Hae
My Project Is Me

Kevättalven perheretki Sipoonkorpeen

Tänä viikonloppuna on vallinnut täydellinen kevättalven sää; Aurinko on paistanut ja lämmittänyt niin paljon, että kaikista aurinkoisimmissa kohdissa olisi pärjännyt hetkellisesti jopa ilman takkia. Tällainen sää suorastaan velvoittaa tekemään jotain ulkona ja meillä se oli perheretki Sipoonkorpeen.

perheretki sipoonkorpeenkevättalven perheretki sipoonkorpeen

Lapsillekin sopiva reitti

Sipoonkorpi on Vantaan ja Sipoon alueelle levittäytyvä vuonna 2011 perustettu kansallispuisto. Ulkoilureittejä on alueella lukuisia ja me valitsimme tällä kertaa meitä lähimpää löytyvän reitin, mikä vie helppokulkuisesti Kuusijärveltä Bisajärvelle. Matkaa kertyy edestakaisin kuljettuna käsittääkseni noin 6km. Juuri sopiva matka siis ala-asteikäisille reippailijoillemme ja kaikkein nuorimmaisin taittoi matkaa pulkassa silloin kun ei jaksanut kävellä tai matkaa haluttiin taittaa vähän reippaammalla tahdilla.

perheretki sipoonkorpeen talvellaperheretki sipoonkorvessa

 

Perheretki Sipoonkorpeen

Retken kohokohtana toimii tietenkin evästauko ja puitteet siihen ovat hyvät. Bisajärveltä nimittäin löytyy grillikatos, puita nuotiota varten sekä myös useampi pöytä ruokailijoille. Ja hyvä niin, sillä muitakin ulkoilijoita tällainen aurinkoinen päivä tietenkin alueelle toi. Kuten tosiaan kirjoitin, reitti on helppokulkuinen ja sen voi taittaa joko kävellen tai hiihtäen. Hiihtoladut kulkevat osittain eripaikassa kuin kävelijöiden polku, mikä on siis vain hyvä asia. Luntakin vaikutti olevan vielä riittävästi sekä suksien alle, että tosiaan pulkan vetämiseksi ja osan matkasta lapset taittoivatkin pulkalla polkuja alaspäin laskien. perheretki sipoonkorpeen bisajärvi perheretki sipoonkorpeen bisajärvi perheretki sipoonkorpeen bisajärvi

Sellainen oli meidän kevättalven perheretki Sipoonkorpeen. Kurkkaa myös aiemmin kirjoittamani postaus Sipoonkorven toisesta lapsiystävällisestä Sipoonkorven kohteesta Byabackenin purolaaksossa. Tiesitkö muuten, että Hindsby, minkä suuralueelta tuo Byabackenin luontopolku lähtee, oli 1300-luvulla Sipoon suurin kylä 13:lla talollaan.

 

Ja vielä toinen fun fact: Tasan vuosi siten retkeiltiin muuten ihan toisenlaisissa maisemissa, kun matkasimme perheen kesken Tukholmaan risteillen. Matka olikin viimeisiä ennen kuin vieläkin valloillaan oleva koronapandemia iski täysillä tänne Suomeenkin. Meillä oli ystäväporukalla varattuna reissu muistaakseni kahta viikkoa myöhemmin ja se ei enää toteutunut, tai ainakaan me emme sille risteilylle lähteneet. Sensijaan tuo perheen kesken tehty matka oli mitä mainioin ja sitä muistellaan meillä edelleen. Toivottavasti vielä päästään halaamaan Harri Hyljettä ennemmin kuin myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.