Hae
My Project Is Me

Vuosipäivä

Minulta on moneen otteeseen tiedusteltu työpaikastani mutten ole siihen koskaan suoranaisesti vastannut. Tämä on merkittävä päivä sillä työaikaa nykyisessä yrityksessä tulee kuluneeksi tasan 7 vuotta. Se on pitkä aika varsinkin kun huomioi etten ole kuin vasta kolmekymmentä, eikä kyseessä suinkaan ole ensimmäinen työpaikkani.

Oma työurani alkoi 17-vuotiaana hakiessani kesätöitä ja päätyessäni pikaruokapaikka Carrolssiin. Tarkoituksenani oli työskennellä vain kesän ajan mutta mukava työilmapiiri sai minut pysymään talossa lähes kolme vuotta. Jokainen, joka on alalla ollut tietää ettei työ ole mitään herkkua mutta se kasvattaa ja kouluttaa. Työvuosien aikana sain monta oppituntia tiimityöskentelystä, ennakoinnista ja vastuunkannosta.

IMG_5601

Vaikean päätöksen kautta vaihdoin alaa ja päädyin elokuvien pariin Makuuniin. Siinä missä ennen toimin osana tiimiä, vastasinkin yhtäkkiä itsenäisesti liikkeestä omassa vuorossani. Kahden vuoden kestoisen työurani aikana kasvoin itsenäisemmäksi ja päättäväisemmäksi

Kehityksenhaluisena siirryin kohti uusia haasteita ja vaihdoin alaa. Minusta tuli jalkinemyyjä edelleen rakkaan kenkämerkin, Bianco Footwear:n, parissa. Vajaan kolmen vuoden aikana muutuin pelkästä tekijästä toimijaksi. Kasvoin asiakaspalvelijasta myyjäksi. Näiden vuosien aikana opin mitä valta ja vastuu tarkoittaa.

P1020929

Etenemimahdollisuuksien puuttuessa päädyin nykyiseen työpaikkaani, Barona konsernin alle. Seitsemään vuoteen on mahtunut paljon; ihmisiä on tullut ja mennyt ja meidänkin yksikkömme on muuttunut ja kasvanut muutamasta kymmenestä reiluun sataan. Jatkuvassa muutoksessa ja kasvussa eläminen on kasvattanut luonnetta ja paineensietokykyä. Kun koko ajan mennään eteenpäin, ei aina edes huomaa kaikkea sitä mitä näinä vuosina on ehtinyt tapahtumaan.

Moni nuori on taas aloittanut (kesä)töiden parissa. Ja vaikka välillä tuntuu nihkeältä viettää vuoden parhaat kuukauden jossain muualla kuin vapaalla, niin se kannattaa. Työpaikan, vaikka se olisikin aivan kaikkea muuta kuin oma unelma-ala, kautta saatu kokemus on opettavaista ja arvokasta sekä arvostettua. Siispä hymyssäsuin kohti työpäivää ja kokemuksia kartuttamaan.

IMG_3670

8 kommenttia

 1. TiinaFitfatmama kirjoitti:

  Onnea vuosipäivästä :). Varmasti mieluisa paikka kun niin pitkään oot ollu siellä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kaikkialla on omat hyvät- ja huonot puolensa sekä hetkensä. seitsemään vuoteen on mahtunut paljon, niin työn kuin yksitysielämän puolelta mutta uudet haasteet ja kehityskaari ovat pitäneet minut täällä. Puhumattakaan joustavasta ja mukavasta työyhteisöstä.

 2. Paula kirjoitti:

  Hei!
  Onnea pitkästä työurasta! Onko niin ettei sulla ole mitään tutkintoa? Et ainakaan tuossa kerro , ehkä työn ohessa olet suorittanut!? Tällähetkellä itse työttömänä työ on / ois mulle suuressa arvossa.

  • jennie kirjoitti:

   Sivuutin omaa koulutustani valmistujaisviikonloppuna julkaistusa postauksessa mutta koulutukseltani olen siis markkinoinnin tradenomi. Toivottavasti sinulla tärppää työn suhteen <3

 3. ulla kirjoitti:

  Heippa… minullakin seitsemän vuotta samassa paikassa 🙂 Ja on ollut jos jonkilaista työpaikkaa tähän 30 Vuoteen.
  Ja niin totta, työn teko kannattaa aina, vaikka ei olisi ehkä omaa alaa.
  Jokainen työpaikka on kasvattanut niin paljon. Kun miettii, en oli minä, tälläisenä ainakaan ilman niitä työpaikkoja, työkavereita, vastuita, tehtäviä ym ym 🙂 Työ antaa niin paljon muutakin, kuin vain sen palkan pankkitilille 🙂 😉

  • jennie kirjoitti:

   Näinpä, matkan varrelle on mahtunut paljon hauskoja hetkiä, paljon murheita mutta ennenkaikkea upeita kokemuksia ja ihmisiä, joista osaa saan kutsua ystävikseni

 4. Eikku kirjoitti:

  Mä oon kans ollut Carrolssissa :). Pasilan aseman ravintolassa viihdyin peräti 5 kk, sitten opinnot ja muut työt veivät muualle. Nykyisessä työpaikassani oon ollut jo kohta 16 vuotta, käytännössä siis melkein koko aikuisikäni. Ei pitänyt sinne jäädä, vaan opiskelujen ohessa vaan tehdä, mutta samalla tavalla uudet haasteet ja eteneminen on pitänyt mut talossa; työntekijästä asiantuntijatehtävien kautta osastopäälliköksi, vaikka ihan toisiin tehtäviin (aineenopettaja) valmistuin. Koulutuksesta ei ole ollut missään mielessä haittaa, valmentamista näihin esimiestehtäviinkin kuuluu todella paljon..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.