Hae
My Project Is Me

Tyypillinen (ruoka)päiväni

Moi,

On toivepostauksen vuoro, jota jo hetken aikaa mietin olenko sittenkään oikea tyyppi kirjaamaan. Koska kuitenkin viikonlopusta on selvitty ja broilerinfileet maistuvat taas hyvälle niin kerrataanpa ruokailujen kautta hieman tyypillistä päivääni. Koska ruokavalioni noudattelee melko pitkälti Fitfarmin Superdieettiä, en aivan tarkalleen voi kaikkea siitä voi valitettavasti kertoa. Sen verta kuitenkin sanottakoon tässä vaiheessa että ruokavaliossa on paljon yhtäläisyyksiä ilmaisen GFG-ohjelman kanssa, joten suuntaa antavia ruokamääriä voit tarkastella linkin takaa.  Erot löytyvät joka viikko muuttuvasta (pääsääntöisesti tiukentuvasta) ruokaohjelmasta sekä painonpudotustavoitteen mukaisesta rokavaliosta. Eroavaisuuksia  löytyy siis sekä varsinaisesta GFG-ruokavaliosta että Superdieetistä keskenään ja pakkaa sekoitan vielä lisää minä itsekin näitä oppjea soveltaen.

Aamupala melkolailla heti herättyä (heräämisajasta riippuen mitätahansa 7-9 välillä)

Hyvin tyypillisesti aamupala on rahkaa, marjoja, leseitä sekä soijalesitiiniä. Soijalesitiini tekee rahkasta jollaintapaa kermaista (rasvanlähdehän tämä on), joten jollet ole kokeillut niin suosittelen. Ainakin Life-ketju myy soijalesitiiniä samoin kuin Ruohonjuuri. Lisäksi kuluu kahvia, vettä sekä lisäravinteet (omega, b-vitamiini, monivitamiini, viherjauhe ja visiblin)

IMG_1656

(Väliapala noin 10.00 JOS amupala on ollut lähempänä 7:ää kuin 9:ää)

Hyvin tyypillisesti tämä välipala on proteiinijauhetta, joka kulkee tuolla matkassa kätevästi mukana. Jos alla on liikuntaa tai muutoin on kova nälkä niin usein lisänä on myös banaani tai jokin muu hedelmä.

IMG_0014

Lounas n. 12.30

Nykyisellään melkousein lounas on ruokaisa salaatti, joka sisältää vapaavalintaisesti tuoreita kasviksia/salaattiaineksia, jonkun eläinkunnan proteiinilähteen, raejuustoa, pastaa/perunaa/kuskusia/riisiä/kvinoaa sekä hieman öljyä. Tämä saattaa olla myös joku kastiketyyppinen ratkaisu tuon hiilihydraatin lähteen kanssa tai keitto. Pointtina se että kasviksia saadaan paljon ja kaikkea muuta riittävästi.

IMG_1249 IMG_1323 IMG_1630 IMG_1638

 

Päivällinen n. 15.30

Päivällinen noudattaa lounaan kanssa melkopitkälti samaa linjaa ja dietiin edetessä pastat (tms) ovat tippuneet toiselta lämpimältä ruoalta pois. Niinpä siis toinen ruoka on melko poikkeuksetta salaatti.

IMG_1328 IMG_1621 IMG_1625

Välipala n. 18.00

Joko proteiinijauhetta tai sitten proteiinipuddingia.

IMG_7441-1024x6831

 

Iltapala n. 20.30

Aamupalan mukaisesti rahkaa, marjoja, mehukeittoa, leseitä ja lesitiiniä (tai vaihtoehtoisesti siemeniä/pähkinöitä). Lisäravinnepuolella napataan omegaa ja magnesiumia.

IMG_1658

 

Kellonajoissa on mahdollisuus noin 30 minuutin liikkumiseen suuntaan ja toiseen, riippuen ihan siitä millainen päivän rytmitys on muutoin. Kuten huomaatte, ruokavalion paino siirtyy proteiinien puolelle mitä pidemmälle iltaa mennään. Proteiinia toki nautitaan jokaisella aterialla muutoinkin, eli sen saanti on melko korkealla. Myös rasvoja käytetään päivän aikana kohtuudella – ei paljon mutta riittävästi.

Omalla kohdallani olen huomannut että päivän huhkimisen jälkeen tarvitsen iltaa kohden energiaa ja sen vuoksi ruokailutahti on iltapäivästä alkaen melko tiivis. Tämä on auttanut minua itseäni pysymään erossa napostelusta, joka muutoin saattaa erityisesti iltaisin iskeä päälle. Iltaisin saatan juoda myös teetä ja vettähän juon pitkin päivää.  Tämä toimii ainakin minulla sillä jälleen, huom! yhden päivän jälkeen, ollaan pudotettu 600g viikonloppuherkkuturvotuksia pois. Toivottavasti tästä on edes hitusen iloa vaikka em ihan tarkalleen kaikkea voikaan julkistaa.

