi rasvojen saantiin erityistä huomiota lisäämäällä päivittäin rahkan sekaan heiman erilaisia pähkinöitä tai käyttämällä salaateissa avokadoa. Ei enää sinänsä liity ihonhoitoon mutta olen myös päättänyt kovasti harjoittaa vedenjuontia tasaisesti koko päivän ajan sen sijaan että tiettyinä aikoina sitä kuluu sitten senkin edestä.

Seuraava askel on ulkoiset hoitotoimenpiteet. En tähän päivään saakka ole erityisen paljon pidettyä hoitosarjaa itselleni löytänyt ja kokeilurepertuaaria on  löytynyt niin apteekkituotteista (ainakin Vichy ja Neutrogena), kempparituotteista (Clinique, Kanebo) ja ihan päivittäismerkeistä (L’oreal, Nivea, Lumene ja uusimpana No7). Nyt juuri kokeilussa on tosiaan tuo brittiläinen No7 (yhdistettynä muutamaan muuhun tuotesarjaan tosin).

Nyt ihonhoitorutiinini toimivat siis siten että aamuin illoin puhdistus mainituilla No7 tuotteilla ja kerta viikkoon kuorinta Lumenen kirkastavalla kavonaamiolla+mikrokuorinnalla.

Aamuisin puhdistusta seuraa päivävoiteen levitys ja kevyt meikki. Meikistä muuten vielä sen verta että meikkivoidetta tai puuteria en ole käyttänyt pitkiin, pitkiin aikoihin kuin vain satunnaisesti, eli senkään ei pitäisi olla syypää ihon epätasapainoon. Päivävoiteen lisäksi käytän No7-sarjan beuaty seerumia, jonka oikeastaan odotan jo loppuvan voidakseni siirtyä Lumenen vastaavaan ja paljon kehuttuun ”Tuhkimo tippaan”. Lisäksi uusin hankintani on Avenen kosteuttava, suihkutettava mineraalivesi, jota voi käyttää vaikka meikin päällä.

Iltaisin sen sijaan puhdistuksen jälkeen olen ottanut käyttööni ensi kertaa sitten kesän jälkeen manteliöljyn. Joku teistä lukijoista kun vinkkasi että se saattaisi myös vahvistaa ripsenkasvua niin tässä olisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Paljon olen netistä lukenut hyvää manteliöljyn käytöstä ihonhoidossa joten yrittänyttä ei laiteta (kesällä tämä kokeilu jotenkin jäi/keskeytyi). Omani on hankittu luontaistuotekaupasta ja kävisi sinänsä kait ihan ravinnoksikin.

Katsotaan onko tästä repertuaarista pelastamaan talvikuivaihoni vai minkälaisiin toimenpiteisiin sitä saa vielä ennen lämpenevää kevättä oikein ryhtyä. Myös kaikki vinkit ja omakohtaiset kokemukset ovat arvostettuja vaikka ihonhoito taitaakin olla yksi niitä osa-alueita, joissa se tuote mikä toimii toisella ei välttämättä tarjoa toiselle mitään.

36 kommenttia

 1. C kirjoitti:

  Heippa!Mun ihonpuhdistus koostuu seuraavista jutuista: suihkussa pesu vedellä, ja sen jälkeen ceridal-öljyä naamaan ja vartaloon :)Onko laiskempaa kasvojenhoitajaa nähty?Kärsin myöskin talvisin ihon kuivuudesta, ja apteekista saatava ceridal-öljy on ainoa tapa itsellä estää hilseilevä iho. Meikkivoidetta tms ei parane laittaa, sillä iho rupeaa heti kuivumaan.Olen teinivuosisnani syönyt roaccutan-kuurin (akneen), ja sen aikana käytin manteliöljyä- kuurin aikana iho kuivuu ja kuoriutuu todella pahasti, ja voi pahimmilleen olla todella kammottavan näköinen. Manteliöljyn avulla naama ei näyttänyt lainkaan kuivalta- ja se on suoranainen ihme kun kyseessä on tuo akne-lääke joka kuivattaa ihon perusteellisesti! Satunnaisesti teen kasvoille luomu-kuorinnan sokerilla ja hunajalla. Iho tuntuu taivaalliselta sen jälkeen. Ja päälle iso loraus öljyä kosteuttamaan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, Ceridal-öljyä olenkin käyttänyt vartalolle mutten kasvoille. Ja siis aivan mahtava kuulla että jopa tuon Roacuttan-kuurin kuivattamalle iholle manteliöljy tepsi. Eiköhän tämäkin siis tästä.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Oma tehokuurini sisältää kylmäpuristetun kookosöljyn. Käytän sitä kasvojenpesuun ja sen jälkeen myös koko ihon kosteutuksesta. TOIMII ! Toinen hyväksi todettu on Frantsilan kehäkukkavoide

