Hae
My Project Is Me

Leuanvetohaaste

Moi,

Tuon uuden saliharrastuksen lisäksi menin haastamaan itseäni ihan oma-aloitteisesti. Menin ja lupasin että kesään mennessä onnistun saamaan leuanvedossa kymmenen toistoa.

Innostuin ideasta uusimmassa Fit-lehdessä olevasta ohjeesta kotitekoiseen kuntotestiin. Leuanvetoa luonnehdittiin haasteelliseksi lihasliikkeeksi, johtuen naisten kevyehköstä ylävartalorakenteesta miehiin verrattuna. Ei haittaa vaikkei menisi yhtään ja jo muutama on hyvä saavutus. Minähän innostuin tästä haasteellisuudesta sillä mitä vaikeampi niin sitä vaikeampi. Olen ehkä treenaajana sellainen tyyppi joka ei hevillä luovuta ja vaatii itseltään melkoisen paljon.  Tuolla jossain vaiheessa minulta kysyttiinkin olenko koskaan treenannut ns. tavoitteellisesti ja haastanut itseäni esimerkiksi osallistumalla Naisten Kympille. Jouduin toteamaan että tämäntyyppistä haastetta en ole kokeillut vaikka siis itseni haastamisesta pidänkin.

Nyt on siis viimein aika korjata tämäkin seikka. Veto on melkoisen kova muttei mahdoton, ainakaan toivottavasti. Jokin aika sitten mainitsin kykeväni tekemään tällä hetkellä neljä toistoa. Näistä kolme menee helposti ja se neljäs sitten jo hieman enemmän voimaa vaatien. Jos oikein pinnistäisin niin viideskin saattaisi lähteä mutta epäilen että liikeradan puhtaus kärsisi. Kerrottakoon vielä etten koskaan ole tuollaista määrä leukoja tehnyt (siis 10:tä) eli työtä todellakin on edessä.

Varsinaista deadlinea tälle tempulle ei ole mutta joskus kesällä. Sanktiota mahdollisesta epäonnistumisesta en ole myöskään sen enempää miettinyt mutta kyllähän minä nyt 10 leukaa saan tehtyä! Toivottavasti nämä eivät ole nyt niitä kuuluisia viimeisiä sanoja..5 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Kova haaste, mutta haasteenhan kuuluukin olla juuri haasteellinen! Tsemppiä!Itselläni on punnerrushaaste – olen suoraan sanoen surkea punnertaja, mutta nyt päätin treenata tavoitteena pystyä tekemään ainakin 5 ”oikeaa” punnerrusta. Ja kyllä edistyksen huomaa aika nopeaa, vaikka aikaa tulee haasteen loppuun vieminen kuitenkin vaatimaan.

 2. Terpu kirjoitti:

  Heippa,tulin vain jättämään kommentin, kun löysin blogisi muutamia päiviä sitten ja olen sitä nyt lueskellut muutamaan otteeseen ja liityin lukijaksikin, kun tykkäsin kovasti näistä sinun jutuista :)Tsemppiä leuanvetohaasteeseen, ei mikään helppo tehtävä, varsinkin jos lähtisi liikkeelle ihan nollasta. Sinulla sentään menee jo muutama niitä valmiiksi, niin on jotenkin helpompi lähteä ehkä sitten toteuttamaan tuota haastettakin.

 3. jennie kirjoitti:

  Ymmärsit Anna hienosti sen pointin oman kirjallisen ilmaisun puutteesta huolimatta – haaste on kova mutta niin tosiaan saakin olla. Tsemppiä itsellesi punnerrushaasteeseen! Se on vaan niin ihana kun huomaa pystyvänsä johonkin sellaiseen mikä ennen tuntui ihan mahdottomalta.. Se onnistumisen tuoma ilo kantaa pitkälle muussakin elämässä kuin vain siinä kyseisessä asiassa. Ja Terpu, tervetuloa mukaan. Käyn aina kurkkimassa teidän lukijoiden tietoja kun huomaan että joku uusi nimi on ilmaantunut listoille. Sinusta ei voi kyllä muuta sanoa kuin että kateeksi käy miten hyvin saat ujutettua urheilun muuhun elämään. vai meneeköhän se toisinpäin 😀 Ei mutta niinhän se menee, että kun urheilu on intohimo ja elämäntapa niin nuo liikutut tunnit sisältyvät ”huomaamatta” täysipainoiseen elämään. Tai ovat nimenomaan sen täysipainoisen elämän perusta ihan siinä missä ystävät ja perhekin.

 4. Sanni kirjoitti:

  Terpun esimerkkiä seuraten, päätinpä nyt minäkin viimein kommentoida. Olen nyt jo jonkun aikaa seurannut blogiasi ja saanut älyttömästi lisää motivaatiota omaankin projektiin!Tein nyt ensimmäistä kertaa elämässäni ihan virallisen salisopimuksen, ihan vain kuntosalille. Aikaisemmin olen käynyt vain ryhmäliikunnoissa, mutta ympäristön innostuksesta/painostuksesta lähdin kokeilemaan ja tykkäsin! Aikaisempaa kokemusta kun ei ole ollut, niin yksin lähteminen on tuntunut kauhean haasteelliselta, kun ei oikein tiennyt, mitä siellä pitäisi tehdä. Nyt on kuitenkin ohjelmaa tuloillaan ja kauhulla odotan, kuinka tässä käy ;)Tsemppiä ihan hurjasti haasteeseen! Minä en saa yhtään leukaa vedettyä, mutta kuten salitukiporukkani totesi, niin selvästi jaloissa on voimaa ja yläkropassa ei sitten yhtään. Näitä ratsastuksen peruja ilmeisesti 🙂

 5. jennie kirjoitti:

  On todella mukava Sanni että tulit kommentoimaan. kiitos siis sekä siitä että yleensä siitä että käyt lueskelemassa näitä juttuja. Hauska on myös kuulla etten ole ainoa ”salineitsyt” nykymaailmassa vaan meitä todellakin on muitakin. Oikein mukavia treenihetkiä sinulle salin puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *