Hae
My Project Is Me

Vihdoin alle 70 kiloa, ainakin luulen niin

Vihdoin olen alittanut 70-kilon haamurajan. Tai ainakin luulen että olen, sillä tänään vaa’alla käydessäni painolukemat olivat selvästi alle. En kuitenkaan sokeana luota vaakalukemaan, sillä yksittäinen lukema on herkkä ympäristön vaihteluille. Suolainen ruoka turvottaa kerätessään itsessään nestettä mutta vain hetkellisesti. Samoin rankka lihaskuntotreeni voi nostaa painoa kun lihaksiin kertyvät nesteet tuovat lisäpainoa. Kummassakaan esimerkissä ei kuitenkaan varsinaisesti ole kyse lihomisesta. Vastaavasti taas alentava vaikutus voi esimerkiksi olla saunalla, missä nestettä taas hikoillaan paljon pois. Ja juuri näin minä tein eilen – kävin saunassa.

alle 70 kiloa

 

Mikä ihmeen 70 -kilon haamuraja

Olen nyt muutamaan eri otteeseen maininnut, että painon kannalta ensimmäinen tavoitteeni on alittaa 70 kiloa. Tavoite on konkreettinen, realistinen ja täysin saavutettavissa – kuten erilaisten oppikirjojen mukaan tavoitteen olisi hyvä olla. Uskon itse siihen että jos jotain haluaa saavuttaa, kannattaa siitä luoda itselleen tavoite. Toki, paino voi pudota ilman tavoitettakin ja maratonin nouseminen tapahtua kuin itsestään mutta todennäköisempää on, että jos niitä päättää alkaa tavoitella, niin ne tulee todennäköisemmin saavutettua. Kun on päättänyt haluta jotain, alkaa tehdä sellaisia toimenpiteitä mitkä tukevat halutun asian saavuttamista. Esimerkiksi: Jos haluaa ostaa asunnon, tulee aloittaa säästäminen; Jos haluaa lihaksikkaammat jalat, niitä täytyy alkaa treenata sen mukaisesti; Ja jos haluaa pienemmän vyötärön, täytyy tehdä sellaisia toimenpiteitä mitkä auttavat sen asian saavuttamisessa.

Minulle itselleni painoluokan aleneminen eri kymmenykseen on henkisesti suurempi juttu kuin mitä se on vaa’alla fyysisesti. Eikä tälle mitään sellaista selitystä oikein edes ole antaa, mikä olisi järjellä ja logiikalla sanoitettavissa. Tiedän ettei asiat mitenkään maagisesti asettaudu täydellisiksi tai matka taittuisi mitenkään eri tavalla tämän pienen muutoksen jälkeen mutta se auttaa kuitenkin jaksamaan todistaen, että minä kyllä pystyn tähän.  Seuraava tavoite on pysytellä alle 70-kilon ja samalla lähteä etenemään kohti seuraavaa, ja mahdollisesti lopullista, tavoitettani eli 65:ttä kiloa.

alle 70 kiloa

 

Vihdoin alle 70 kiloa, ainakin luulen niin

Tänä aamuna punnitsin siis vaa’alla olevani 69,5 kiloa mutta kuten alussa kerroin kertoo lukema juuri sen hetkisen painoni. Sen hetkiseen painoon vaikuttaa varmasti se tosiasia, että kävin eilen illasta saunassa ja vaikka sen jälkeen vielä söin ja join, on paino todennäköisesti kehon nestetasapainosta johtuen todellista alhaisempi. Poikkeuksellisesti kävin vaa’alla myös lauantaiaamuna, milloin lukema näytti tasan 70:a, mikä sekin on vähemmän kuin viikko sitten (70,2). Oli painoni siis mitä tahansa niin se on joka tapauksessa tavoitteen mukaisesti taas laskenut ja hyvin vahvasti uskoakseni alle sen tavoitellun 70:nen.

Painoni siis putoaa tasaisen hitaasti, mutta putoaa. Toivottua tulosta siis syntyy jatkuvasti ja koska kyseessä ei tosiaan ole mikään satasen sprintti, on merkitystä oikeasti vain, sillä että matka jatkuu omalla tahdilla, rennolla otteella ja hymyssä suin  – ihan kuten tähänkin saakka.

vihdoin alle 70 kiloa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.