Hae
My Project Is Me

Banish fat, boost metabolism

Moi,

Kuten Facebook- seuraajat tietävätkin niin joskus alkuviikosta päädyin vaihteluna jumppaamaan kotona. Tällä kertaa ohjaajana toimi luottotreenaajani Jillian Michaels, jolta olen tottunut tekemään rankkoja parinkymmenen minuutin treenipätkiä lihaskuntopainotteisesti. Aikanaan kun näihin kotijumppiin hurahdin kunnolla tulin hankkineeksi myös aerobista treeniä sisältävän Banish fat Boost metabolism – dvd:n, jota en oikeastaan ole ennen tätä päässyt kunnolla tekemään. Aikanaan se jäi kaapinpohjalle vaihdettuani kotijumpat kuntosaliin ja raskausaikana kokeilin tätä muutamaan otteeseen vain todetakseni että minusta ei siihen juuri silloin ollut. Ensimmäisellä kerralla luulin tekeväni kevyen välipäivätreenin ja voin myöntää etten ole ehkä koskaan ollut enempää väärässä.

01d131ab081cf5942ac94d21865bb0edd963ca74f0 01670c2434c34e7815edc6d10b546bcff0f0ad2a89 IMG_3564

Treenin kokonaiskesto on lämmittelyineen ja loppuvenyttelyineen noin 50minuuttia, eli pikatreeniksi tästä ei ole. Ohjelma on kuitenkin jaettu seitsemään lyhyempään harjoitteeseen (kukin kestoltaan 6min) ja ne voi siten tehdä myös itsenäisinä osinaan. Jos minun pitäisi valita joku suosikkisarja niin en osaisi kyllä sanoa vaan se on nimenomaan se koknaisuus, joka tässä toimii loistavasti. Osa sarjoista on kickboxing-tyyppistä harjoittelua, osa sykettä vallattommasti nostavaa hyppytreeniä ja osa hieman enemmän lihaskuntopainotteista vaikka sykkeet koko ajan pysyvätkin enemmän tai vähemmän korkealla (ja voi että minua harmittaa ettei ole sitä sykemittaria!).

01054ce3e0a37685a5041f952abbe248587b3e544b

Tiedän jo mitä tuleman pitää 😉

0114cd43c1867240ae0b1bc8894918da9b8cee9657 IMG_3583 IMG_3584Ja koska kyseessä on Jillian Michaels, on tarjolla lankkuja sen jokaisessa mahdollisessa muodossa (no ei sentään mutta ei taida olla Jillianin ohjelmaa, jossa ei lankutettaisi muutamaankin otteeseen).

IMG_3578 IMG_3579 IMG_3581

Se mikä tässä kaikessa on parasta niin mitään välineitä ei tarvita, ei mitään. Ja kuten Jillian itsekin jossain vaiheessa treeniä sanoo niin se että ei ole varaa lähteä salille tai hankkia kaikenlaisia välineitä on vain tekosyy huonolle treenille – ja tämä dvd todistaa sen minusta loistavasti. Ei sillä että olisin itse mikään superkuntoinen hyperjumppari, mutta jonkuntasoinen kunto minultakin löytyy ja silti välillä oli vähän höllättävä. Jillianin treenit ovat rankkoja ja uskoisin että vaikka dvd:n liikkeet tekisi miten löysästi tahansa, saisi silti sykkeen nousemaan ja hien pintaan. Kyykkyjä, hyppyjä kyykyistä, polvia ylös maasta ja käsiä ilmaan jne.  ”Cardio is all about moving the body” eli kunhan pysyt liikkeessä niin et voi epäonnistua. Treeniä tehdäkseen ei siis tarvitse olla superkuntoinen mutta jos satut oelmaan niin uskoisin että tästä riittää silti vastusta kunhan kyykkäät vähän syvemmälle ja ponnistat vähän korkeammalle.

IMG_3591 IMG_3589

Jos kiinnostuit niin koko ohjelman löydät täältä ja esimerkin yhdestä sykkeenkohotuksesta (hyppysarjasta) täältä. Jos taas ajattelin tilata kyseisen dvd:n omaski niin omani olen aikanaan hankkinut Amazon UK:lta. 

10 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Vau Jennie! Oot ihan yhtäkkiä kutistunut takaisin pieneksi ja omiin mittoihisi! 🙂 Eipä uskoisi että sulla on alle vuoden ikäinen vauva! Uudet hiukset sopii sulle tosi hyvin! <3

  Hyvältä näyttää siis sekä jumppa et mami! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kasvattele sinä vain ympärysmittaa niin minä kutistun samaan tahtiin 😉 Eli siis kiitos! Vaikka osittain joutuu ehkä kiittämään hyvää kuvakulmaakin (tuli nimittäin maanvetovoima tuolle jäljelle jäänelle vatsanahkalle enemmän kuin tutuksi tuon jumppatuokin aikana 😀 :D)

 2. Camma kirjoitti:

  Heippa Jennie!

  Mun asia ei koske nyt tota dvd:tä vaan vähän muunlaista treenaamista 🙂

  Eli! Asun tällä hetkellä Thaimaassa ja oon puolessavälissä raskaana. Haluaisin kuntoilla etten oo ihan ränsistyneessä kunnossa sitten kun palataan Suomeen ja vauva syntyy!
  Meidän yliopistolta löytyy kuntosali, mutta lasiovien läpi tarkasteltuna se vaikutti todella suppealta: juoksumattoja ja kuntopyöriä, vatsalihaspenkki, käsipainoja, penkkipunnerruslaite (onkohan se sen nimi..) ja sit semmonen laite millä voi tehdä selkälihaksia, en tiedä nimeä :D. Mun kysymys on, että etkö sä sillon aikanas treenannu tosi paljon käsipainoilla ja saanu hyviä tuloksia aikaan? Onko sulla olemassa treeniohjelma mitä noudatit sillon? (mitä liikkeitä, kuinka suurilla painoilla, toistot ja sarjat..) Mä haluaisin jotenkin hyödyntää ton kuntosalin, mutta tartteisin jonkunlaisen suunnitelman mitä mä siellä teen 🙂 Osaisitko auttaa?

  Kiitos tosi paljon!

  • jennie kirjoitti:

   Jos on liikunnllista taustaa niin vapailla painoilla treenamisessa ei minusta ole mitään estettä vaikka yleisesti kait suositellaankin enemmän noita laitteita paremman keskivartalon tuen saamiseksi. Minä tosiaan kävin salilla läpi raskauden ja tein liikkeitä sekä vapailla painoilla että laitteissa ylläpitäen sitä hankittua lihasmassaani. Varsinaisia uusia ennätyksiä ei tietenkään tullut rikottua eli siinä mielessä en puhuisi tuloksista vaan ylläpitävästä treenistä.

   Loppuvaiheessa (kolmas kolmannes) treenasin yksijakoisella ohjelmalla kolmasti viikossa ja nyt en tietenkään mistään löydä sitä vihkoani, jossa nuo liikkeet oli kirjattuna. yritän sen jostain etsiä. Raskauden aikana muutoksia ohjlemaan tuli melko tiiviseen tahtiin huomattuani että jokin liike ei tuntunut enää hyvältä ja siinä sivussa tuli kokeiltua kaikenlaista ”kun ei tarvinnut treenata tavoitteellisesti”. Tämän kysymyksen myötä lähdin tutustumaan vielä itsekin noihin raskausajan juttuihini ja näköjään

   Ensimmäinen kolmannes on sujunut treenin osalta kuin raskautta ei olisi ollutkaan: Tein siis senaikaisella ohjelmalla ihan totuttuun tapaan ja totutuilla painoilla.

   Toinen kolmannes jätti pois raskaat liikkeet kuten jalkaprässit, kyykyt, vatsat (paitsi staattiset) ja kehon omalla painolla tuli tehtyä enemmän. vaihdoin myös pidempiin sarjoihin eli toistoja tuli 15. Joku opas osaa kertoa myös että painomäärien pitäisi tippua 5-10%/jokainen alkava kolmannes. ” Raskauden aikana harjoittelevalle taas ohje on että viimeiset toistot eivät saisi olla niin rankkoja että joutuu pidättämään hengitystään tai pusertamaan täysiä”

   Kolmas kolmannes muutti koko ohjelman ja tulokset huononivat huononemistaan vaikka koko ajan tulikin harjoiteltua. Tämä kysyi kanttia jatkaa treenailua kun ei se mihinkään johda 😀 Kuten kuitenkin sanottu yritän etsiä tuon ohjelmani jostain ja palaan asiaan.

   Tarkemmin näistä raskausajan höpinöistä voi lukea täältä: https://myprojectisme.vaikuttajamedia.fi/category/raskaus/

   Ja vinkkinä, Too Big to be me:n Annahan odottaa nyt kolmatta lastaan ja hänen blogistaan varmaan löytyy vinkkejä myös raskausajan liikuntaan: http://toobigtobeme.fitfashion.fi/

   Ja vielä viimeisenä muttei vähäisenä. ONNEA!!!

   • Nimetön kirjoitti:

    Kiitos! Jos löydät ohjelman jostain niin kiitän lämpimästi! 🙂

    Seuraan Annan blogia ja on hauskaa kun meillä on samoihin aikoihin lasketut ajat. 🙂

    Mun treenaamisesta tekee haastavaa nimenomaan kuntosalin vähäinen varustus, ja yritän saada vinkkejä miten voisin hyödyntää niitä laitteita joita salilta löytyy. Mun salikokemukset rajoittuu kahdenvuoden taakse, joten mikään konkari en ole! 🙂

    • jennie kirjoitti:

     Ai on, hauskaa 🙂 Mutta joo, yritän sen etsiä jostain niin katsotaan saadaanko siitä sinulle jotain hyötyä irti 🙂

 3. Colleen kirjoitti:

  Vaikka minä olen mielestäni keskivertoa paremmassa fyysisessä kunnossa, niin kyllä tämä Jillianin jumppa aina haastaa oman jaksamisen :D.

 4. Suvi kirjoitti:

  Moi,en ole aiemmin kommentoinut mutta olen ahkera blogisi lukija.
  Kiitos tuosta Jillianin youtube-vinkistä. On tosi kätevää kun näitä treenipätkiä löytyy netistä!

  • jennie kirjoitti:

   Hienoa kun viimein rohkaistuit myös kommentoimaan 🙂

   Hämmästyin itsekin netin suurta treenitarjontaa, sieltä varmaan löytyisi vaikka mitä jos vain ehtisi tutkimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.