  • jennie kirjoitti:

   Kookosöljystä olenkin kuullut paljon hyvää, niin sisäisesti kuin ulokoisestikin käytettynä. Kiitos.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Mulla on todella kuiva ja lähes atooppinen iho. Kasvojen iho varsinkin reagoi aivan kaikkeen ja täten kuivuu ja herkistyy. Ennen yritin pitkään etsiä itselleni sopivaa tuotetta ja jokainen reagoi iholla tai ei vaan kosteuttanut tarpeeksi. Kaverini suositteli kokeilemaan luonnonkosmettiikkaa. Kokeilin ja olen aivan myyty!! Ihon kunto on parantanut huomattavasti, kuivuutta ei enää ole ja kaikki sanovat että ihoni oikein hehkuu! Ihoni ei enää reagoi edes lämpötilavaihteluihin niinkuin ennen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan luonnonkosmettiikkaa! 🙂

  • Anna kirjoitti:

   Mitä luonnonkosmetiikkasarjaa tai -sarjoja olet käyttänyt? Minullakin on herkkä, lämpötilanvaihteluihin reagoiva iho, jokä tänä talvena ensi kertaa on osoittanut oikein kunnon kuivumista.

  • Anonymous kirjoitti:

   Minulle taas ei ole luonnonkosmetiikasta löytynyt – yliherkälle ja atooppiselle iholleni – mitään, mikä sopisi. Jopa nokkosrokko on posahtanut päälle joistakin. Vaan kaipa se vain kokeilemalla löytyy sopiva itse kullekin – luonnonaineista tai kemikaaleista.

  • jennie kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä vaikka, kuten tosiaan viimoisin anonyymi totetsi niin omaa hoitosarjaansahan saa (joutuu) etsiä varmaan jokainen, mutta kaikki vinkit toki tervetulleita tässä nykyajan hoitoaineviidakossa 🙂

 4. Satu kirjoitti:

  Minulla iho kuivuu aina talvisin ja apu löytyi Dermalogican Hydrating Booster -seerumista, jota voi sekoitella helposti käytössä oleviin päivä- ja yövoiteisiin saaden niistä kosteuttavia. Seerumi on mielestäni joka pennosen arvoista (omani tilaan ulkomailta), koska tällä keinolla vältyn uusien, riittävän kosteuttavien tuotteiden etsinnältä, kun voin vain lisätä seerumia käytössä oleviin voiteisiin 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Onko sulla käytössä lohioljy tmv? Mä olen tämän talvensyönyt ja iho pysynyt hyvänä. Ihoni kosteutan kylmäpuristetulla kookosöljyllä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Nythän en ole mitään kalaöljykapseleita syönyt raskauden aikana, jos sitä tarkoitat. Normaalisti kyllä. Ja kookosöljystä tosiaan sen verta että täytynee kokeilla kun niin paljon liputusta saa 🙂

 6. Anonymous kirjoitti:

  Minä suosittelen ottamaan yhteyttä Dermalogica-ihoterapeuttiin. Saat varmasti tarvittavan avun.

  • jennie kirjoitti:

   Juuri kerran työkaverin kanssa puhuttiin aiheesta, että vaikka ei kaikkia tuotteita raaskisipystyisi kerralla ostamaan niin aloittaisi jostain ja etenisi pikkuhiljaa koko sarjaan. Olisihan se mahtavaa kun iho olisi kuin persikka 🙂

 7. Ella kirjoitti:

  Itse luin jostain että ns. maitomaiset puhdistustuotteet ovat hyviä etenkin talvella, jos iho kuivuu. Ne ovat ymmärtääkseni melko hellävaraisia ja myös kosteuttavia? En ole varma, mutta näin muistan kuullenni 🙂 Oletko kokeillut Nivean indulging cleansin milk -puhdistusainetta? Se sisältää myös tuota manteliöljyä ja soveltuu hyvin kuivalle iholle. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Varmaan pitänee paikkansa. joku manteliöljyä sisältävä hoitosarja oli jossain vaiheessa käytössä muttei ollut tuo Nivean – täytynee pitää mielessä.

 8. Jonna kirjoitti:

  Bio oililla saat vauvan pyllyn ja tasoittaa myös ihon väriä.

  • jennie kirjoitti:

   Bio oilia olenkin raskausarpien pelossa pyöritellyt pitkin vatsaa ja kerran tosiaan mietin että kävisikö myös kasvoille..

 9. Anonymous kirjoitti:

  Kauniista silmäkuvista tuli mieleen: olen menossa perjantaina (jos flunssa on poissa) ottamaan silmiin rajaukset – siis kestopigmentoinnilla. Onko täällä näitä lukevilla kokemusta asiasta? Huonoa tai hyvää kokemusta?

