Hae
My Project Is Me

Korona-ajan treenipäiväkirja

Jos seuraat minua, olet varmasti huomannut että urheilen säännöllisesti. Tiesitkö, etten kuitenkaan ole aina ollut liikunnallinen? Lapsena kokeilin erilaisia harrastuksia ja nuoruudessakin harrastin erilaisin lajikokeiluin vielä lukioikään saakka. Ennen lukion loppua, oli säännöllinen liikunta kuitenkin jäänyt ja satunnaisia pyristyksiä huomioimatta, aloitin säännöllisen liikkumisen vasta pitkälti yli parikymppisenä. Useamman vuoden ajan liikunta on kuitenkin ollut luonnollinen osa arkeani eikä korona-aika ole tehnyt siihen muutosta kuin vain lajivalintojen osalta.

Korona-ajan Treenipäiväkirja

Seuraavaksi päästään kurkistamaan melko tavanomaiseen korona-ajan treenipäiväkirjaani. Ennen isompaa analyysia, tutustutaanpa viime viikon liikuntamääriin ja liikuntalajeihin.

Kävely Hölkkä Lihaskunto Huomioita
Maanantai 5km Kotijumppa
Tiistai 6km kotijumppa
Keskiviikko 6km
Torstai Kotijumppa
Perjantai 6km aamulla ja 4+3km päivällä Ulkotreeni ulkotreeni iltapäivälenkin yhteydessä
Lauantai 5km Kotijumppa
Sunnuntai Kävely-hölkkäyhdistelmä 3+3km Kotijumppa aamulla + ulkotreeni illalla ulkotreeni lenkin yhteydessä

Minulla ei ole tällä hetkellä käytössä minkäänlaista fitnesskelloa tai appia, millä mittaisin matkaani. Matkapituudet perustuvat omaan arviooni ja osassa matkoista aiempaan tietooni matkan pituudesta. Samalla mututuntumalla luulen että kävelytahtini on noin 6km/h ja hölkkävauhtini vaihtelee lenkin rullaavuudesta riippuen 8,5-10km/h välillä. Sykealueista tai energiankulutuksesta en osaa sanoa mitään.

Treenipäiväkirjan ulkopuolelle jäävät mahdolliset pienemmät kävelylenkit, siirtymät tai lasten kanssa ulkona touhuamiset tai erilaiset treenitestailut. Toisinsanoen siis kaikki sellainen, mitä ei ole lähdetty tekemään treeni edellä.

Ilman punaista lankaa

Suurin yksittäinen muutos on varmasti salitreenien puuttuminen listalta. Liikun tällä hetkellä ilman punaista lankaa; Puhtaasti liikunnan ilosta, halusta liikkua ja sen kaikinpuolin hyvää tekevästä vaikutuksesta. Liikunnan suhteen minulla ei ole tavoitteita ja lihaskuntoharjoittelu ei ole mitenkään erityisen johdonmukaista. Kokeilen erilaisia ohjattuja nettitunteja, saatan tehdä jotain oma kehittelemääni tai sitten teen jotain ihan muuta. Se että treenillä ei ole varsinaisia tavoitteita, ei haittaa – hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on kuitenkin se että liikkuu ja että liikunnasta tulee hyvä olo.

Jos haluat tietää treeneistäni tarkemmin, kysy ihmeessä. Vastaan jos vain suinkin osaan (tai muistan tarkemmin mitä milloinkin tein).

Jos taas haluat tutustua tavanomaisemman ajan treenipäiväkirjoihini niin täältä löydät esimerkin viime syksyltä, viime keväältä sekä kauempaa vuodelta 2016

Yksi kommentti

  1. Tiina Harjanne kirjoitti:

    Itse ihmetellyt omalla kohdalla samaa painon jumitusta jo pitkältä ajalta. Alle 70kg pääseminen tuntuu lähes mahdottomalta. Olen kuitenkin sairastellut joten liikkumattomuutta ja herkkupäiviäkin on kuukausien matkaan jo mahtunut. Mielenkiinnosta kuitenkin kysyn oletko mennyt tietyn ruokavalion mukaan vai ns rennolla otteella? Kuitenkin liikkumisen määrät on hyviä ja varmasti ollut tehokasta liikuntaa. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.