Hae
My Project Is Me

Kesäkuntoon 2015

Moi,

Nyt ehkä osa teistä lukijoista lentää takapuolelleen (tai sitten vaihtoehtoisesti toteaa että arvasin) mutta olen päättänyt yhdessä koko Suomen kansan (kärjistettynä) kanssa aloittaa pienimuotoisen painonpudotusurakan. Tai oikeastaan omalla kohdallani kyse on kadonneen vyötärön metsästämisestä, eli senttien karistamista ja rasvaprosentin pudottamista.  Olen ollut ihan tietentahtoen vaa’asta ja mittanauhasta erossa siinä toivossa että onnistuisin kasvattamaan hieman lihasmassaa mutta homma on mennyt kohdallani vähän mönkään. Vaikka varmasti kehitystä on tapahtunut myös toivotuissa tasoissa, niin kyllä ympärilleni kertyneet sentit ovat valitettavasti suurimmaksi osaksi ihan jotain muuta.

Joudun siis muuttamaan hieman alkuperäistä suunnitelmaani ja aloitan kesäkuntoon 2015 projektini jo nyt tammikuussa. Jos olenkin saanut jotain lihasta, haluan ehdottomasti pitää siitä kiinni enkä siis riskeeraa mitään liian tiukalla tahdilla ja kiristelyllä. Sinällään painolla (joka on nyt kymmenisen kiloa enemmän kuin vertailukuvassa alempana) ei ole merkitystä jos kroppa on timmi mutta ei sen nyt ehkä ihan sitä voi kehua olevan. Ensimmäinen askel on sanoa hyvästit jonninjoutavalle syöpöttelylle eli päivittäinen kauppamatkani P&S:n pähkinäsuklaaosastolle loppuu juuri nyt. En varmasti ryhdy totaalikieltäytyjäksi, mitä herkutteluun tulee mutta vanhojen hyvien toimintatapojen mukaisesti valitsen niille ajan ja paikan. Se että on lauantai, ei välttämättä ole vielä riittävän hyvä syy mutta jos on lauantai ja vaikka kummipojan syntymäpäivät niin asia on jo ihan toinen.

kuva_erotus

En oikeasti edes ole tajunnut tätä muutosta – ei ihme että housut kiristävät :O

Mitä tämä tarkoittaa sitten treenien suhteen? Treenannen edelleen viidesti viikossa mutta tarkoituksena on lisätä sykettä nostavaa harjoittelua. Saliohjelman tulen varmasti muuttamaan ihan lähiaikoina, tai olen itseasiassa osittain jo muuttanutkin. Päästään taas seuraamaan sitä itseään, eli laihduttamista (kuten minä tätä kutsun) ja nyt alkaa omanlaisensa Jennie ja puolenvuoden (super)dieetti.  Jos sinulla on samanlaiset tavoitteet niin hyppää mukaan ja tuetaan toisiamme matkan varrella kohti kesäkuntoa 2015.

19 kommenttia

 1. Emmi kirjoitti:

  Täällä myös tiedossa ruokavalion putsausta ja herkkujen vähentämistä. Aloitin jo ennen vuodenvaihdetta jättämällä karkit ja suklaan pois. Tarkoituksena on olla ilman niitä niin kauan kun siltä tuntuu, mutta vähintään tämä tammikuu ja sen jälkeen herkkupäivä kerran viikossa maltillisesti. Treenailuja jatkan samalla kaavalla eli neljä salitreeniä, yksi HIIT ja toisinaan vielä joku muu aerobinen treeni. Kunnon ruokaa saa näillä treenimäärillä oikeasti syödä ja paljon, joten mistään kitumisesta ei todellakaan ole kyse. Jos kroppa tässä samalla hieman tiivistyisi niin en pistä pahakseni 😉 Tsemppiä Jenni!

 2. -E- kirjoitti:

  Samanlaisen urakan olen minäkin jo aloittanut 🙂 Tavoite tahti on se -0,5 kg viikossa.

 3. hanna kirjoitti:

  Jep, täällä 26 dieettiviikkoa jäljellä. On tässä vähän enemmän fläsää pudotettavana, mutta tahtia pitää silti vahtia 🙂
  Kovasti tsemppiä, en hetkeen oo kommentoinu vaikka lueskellu kyllä säännöllisesti.
  -hanna-
  http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   Vai on kesäkuun loppuun 26 viikkoa – vain! Tsempataan toinen toisiamme tästä eteenpäin 🙂

 4. Karoliina kirjoitti:

  Tämähän tuli sopivasti! Itse juuri lopettelen imetystä, ja voin vihdoin kiristellä ihan kunnolla kesäkuntoon. Kiloja ei ole kuin pari pudotettavana, mutta ruokavalio vaatii nyt tarkkaa syyniä kun ei imetys enää jatkossa ”salli” ylimääräisiä kaloreita! Kiva siis saada vertaistukea täältäkin, Terv. Vakkarilukija

  • jennie kirjoitti:

   Iloa uuteen etappiin, joka imetyksen päättymisen myötä alkaa 🙂 Kiva saada tukea ja turvaa tähän omaankin kevääseen!

