Hae
My Project Is Me

Suuri Fitness Kirja

Moi,

Jokin aika sitten väläyttelinkin ajatuksiani Suuresta fitness kirjasta, joka on tässä jokin aika sitten ilmestynyt (siis alkuvuodesta 2013 tai mahdollisesti ihan loppuvuodesta 2012).  Kirja on otsikkonsamukaisesti suuri, eli sivuja on yli 300 mutta pelkän tekstin lisäksi kirja havainnoillistaa paljon esimerkkejä kuvin niin yksittäisitä liikkeistä kuin kokonaisista sarjoista.

Kirja tosiaan tarjoaa sisällöltään laajan tietopaketin ihan perusasioista alkaen; Miksi kannattaa liiikkua? Millä eri tavoin voi liikkua? Miten kehomme toimii? Minkälainen ruokavalio tukee liikuntaa ja terveyttä? Miten aloittaa? Miten pitää yllä motivaatiota? Ja niin edelleen. Lyhyen perusinfon jälkeen keskitytään syvällisemmin erilaisiin lajeihin ja niiden mahdollisuuksiin sekä hyötyihin. Kuten sanottu, kirja tarjoaa myös erilaisia kokonaisia treenivaihtoehtoja lihas- ja kehonhuollon parista. Osa harjoitteluista on räätälöity vartalotyyppien mukaan ja oman vartalotyypin voi arvioida kirjan avulla (samoin muuten kuin oman kuntotason).

Kaikenkaikkineen kirja vaikuttaa siis vilpittömän fiksulta opukselta mutta jostain syystä se ei silti oikein iskenyt minuun. Vielä ikävämpää on se etten oikeastaan tiedä miksi. Ehkä se on kirjan yksinkertaisuus vaikka luulisi että minunkaltaiseni maalaisjärkeilijä tykkäisi nimenomaan tästä puolesta. Kirjahan on muuten tarkoitettu perushyvää kuntoa ja -oloa hakevalle, ei missään nimessä ammattilaiselle tai edes paatuneelle salitypykälle (ja nimenomaan siis typykälle, kirja on suunnattu selkeästi naisille!). Eniten kirjan annista hyötynee aloitteleva liikkuja ja itsestään huolehtija vaikka kertaus ei koskaan kellekään pahaksi olekaan. Lisäksi toki kelle tahansa meistä vaihtoehtoiset liikuntamuodot ja mahdollisesti uudet liikkeet ovat varmasti tervetulleita ja siinä tämä teos tarjoaa kattavaa ja yksityiskohtaista opastusta.

6 kommenttia

 1. suppu kirjoitti:

  Mä myös selailin tota kaupassa, mutta ei iskenyt. Ja piirretyt kuvat toi myös miinusta!

  • jennie kirjoitti:

   Sekin ehkä häiritsi hieman mutta ensivilkaisun jälkeen pääsin itse tämän haasteen ylitse. tosiasia kuitenkin on että oikeat valokuvat olisivat toki inspiroineet varmasti enemmän.

 2. Adelheid kirjoitti:

  Mulla oli tämä myös iltalukemisena tällä viikolla. Ei oikein iskenyt. Jotain uusia jumppaliikkeitä löysin itselleni. Jotenkin kaiken huippu oli jumpat jotka oli nimetty jonkun tavoitteen mukaan kuten morsiamen jumppa, bikinijumppa, pillifarkkujumppa jne. =D

 3. Jossu kirjoitti:

  Selailin tuota kirjakaupassa ja ihan perus-tallaajalle, joka aloittelee lihaskunnon kohottamisen harrastusta se vaikutti todella hyvältä ja selkeältä opukselta! Siisti ja helposti luettava, sekä lyhyet ja ytimekkäät neuvot joissa tuntui säilyvän maalaisjärki ja juuri sellainen hyvää oloa hakevalle liikkujalle sopivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.