Hae
My Project Is Me

Hyvinvointia ja hyvää vointia etsimässä?

Moikka,

Olen ennenkin sanonut ja sanon taas että laihduttamiselle ja muille elämäntapaprojekteille täytyy valita aikansa ja paikkansa. Lähtökohtaisesti siis tämä tarkoittaa minusta sitä että mitään muita suunnattomia elämänmullistuksia ei ole samanaikaisesti päällä.  Se miten esimerkiksi päällä oleva stressi vaikuttaa omaan onnistumiseen, on toki yksilöllistä. Jos tarkastellaan asiaa painonpudotuksen kannalta niin tosielämän esimerkkejä epäonnistuneesta diettaamisesta on esimerkiksi:

Eräs jakso Suurimmasta pudottajasta, jossa kilpailijat sijoitettiin oman leirialueensa ulkpuolelle, merijalkaväkeen, harjoittelemaan heidän oppiensa mukaan. Juuri kenenkään paino ei pudonnut suuresta treenimäärästä huolimatta ja jopa valmentajat uskoivat tämän johtuneen turhasta stressistä.

Myös aikanaan Jutta ja puolen vudoen superdieetit-ohjelmmassa oli nainen, jonka paino ei vain kovasta yrityksestä huolimatta tuntunut putoavan. Naisella itsellään oli heikko itsetunto eikä hän ehkä uskonut onnistumiseensa tarpeeksi. Painoa putosi vain vähän vaikka ohjeita (muistaakseni) kerrottiin noudatettavan. Päänsisällä jylläävät ajatukset ja pelko epäonnistumisesta olivat mahdollisesti siis menestystarinan esteenä.

Stressi siis saattaa vaikuttaa monella tavalla; kerryttäen turhaa nestettä ja sitä myöten turvotusta, hidastaen rasva-aineenvaihduntaa tai aineenvaihduntaa ylensääkin jne. Se mitä päänsisällä siis tapahtuu, ei ole lainkaan yhdentekevää kun puhutaan onnistuneesta laihduttamisesta tai painonhallinnasta.

Koska nämä asiat ovat olleet itselläkin pinnalla viimeaikoina ja niistä puhutaan myös mediassa vähän väliä, en olisi voinut saada postia parempaan saumaan Heikki Harjun hyvinvointivalmennusta koskien. Harju on minulle itselle toistaiseksi tuntematon valmentaja mutta sivuihin tutustumisen jälkeen jo selvästi alallansa kokenut konkari. Hänen eritysialaansa on kokonaisvaltainen hyvinvointi; niin fyysinen kuin psyykkinen valmennus, ravintovalmennus, ihmisen voimavarojen vapauttaminen ja psyykeen ja tunteiden ymmärtäminen.

Nyt hän on aloittamassa yksilövalmennusten lisäksi myös ryhmävalmennuksen, jossa opetellaan kuuntelemaan omaa kehoa paremmin (nälkäsignaalien/kylläisyyssignaalien kuunteleminen; Minkälainen ruokailutapa on optimaalisin juuri minulle; Paljonko juuri minun tulisi syödä ja minkälaisella ravintoainejakaumalla jne.). Valmennus tapahtuu Tampereella otsikolla ”Löydä luonnollinen ruokavaliosi”.

 

2 kommenttia

  1. PikkuMy kirjoitti:

    Pakko kommentoida 🙂 sulla tosi kiva blogi! Olen lukenut innolla muutaman viikon. Vanhoja postauksia en ole vielä ehtinyt lukea 😉 Rahkaleipä resepti oli tosi hyvää; laitoin kaura- ja mantelijauhoja 50/50. Tuun tekeen uudestaan ja kehitellä eri versioita 🙂

    • jennie kirjoitti:

      Kuulostaa hyvältä myös noin 🙂 Tykkään niistä itsekin ja tosiaan kokeilen vähän kaikenlaisin tavoin, vaihtelun vuoksi. Kiitos itsellesi kun käyt aktiivisesti kommentoimassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *