Hae
My Project Is Me

Vatsatreeniä jumppapallolla

Moi,

En tiedä muistaako kukaan enää kuinka ennen Skotlannin matkaaa kerroin kehitelleeni vatsalihaksille ihan killeritreenin. Liikkeet eivät mitään uusia tai maata mullistavia ole muttta tehdyn salitreenin päätteeksi, joka siis sisältää vatsalihaksiin keskittyvää työtä sekin, saa tämä ainakin minulla hyvän poltteen aikaan. Avuksi tarvitaan jumppapallo.

 

Pallon siirtely x10

Pallo siirtyy käsiltä jaloille ja taas takaisin. Vanha, vanha liike – kuten kuvakin 😉

pallo_11pallo_2

Pallon kierrot x12

Pallo pidetään jalkojen välissä ja siirretään hallitusti yläkautta sivulta sivulle. Neutraali asento on siis jalat suorana kattoa kohden ja yksi toisto yksi sivulle taivutus, mahdollisimman lähellä lattiaa. Liike on ollut mielestäni ennen jotenkin turha mutta olen vihdoin löytänyt oikean tuntuman siirtelyyn.

IMG_3659

uudempi kuvamateriaali ei sekään ihan eiliseltä ole..

 

Pallon rullaus x10

Otetaan suorille käsille lankku asento siten että jalat lepäävät pallon päällä. vatsalihasten avulla rullataan palloa eteenpäin, eli vedetään polvia kohti rintakehää ja palautetaan takaisin suoraksi.

IMG_3656 IMG_3657

Toista liikkeet peräkkäin, ilman taukoja ja lepää kierroksen loputtua hetki. Toista kerran tai kahdesti, ajasta ja kuntotasosta riippuen. Juuri nyt tämä määrä liikkeitä ja toistoja on riittänyt itselle mutta kovakuntoiset voivat toki haastaa itseään. Ja jos on helppoa kuin heinänteko niin hyvä lisäliike on esimerkiksi kävelevä lankku jossa noustaan peruskyynärnojasta suorille käsille ja palataan takaisin. Tässäkin kymmenen hallittua toistoa on jo paljon, ainakin minusta. 

IMG_3654 IMG_3655

Kuvamateriaali nyt on mitä on mutta ei anneta sen häiritä. Ehkä vielä joskus pääseen siihen tilanteeseen että minun ei tarvitse tyytyä siihen ainoaan kuvaan, jonka onnistun salilla nappamaan.

2 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Tuosta pallon siirtely liikkeestä saa vieläkin tehokkaamman, kun käyttää jumppapallon sijasta voimapalloa. Esimerkiksi 3 kg pallo tuntuu jo aika mukavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.