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Itsellä ei ole kokemusta kestopigmentoinneista henkilökohtaisella tasolla mutta tuovathan ne silmän ihan erilailla esiin, varsinkin jos on rajausta tottunut käyttämään.

 10. Anonymous kirjoitti:

  UPEAN väriset ja kuntoiset hiukset!!Ostin Erisanin kasvojenpesuainetta, ihan marketista saa, yllätyin kuinka hellävaraista se on. Se kuivattaa jopa vähemmän kuin puhdistusmaidot, joiden olen kuvitellut sopivan kuivalle iholle. Itse myös huomaan heti ihostani jos syön liian vähän rasvaa.T. Linda

  • jennie kirjoitti:

   Hiusten kuntokuurin aloitin jokin aika sitten hoitoöljyllä kun sain niillekin tuomion ”kuiva” :)Vai Erisania, täytynee pitää tämäkin vinkki mielessä vaikka kohta taas (toivottavasti) ollaan uuden vuodenajan haasteiden parissa kun kesä alkaa lämmittämään ja hoivaamaan ihoa.

 11. mira kirjoitti:

  Mä olen käyttänyt koko talven manteliöljyä, toimii :). Aloitin sen aluksi ripsien kasvatusta varten. Ripset tippuivat viime syksynä toisesta silmästä melkein kokonaan. Nyt voin sanoa, että omalla kohdallani auttoi. Mun ripset ei oo ikinä olleet näin hyvässä kunnossa ja pituuttakin tullut lisää :). Kuivalle iholle toi manteliöljyä on ollut pelastus. Laitan sitä iltaisin ja aamuisin.

 12. Susanna kirjoitti:

  Olen blogisi pitkäaikainen lukija ja nyt kommentoin ekaa kertaa 🙂 Suosittelen lämpimästi Baba de Caracol etanavoidetta. Ihan loistotuote! Auttoi mulla jopa ”hankaussienenkarkeisiin” kämmenselkiin. Kasvojen ihossa huomattava muutos jo muutaman viikon käytön jälkeen.

  • jennie kirjoitti:

   etanavoidetta olenkin jossain yhteydessä kuullut myös mainostettavan ja tämä sai ajatuksen taas pinnalle, kiitos 🙂

 13. Anonymous kirjoitti:

  ohhoh! aika hurjasti halkeilee joo toi itseruskettava :s luulin aluksi pisamiksi!! huippu tää sun blogi! 🙂

 14. Anuliina kirjoitti:

  Moikka, minun entisestäänkin jo kuiva ihoni hermostui toisesta raskaudesta ja rupesi oikein hankalaksi. Ceridalia ja apteekin rasvoja kokeilleena käväisin Kicksissä Jumbossa ja kyselin heiltä vinkkejä. Sain kahdesta voiteesta ja kahdesta meikkivoiteesta näytteet testattavaksi kotona. Ja hyvin kävi: nyt käytössä kolmatta talvea yövoiteena Lancomen Nutrix(tuubi) ja meikkivoiteena Cliniquen moisturising (?). Ja kuorinnan teen kasvoille ja vartalolle sokerin ja oliiviöljyn sekoituksella. Sekin kosteuttaa ja suojaa ihoa veden vaikutukselta suihkussa.Toivottavasti löytyy oikeat aineet!

  • jennie kirjoitti:

   Miten en ole itse tajunnut sekoittaa sokerikuorintaa öljyyn? olen aina työntänyt sen kuivattavaan saippuaan – ensikerralla siis öljyä ja ihan rohkeasti myös kasvoille 🙂

 15. Anonymous kirjoitti:

  Hei, olen joskus kuullut (siis ihan joltain ammattilaiselta), että kannattaisi jotain puuteria, meikkivoidetta ym. käyttää, koska ne samalla suojaa ihoa auringolta, ilmansaasteilta, tuulelta ym.

  • jennie kirjoitti:

   Varmaan pitääkin paikkansa mutta luulisin myös rasvojen yms. suojaavan samalla tavalla kun kummankaan tarkoitus ei ole kuitenkaan ihoa tukkia.

 16. Anonymous kirjoitti:

  kookosöljy on kyllä superia kuivalle iholle ja ai että se tuoksu..!

 17. Anonymous kirjoitti:

  Minun kasvojeni ihoni pelastaja on apteekissa myytävä hajusteeton Hydrolan. Tätä olen käyttänyt noin 10 vuotta. Joitakin muita voiteita silloin tällöin kokeilee, eikä niistä ole apua. Kookosöljykin oli minun iholle aivan turha.-M-

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, onhan tässä (toivottavasti) aikaa kokeilla näistä vinkeistä se itselle kaikkein sopivin tuote.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.