Hae
My Project Is Me

Kalaa kahdesti viikossa

Moi,

Käsi ylös kuka rehellisesti syö kalaa kahdesti viikossa? Entä ne ketkä syövät kalaa kahdesti viikossa kalalajeja vaihdellen? Minä joudun myöntämään että en taida voida nostaa kättäni kummassakaan tapauksessa, varsinkaan jälkimmäisessä. Luulen että syön kalaa useamman kerran kuussa, eli ehkä sen 2-3kk jolloin jokin kala-ateria on valikoimassa lähes viikoittain.

IMG_9847

Kalalajien monipuolisuudellakaan en ehkä lähtisi liiemmin kerskumaan sillä suurimmaksi osaksi tarjonta käsittää lohen, sein ja purkkitonnikalan. Toki poikkeuksiakin on, ja jos joskus eksyn työpaikkaruokalaan, niin mikäli tarjolla on kalaa, valitsen sen. Siellä edellä esitettyjen lisäksi tarjolla on yllättävän usein ollut kampelaa. Pääsääntöisesti en kuitenkaan työpaikkaruokalassa lounasta vaan kannan omat evääni, jolloin se päävastuu viikoittaisen kalaruoan nauttimisesta on minulla itselläni. Olenkin päättänyt hieman petrata tässä(kin) asiassa ja kuten kaikissa hyvissä ja pitkäaikaisissa ratkaisuissa, en aio haukata alkuun liian isoa palaa. Ensimmäinen askel on syödä vähintään se yksi kala-ateria viikossa.

Pari viikkoa sitten kalana toimi savustettu siika, joka on muuten painonhallitsijankin kaveri. Finelin tietämyksen mukaan savustettu siika sisältää energiaa 118kcal/100g ja rasvaa 3,8g/100g. Kevyttä ja hyvää sekä hieman jotain muuta kuin mitä yleensä syön.

IMG_9849

Seuraavan viikon kalana toimi vähän epäterveellisempi lounasravintolaversio (ei oma työpaikka vaan ihan muu) mutta kalaa kuitenkin.

IMG_9936

Ja viimein kolmannella viikolla, siis edellisellä, ollaan perus lohen äärellä. Näin on tullut nautittua kalaruokaa viikoittain, eikä ole tehnyt edes vaikeaa. Jos vähän panostaa niin kalatiskit tarjoavat kyllä herkullisia vaihtoehtoja, joista joskus löytää ihan hyviä tarjouksiakin muidenkin lajien kuin lohen osalta

IMG_0566(1)

Nyt on pakko vielä loppuun todeta että esillepano ei ollut näissä ehkä se kaikkein kaunein mutta ajatus (ja maku) on tärkein.

6 kommenttia

 1. Jonnaajon kirjoitti:

  Mulla on taas se ongelma, että miten pystyisin olemaan edes päivän syömättä kalaa (lohta) 😀 Se on erittäin harvinaista. Lohi ja nieriä omat suosikkini.

 2. Johanna kirjoitti:

  Hei Jennie!
  Tietänetkin varmaan, mutta vinkkaanpa silti halvan ja hyväksi havaitun kalavinkin, joka ainakin itselle maistuu. Nimittäin silakkapihvit/-fileet. Pari filettä kuorrutettuna ruisjauhoilla ja väliin esim (kevyt) tuorejuustoa/raejuustoa/sipulia mausteita, niin herkkua on 🙂 ja terveellistä 😀

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Itse pyrin syömään rasvaista kalaa kaksi kertaa viikossa, lähes aina se on lohta. kätevästi kalaa saa lisättyä ruokaan myös leivän päälisenä, jota olen nyt alkuvuodesta paljon käyttänyt, kylmäsavulohiviipaleita ruisleivälle, hyvää on!
  Lisäksi tulee syötyä purkkitonnikalaa aika usein, mutta sitä en laske noihin kalansyöntikertoihin…

  http://outikarita.fitfashion.fi

  • jennie kirjoitti:

   Täällä on pakko laskea vielä purkkitonnikalakin kalaksi.. vaikken itseasiassa ole sitä tainnutkaan syödä kuukausiin.. :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.