Hae
My Project Is Me

Pääosassa hiukset – 15 kysymystä hiuksista

Ihanaisen Monnan blogissa näin hauskan haasteen hiuksiin liittyen ja nyt on minun vuoroni tarttua siihen. Millaiset minun hiukseni ovat? Mikä on pahin hiusmokani? Entä lempparikampaukseni?

 

 1. Hiustyyppi?

Lapsuudessa niin liukkaat ja suorat hiukseni ovat muuttuneet vuosien saatossa luonnonkiharaksi ja helposti takkuuntuvaksi. Yksi asia on kuitenkin pysynyt – sitä on paljon! En itse sitä huomaa mutta kampaajalla käydessäni saan kuulla siitä joka kerta.

 1. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

Käyn kampaajalla aivan liian harvoin – muutaman kerran vuodessa. Nyt tosin kun päätin lopettaa kotikampaajaleikit, niin käyntikerrat toivottavasti vähän tihenevät.

Minulla on ollut aikuisiällä kaksi vakiokampaajaa, joista molemmat ovat joutuneet valitettavasti lopettamaan. Nyt etsinnässä on se kolmas ja toivottavasti viimeinen taituri.

 1. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla? 

Viimeksi, siis kesän alussa, hiuksiani raidoitettiin kahdella sävyllä ja leikattiin hieman.  Alla olevat kuvat viimeisimmän kampaajareissun jäljiltä.

 1. Tukkajumalasi?

Jennifer Anistonin hiukset ovat olleet aina yksi suosikkejani mallista ja väristä riippumatta.

 1. Suosikkikampaus?

Varmaan perusponnari, niin usein se minulla on. Todellisuudessa tykkään kyllä rennoista lettikampauksista ja ilmavista kiharoista mutta kumpaakaan en osaa tehdä.

 1. Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?

Pesen hiukset lähes poikkeuksetta aina illalla ja muutaman kerran viikossa. Jossain vaiheessa riitti että pesin jopa vain kerran mutta tällä hetkellä 2-3 kertaa on välttämättömyys.

 1. Vakio hätäkampaus?

No tämä on se perusponnari.

 1. Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Olen tykästynyt tällä hetkellä Lanzan kosteuttavaan ja hoitavaan sarjaan todella paljon. Olen myös aikanaan tykännyt todella paljon Keunen vastaavasta sarjasta ja sainkin sitä käyttäessäni poikkeuksellisen paljon kehuja hyvinvoivasta tukastani. Tästä on tosin jo monta, monta vuotta.

 1. Mikä hiustuote ei nappaa?

Wet look – se ei vain toimi minulla lainkaan. Hiukseni näyttävät vain todella, todella likaisilta.

 1. Jäätävin hiuslookkisi?

En tiedä onko tämä nyt varsinaisesti jäätävä mutta tässä lookissa en tuntenut oloani lainkaan hyväksi. Astelin tunnetun tyylimuuttajan pakeille ja kerroin että haluan jotain ihan uutta. Olin varautunut että hän haluaa leikata hiukseni lyhyeksi mutta lopputulos oli silti itselleni liikaa. (ps. muistaako kukaan blogia lukevista ystävistäni tätä tyyliä?)

 1. Syötkö ravinnelisää hiuksille?

En. Syön kyllä muutoin monivitamiinivalmistetta ja omega3:a mutta en varsinaisesti hiusten hyvinvoinnin vuoksi, vaikka ne varmasti niihin myös vaikuttavat.

 1. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Aiemmin mainitun tukkakatsatrofini jälkeen vain odotin että hiukset kasvavat senverta että voin laittaa niihin pidennykset. Pidennykset minulla on laskujeni mukaan ollut kolmesti ja tämän lisäksi minulta löytyy kotoa sellaiset klipisipidennykset aidosta hiuksesta.

 1. Hiuskatastrofi?

Tämän taisin käsitellä jo tuossa ylempänä. Lisäksi olen joskus lukio-ikäisenä värjännyt hiukseni vahingossa vihreäksi. Muistan vieläkin kuinka huppu päässä painelin kauppaan ostamaan huppu päässä uutta väriä peittämään vihreän lopputuloksen.

 1. Millä suoristat ja/tai kiharrat? 

Minulla on vanha kunnon piippari sekä Remingtonin suoristin. Kumpaakaan en tosin käytä kuin ehkä kerran kuussa, jos sitäkään.

 1. Hiusvinkki?

Lanzan hiusöljy on ainoa, mikä ei saa tukkaa lässähtämään tai näyttämään likaiselta vaikka sitä lorahtaisi liikaa. Ihan supertuote! Kallista se on mutta en enää muuta hiusöljyä osta.

4 kommenttia

 1. Esbe kirjoitti:

  Katastrofin tumma väri kyllä sopi sinulle mainiosti!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos! Yritin itseasiassa etsiä sellaista kuvaa, minkä tuolta keväältä muistan kun hiukset olivat jo vähän kasvaneet. Tykkäsin niistä nimittäin silloin ja jopa jo harkitsin otanko pidennyksiä lainkaan. Mutta otin kuitenkin.

 2. Heidieelin kirjoitti:

  Helsingissä a.k.a. Luovassa työskentelevää Joni Laulumaata voin suositella täydestä sydämestäni! Hän on huolehtinut hiuksistani jo vuodesta 2008. Joni on erittäin taitava, tarkka ja aivan ihana tyyppi!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitokset vinkistä. Pistetään korvan taa jos seuraava käyntikokeiluni ei vaikuta olevan ”se oikea”. Kuulostaa lupaavalta kun olet ollut asiakkaana jo noin pitkään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.