Hae
My Project Is Me

Paahdettu kukkakaali manteli-tillipestolla

Kukkakaali on löytänyt ketoilun myötä tiensä takaisin minun ruokalautaselleni. En missään vaiheessa ole kukkakaalin syöntiä lopettanut mutta myönnän että ehkä vähän unohtanut sen monipuolisuuden. Miedon makunsa puolesta se sopii monenlaiseen käyttötarkoitukseen ja on samasta syystä melko pidetty kasvis. Lisäksi se tosiaan sopii hyvin myös ketoilijoille alhaisen hiilihydraattipitoisuutensa vuoksi ja sisältää vielä paljon kuituja (kurkkaa tarkemmin Finelistä)

Ostin aikanaan jollain Skotlannin reissulla lähi-Tescosta valmiiksi viipaloituja kukkakaalipihvejä ja niihin öljy-yrttikastikkeen. Ne olivat helppoa herkkua. Jostain syystä en kuitenkaan ole saanut itse aikaan viipaloitua kukkakaalista pihvejä, vaikka se ei tosiaan muuta tarvitse kuin veitsen. Ennenkuin nyt! Viime viikolla paahdoin kukkakaalit uunissa sellaisenaan ja valmistin niille taivaallisen hyvän manteli-tillipeston kylkiäisiksi.

Paahdettua kukkakaalia manteli-tillipestolla

Kuumenna uuni 200c ja siivuta kukkakaali tasapaksuiksi, noin 1-2cm pihveiksi. Asettele pellille ja paahda uunin yläosassa noin 15-20min ajan kunnes reunat ovat ruskeat. Odotellessa valmista manteli-tillipesto.

Manteli-tillipesto

2 dl tuoretta tilliä
1 dl oliiviöljyä
½ dl mantelitahnaa
2 tl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon/blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Jos seos tuntuu jäävän liian jämäkäksi, lisää sekaan hieman vettä peston notkistamiseksi.  Kaada pesto hieman jäähtyneen kukkakaalin päälle ja nauti välittömästi.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä mutta ajan säästämiseksi käytin tosiaan itse valmista Utekramin mantelitahnaa.  Saadakseni aikaan kokonaisen ja täyttävän  aterian, lisäsin kukkakaalin päälle vielä paistettuja lohisuikaleita. Taisin samalla rakastua yhteen uuteen makukomboon ja ruokalajiin.

Muita mainioita kukkakaalin käyttövaihtoehtoja näin ketoillessa on kukkakaalimuussi ja  kukkakaaliriisi. Lisäksi kukkakaali taipuu myös pizzapohjaan ja lempeään keittoon. Nyt on myös mahdollisuus ilmiantaa omat parhaat kukkakaalireseptit. Ihan vaikka perinteisestä gratiinista lähtien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *