Hae
My Project Is Me

Laihdu 10 kiloa helposti

Suklaahimoissani mietin kerran että jos joku nyt juuri ehdottaisi että syö sensijaan omena tai juo lasi vettä niin olisin varmasti tirvaissut moista ehdottelijaa nenään. Kun mieli tekee suklaata niin olen usein päätynyt Dubbel Nougat-patukkaan, joka on t-o-d-e-l-l-a tuhtia tavaraa. En tosin siltikään vielä ymmärrä miten patukka on mielestäni joskus ollut mukamasti liian tuhti, sillä tiedän etten aikanani syönyt siitä kuin noin puolet ja heitin loput roskiin. Jäin kuitenkin miettimään voisiko sitä suklaanhimoa saada korvattua jollain toisella vaihtoehdolla.

P1170475

P1170485

Foodswäppäily, eli ruokien korvaaminen jollain toisella, yleensä alkuperäistä “paremmalla” (vähäkalorisemmalla/ravinteikkaammall/aidommalla you name it) vaihtoehdolla ei ole mikään uusi juttu. Jos nyt ei lähdetä ihan niin radikaaliin vaihtoon kuin suklaasta omenaan niin voisiko esimerkiksi joku lukuisista erilaisista myslipatukoista toimia.

Siinä missä Dubbel nougat-patukassa on noin 300kcal niin myslipatukassa on suunnilleen 100 (vaihteluväli noin 70-150). Jos oletetaan että henkilö söisi joka päivä yhden suklaapatukan, jonka vaihtaisi haluamansalaiseen myslipatukkaversioon olisi säästyneitä kaloreita noin 200, joka on vuodessa reilut 70 000kcal. Jos yksi rasvakilo on 7000kcal, tarkoittaa tämä noin kymmenen kilon pudotusta vuositasolla sillä oletuksella ettei mikään muu muutu. Toki, edellä esitetty on hieman teoreettista mutta mahdollista myös käytännössä.

P1170488

2 kommenttia

  1. maikku kirjoitti:

    No jos minä itse söisin joka päivä suklaapatukan niin lopputulos olisi todennäköisesti se, että olisin vuoden päästä 10 kg painavampi kuin nyt. Eli jos korvaisin ne korvikkeilla niin lopputulos olisi +-0 eikä 10 kg nykyistä laihempi…

    • jennie kirjoitti:

      Niin no, tämä olikin teoreettinen tarina henkilöstä joka todella syö päivittäin sen suklaapatukan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.