 5. Katja H kirjoitti:

  Joo täällä myös lähdetty tavoittelemaan suurella motiivilla kesäkuntoon 2015!

  Käy kurkkaamassa
  http://bemoreby.blogspot.fi/
  🙂

 6. Mari kirjoitti:

  Myös täällä kapeamman uuman metsästys käynnissä. Aloitin marraskuussa puolen vuoden Ms. Fitness-valmennuksen ja niillä ohjeilla mennään kevääseen asti. Oma tavoite on saada tiputettua rasvaprosentti tämän vuoden aikana 30 prosentista 20 prosenttiin.

  Tsemppiä sulle omaan urakkaan! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hei wau! Tuo valmennus on minuakin hivenen kiinnostanut joten innolla odotan sinunkin etenemisiä sen suhteen – ethän unohda käydä kertomasssa 🙂

 7. Pilvi kirjoitti:

  Tsemppiä! Itse siivoan ruokavaliota, mutta en laihdutusmielessä, vaan ihan vain ravintosisältöä on parannettava. Onko hyviä vinkkejä siihen? Ajattelisin että luultavasti muutosten seurauksena laihdun. Ole muuten tyytyväinen, että lihot nopeasti (?) koska ilmiselvästi sulta lähteekin nopeasti. Joillekin meistä se on meinaa aikamoista hinkkausta 😉 Muuten tavoitteena 10km tuntiin juoksu 🙂

  • jennie kirjoitti:

   SInun tavoitteesi kuulosta äärettömän hyvältä ja kuten itsekin totesit, seurauksena on varmasti pientä painonpudotustakin. Mitään vippaskonstejahan ei ole mutta pienillä askeleillahan ne muutokset tapahtuvat: ujuttamalla kasviksia enemmän ruokavalioon; juomalla riittävästi vettä; kiinittämällä huomiota siihen proteiiniin sekä rasvaan – ja liikkujana myös hiilareihin. Sitähän se on, pieniä askelia ja oman kehon kuuntelutaitoa. Tsempit siis yhtälailla sinulle!

   ps. Ensikertaa olen tyytyväinen nopeasti kertyneistä kiloistani 😀 vaikka kyllä se tiputtaminen paljon hitaammalta tuntuukin (vaikkei välttämättä edes sitä ole)

 8. Tuuli kirjoitti:

  Juuh täällä samalla asialla! Päätin viedä nyt vihdoinkin kaksi vuotta sitten alkaneen laihdutusurakan loppuun. Takana noin -30kg ja edessä vikat 5-10 niin että sais vähän lihaksia näkyviin ja rasvoja alas :). Tsemppiä sulle!

  annatuulenkuljettaa.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   Ihan ekana on pakko sanoa että on ihan huippua kun teitä pitkänmatkan lukijoita on vielä mukana 🙂 Samanlaisilta suunnitelmiltaa kuulostaa nuo sinunkin kuin minunkin eli tässä tsempataan yhdessä!

 9. Mari kirjoitti:

  Jes! I’m in! Samansuuntaista projektia tiedossa täälläkin. Mitat on suunnilleen samat, yritän päästä eroon turvonneesta olosta ja timmiytyä viitisen kiloa ihan vaan pitämällä kiinni kolmesta treenikerrasta viikossa ja ennen kaikkea siistimällä ruokavalion. Sokeria meni kilokaupalla jo ennen joulua, mutta nyt se on ohi! Täällä innolla siis mukana 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Huippua! mullakin on into päällä enkä ole mitenkään kokenut jääneeni vielä mistään paitsi. Ihan mahtavuutta 🙂

 10. Meri kirjoitti:

  Tsemppiä sulle urakkaan! Mukana minäkin. Joulun ajan selvisin hyvin repsahtamatta älyttömään herkutteluun, mutta joulun jälkeen on sitten alkanut lipsumaan… Kai sitä on ”palkinnut” itseään, kun selvisin vuoden haastavimmasta herkutteukaudesta 😀 Nyt kuitenkin paluu siihen, mihin olni ruokavalion kanssa päässyt ennen joulua ja pysynyt joulun ajan. Mutta liikunnan suhteen on petrattavaa itselläni. Suunnittelen aina ryhtiliikettä, mutta niin vaan viikko toisensa jälkeen salitreenit ja jumpat jää väliin sohvan vetovoiman voittaessa. Mielenkiinnolla siis seuraan sun projetkia ja yritän itsekin saada itseni kuntoon, että kehtaisi kesällä tiukassa trikoomekossa kulkea 🙂

  • jennie kirjoitti:

   I feel you.. Nyt kuitenkin kesää kohti pää pystyssä! Lupaan itse ainakin pitää tsempin yllä ja yritän siinä sivussa vähän jakaa omaa intoani myös muille. Tiukat trikoomekot, täältä tullaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.