Hae
My Project Is Me

Kevyempi hiusten liukuvärjäys

Moi,

Minulla(kin) on pitkän aikaa kuumottanut mielessäni hiusten liukuvärjäys. Värikin on itseasiassa ollut jossain kaapinperukoilla viime vuoden loppupuolelta lähtien mutta se on antanut odottaa itseään. Milloin hiukset ovat olleet väärän väriset, liian lyhyet tai varustettu otsatukalla tai on ollut joku muu syy, kuten jänistäminen. Niin monet ovat kuitenkin onnistuneet joten miksen siis minäkin osaisi.

IMG_3176

Ja osasinhan minä!

 

Varmemman lopputuloksenhan saa varmasti ammattilaisten hellässä huomassa. Minä, kärsimättömänä (ja kampaajan maastapaon seurauksena – terkkuja vain sinne aurinkorannoille!) ja ehkä vähän nuukana toteutin tämän kotona. En halunnut mitään kovin selkeää rajaa vaan lähes huomaamattoman lopputuloksen kuitenkin sillä erolla että jotain on tehty pelkän yksivärisyyden sijaan. (Myönnän, tässä vaiheessa olisin voinut mennä kampaajalle toiveideni kanssa mutta ajattelin käyttää sen kortin vasta jos epäonnistun). Niinpä tutkin nettiä vähän lisää ja törmäsin helpon kuuloiseen ohjeeseen saavuttaa toivottu tulos kotikonstein.

Tarkat ohjeet voitte tosiaan lukea linkin takaa mutta yksinkertaisuudessaan noin 1/3 hiuksista (keskiosasta) liukuvärjätään halutulla värillä. Tämän tekniikan ansiosta värjätyn alueen alle ja päälle jää olemassaolevaa väriä, jonka ansiosta tuo vaaleampi osuus vain kuultaa läpi, ilman että näyttää siltä että olisi uittanut hiuksia maalitynnyrissä.

010cdcbdcb2649f35a96bbd4dacb4b28fc1d6ee0e1 IMG_9577

Käytössä minulla oli L’orealin liukuvärjäykseen tarkoitettu hiusväri, jonka mukana tuli harja värin levittämiseksi. Perustekniikallahan väriä harjataan omien hiusten latvoihin ja halutessa rajapintaa häivytetään puhtaalla, pestyllä harjalla.  Olisin varmasti voinut värjätä hiukseni hieman radikaalimmin mutta liian vahvan sävyeron pelossa häivytin rajaa melko voimakkaasti. Hiukan selkeämmän sävyeron toivossa käytin ylijäämävärin perinteisesti kaikki latvat liukuvärjäten. Sudin väriä kitenkin vain muutaman sentin pituudelta sillä edelleen tavoitteena oli ”luonnollinen”  liukuväri.  Olen oikeasti äärettömän tyytyväinen lopputulokseen, joka on ehkä kaikkea sitä mitä toivoinkin.

IMG_3182 IMG_3180 IMG_3172IMG_3184013840c2ace8eef5540599f59f39dc1ef096864f30

17 kommenttia

 1. Asta kirjoitti:

  Upea lopputulos! Minä saattaisin jänistää…:)

 2. Virpi kirjoitti:

  Hei, minäkin oon tottunut kotivärjäilijä ja liukuväriäkin on tullut kokeiltua, joskin ehkä hieman radikaalimpana kuin tämä. Mutta aivan upee lopputulos, mullekin kelpais tuon värinen tukka! Oot niin kaunis ja sun blogi on tosi hyvä! Motivoiva, mutta kuitenkin maanläheinen, eikä koko ajan täydellisyyttä tavoitteleva, vaan aito ja elävää elämää. Kiitti!

 3. Linda kirjoitti:

  Hyvältä näyttää, tosi kaunis!

 4. Salla kirjoitti:

  Wau! Tosi nätti tukka!

 5. Lila Syren kirjoitti:

  Moikka!
  Huomasin blogistasi tulleen liikenteen perusteella, että täältä oltiin blogiini linkattu 🙂
  Oikein onnistunut värjäys ohjeellani!!
  Juuri tuollainen kevyt, mitä minäkin hain takaa.. Kiitos linkistäsi myös!

  Voisin linkkailla sun blogiin myös lähipäivinä, jos sopii?

  • jennie kirjoitti:

   Moi, ja KIITOS hyvästä ohjeesta:) En tosiaan huomannut edes pyytää lupaa linkkaukseen vaan oletin sen olevan ok. Kiitos ja anteeksi – minut saa tietenkin linkittää koska ja milloin tahansa.

   • Lila Syren kirjoitti:

    Joo, eihän siihen mitään lupia tarvikkaan pyydellä:D Sehän on vaan positiivistä !
    Hauskaa, että ohjeesta on hyötyä 🙂

 6. Sari kirjoitti:

  Hei magee tukka, tykkään!!! Ja sun hiukset on kasvanu tosi paljon lyhyessä ajassa tai sit en oo vaan aiemmin huomannu miten pitkät ne on. Miten sä muuten hoidat hiuksias?kuinka usein peset jne?

  Tuohon liikkumiseen niin mulla on hyvin samoja tuntemuksia. Mulla on kaksi pientä lasta ja käyn salilla/jumpissa 3x vk + lenkkeilyt ja tuntuu, että se ei riitä!! Mut jostain pitää nipistää ja se on omasta liikkumisesta…ei vaan voi joka ilta jättää miehen harteille lasten hoitoon ja karta itse salille..mulla kun matkaakin on sinne 16km suuntaansa niin ei oo nopee keikka siellä käynti. Mut näillä mennään ja kyllä ne lapset kasvaa ja sit taas pääsee vähän vapaammin itsekin käymään. Ja sulla on upee kroppa, voit olla ylpeä! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   JES! Niin minäkin tykkään 🙂 Se on kyllä kasvanut ihan huomaamatta mutta toisaalta se onkin aina kiinni… Hiusten hoidon kanssa olen, ööö, maailman huonoin esimerkki. Pesen ihan liian harvoin pidän tosiaan aina kiinni. Luulen aina seuraavaksi ostavani kunnon aineet mutta jokakerta palaan kotiin jollain marketin perusaineella 😀

   Ja olet ihan kyllä oikeassa siinä että lapset ovat pieniä vain kerran. Siksipä yritänkin muistaa nauttia näistä hetkistä tässä ja nyt kun äidin seura on vielä hauttua ja joissain tapauksissa jopa välttämätöntä. Vielä tulee päivä jolloin kuulen että äiti, älä viitsi – mee nyt jo! 😀

 7. Anu kirjoitti:

  Mulla on sama fiilis tuon liikkumisen suhteen. Meillä on kaks pientä (12/11 sekä 04/13) poikaa ja kyllähän he rajoittavat. Mutta,odotan innolla kuhan saan ottaa heidät pyörällä mukaan juoksulenkeille jne. Kohta lähden töihin ja aikaa on vielä vähemmän,mutta kyllä sitä jostain pitää ottaa.

  Hienot hiukset olet saanut tehtyä! Hmm.. Kokeilisko itsekin 😉

  • jennie kirjoitti:

   Juuri eilen pyörän perässä juosseenna ajattelin että nyt niitä tehoja sitten tuli ihan pyytämättä 😀 Ja kiitos, olen itsekin tyytyväinen ja kannustan kyllä kaikkia kokeilemaan. jos minä osaan, osaa kuka tahansa muukin!

 8. hmm kirjoitti:

  Kuivattaako tuo paljon hiuksia? Ajattelin itsekkin värjätä kyseisellä värillä hiulset, mutta pelkään niiden kuivumista erittäin paljon. Vielä, kun minulla on luonnostaan hyvin pörröiset ja kiharat hiukset.

  • jennie kirjoitti:

   Mun on pakko myöntää että olen hiusteni kanssa totaalinen tumpelo ja ne rassukat (siis hiukset) saavat kyllä kestää kaikenmoista käsittelyssäni. En huomannut erityisen kuivaksi menemistä ainakaan tällä värjäysmenetelmällä vaikka varmasti sitä tekevät..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.