12 kommenttia

 1. J kirjoitti:

  Kyllä näyttää sekä terveelliseltä että herkulliselta! 🙂
  Teetkö pojalle eri ruokia vai syökö hän samat ruoat?

  • jennie kirjoitti:

   Samoja ruokia hän syö, tosin erilaisella kokoonpanolla (enemmän niitä viljoja siinä sivussa) lisäksi syö päivän mittaan leipää, usein puuroa ja juuri nyt mandariinit ovat ovassa huudossa.

 2. Anna kirjoitti:

  Oletko laskenut paljonko proteiinia syöt päivän aikana? Itsellä kertyy n. 100-140g päivässä ja olen miettinyt pitäisikö proteiinin määrää tiputtaa. Yleinen suositus taitaa olla 1g/painokilo ja 1,5g jos treenaa kovaa. Eli nämä suositukset menee ainakin minulla yli, kun on painoa 70kg.

  • jennie kirjoitti:

   Minä itse taas elän siinä laskukaavauskossa että 1g on minimi, 1,5g laihduttajalle minimi ja 2-2,5g kovaa treenavalle mutta yli 3g taas ei enää ole hyväksi. Ja nämä määrät siis /painokilo. Näistähän toki (mistä ei olisi) on erilaisia määräsuosituksia ja tutkimuksia. Näin äkkiä laskettuna päivän aikana tulee proteiinia siinä 125-135g/vrk, joka tekee kohdallani vajaa 2,5g/painokilo.

 3. MLR kirjoitti:

  Mietin hiukan samaa kuin J, eli syökö poikasi samaa ruokaa kuin sinä ja syöttekö ruoat samaan aikaan?

  • jennie kirjoitti:

   Melkopitkälti samoja ruokia syödään, eli en tee erikseen hänelle ”omaa ruokaa” muuta koostan hänen lautaensa hieman erinäköiseksi (sisältää suhteessa enemmän viljaa). Lisäksi hän usein syö aamupalarahkan sijaan leipää ja jos joku syö puuroa niin sitten ottaa sitä. Toisinaan myös tuota rahkaa, mutta aina on kyllä lusikka ojossa jos joku syö. Ja söisi mielellään myös nuo proteiiniravinteet mutta ihan järkisyistä hänelle on oikeasti tarjolla jotain muuta.

   Syödään muutoin yhtäaikaisesti mutta tuon päivällisen syön usein yksin koska ei useimmiten ole nälkäinen vielä tuohon aikaan. Niinpä sitten taas ennenkuin lähdemme iltapäiväulkoilemaan hän yleensä syö jotain pientä välipalatyyppistä ratkaisua. Mutta kuten yllä kirjoitin, on hän aina lusikka ojossa ja koska miehen ruokarytmi on erilainen niin painelee poika melkousein katsomaan mitä hän syö, josko olisi vaikka jotain hyvää..

 4. Viivi kirjoitti:

  Moikka! Oon lueskellu sun blogia ja saanu semmosen käsityksen että sorrut ja repsahdat aika usein herkkuihin.
  En ole asiantuntija tai mitään mutta mietin että voisko noilla protskujauheen ja puddingin makeutusaineilla olla syytä asiaanD:

  • jennie kirjoitti:

   En ole itseasiassa tuolta kantilta asiaa miettinytkään mutta saattaa siinäkin olla toki perää – nuo puddingithan sisältävät keinotekoista makeutusainetta melkoisesti, samoin kuin sokeriton mehukeitto ja hera nyt on ihan tietty itsekseen tekemällä tehty lisäravinne. Olen joskus aikaisemmin todennut että leipä, erityisesti vaalea sellainen houkuttelee ymäpärilleen kaikkea muutakin mukavaa (siis niitä herkkuja) joten sen välttelemisen olen todennut osittain auttavan.

   Ja on muuten pakko sanoa että auts! tästä kommentista jäi kummittelemaan mieleen tuo repsahtaminen aika usein – niinhän se taitaa olla 😀 Tosin toisinaan se on repsahtamista ja toisinaan tietoinen valinta.

 5. ella kirjoitti:

  Pyhpah! Älä ota edellistä kommenttia itseesi! Noudatat pääsääntöisesti todella terveitä elämäntapoja, joihin (kuten monestikin sanottu) myös kohtuullinen hetkuttelu saa kuulua. ”Repsahtelu” on niin ikävä sana. Olet todellakin oikealla tiellä ja esimerkiksi meille monelle, kertoohan siitä jo upeat tuloksesikin! You go girl! 🙂

 6. Linda kirjoitti:

  Voihan se olla että keinotekoiset makeutusaineet aiheuttavat makeanhimon lisääntymistä (muiden mahdollisten haittavaikutusten lisäksi).
  Mutta minusta tuo väitetty herkkuihin sortuminen ja repsahtelu on liioittelua, Jennie on vaan niin raatorehellinen ja syö pääosin niin terveellisesti että jokainen syöty herkku pomppaa meidän lukijoiden silmille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.