Hae
My Project Is Me

Kiva mutta kova

Moikka,

Nyt kun tämä nykyinen saliohjelmani alkaa lähennellä loppuuan niin taidan hieman kirjata ylös omia ajatuksiani sitä koskien. Ohjelma liikkeineen on lähes suora kopio Fit-lehdestä (1-2/2012) vain yhden liikkeen olen joutunut muuttamaan salin välineistön vuoksi. Ohjelma on suunniteltu 12:lle viikolle ja puolessa välissä toistomäärät vaihtuvat. Lisäksi ohjeistetaan tekemään muutamia muitakin treenejä mutta minä käyn nyt läpi vain tämän saliosuuden.

kuva 5(15)

kuva(10)

IMG_9033

IMG_9043

Kierroksia on jokaisessa treenissä kolme. Osa liikkeistä suoritetaan liikepareina, jolloin liikkeiden jälkeen pidetään 30sek tauko ennen uutta kierrosta. Muutoin tarkoitus on siirtyä liikkeestä toiseen mahdollisimman nopeasti. Syke pysyy siis korkealla läpi treenin. Varsinaisen ohjelman voitte käydä katsomassa täältä.

IMG_2925

kuva 2(57)

Ohjelmassahan on tarkoitus edetä kovaa vauhtia ja yksi olennainen asia onkin treeniajan seuranta; hiljalleen, tai oikeastaan aika nopeasti, treeniaikojen pitäisi parantua kehityksen myötä. Itse joudun myöntämään etten kovinkaan tarkkaan seurannut käyttämääni aikaa sillä laskin mukaan lämmittelyn, venyttelyn ja mahdolliset ekstralihakset (yleensä vatsat), joita tein. kokonaisuus oli aina noin tunnin mittainen.

Kunto kuitenkin kasvoi ja lihaksisto alkoi toki myös tottua treeniin sillä ensimmäisten tappokertojen jälkeen treeni ei ollutkaan enää niin kamala. Myös sykkeiden keskiarvo laski, joka kertoi omaa tarinaansa siitä että keho on tottunut toimimaan säästeliäämmin. (Tai näin ainakin haluan uskoa, toinen vaihtoehtohan nimittäin on että olen vain löysäillyt treenin lomassa). Myös painoja pystyi lisäämään ja se että aloitin esimerkiksi 8kg kahvakuulalla on se tänäpäivänä 20kg. Ilokseni huomasin kerran myös ihan peruspuntilla että pystyin valitsemaan isompia vastuksia kuin mitä ennen kehitystä oli siis todella tapahtunut.

kuva 2(58)

Ja hiki on muuten tällä ohjelmalla taattu

kuva 3(41)

kuva 4(25)

Ohjelmahan ei vaadi kuin kahdet salitreenit viikossa, eli näin kesäaikaan tämä on ollut ihan loistava vaihtoehto. Olen kuitenkin pidemmän aikaa jo kaivannut uusia tuulia treeneihini ja niin kiva mutta kova kuin tämä onkin ollut, on varmasti viimein aika jättää hyvästit. Se mitä tulen todennäköisesti eniten kaipaamaan ovat korkeat sykkeet, jotka aikaansaatiin lukuisin erilaisin hypyin mutta yhtälailla olen onnellinen niiden poisjäännistä. Tai no, enhän minä edes tiedä mitä seuraava treeniohjelma tuo tullessaan kun kyseessä on Fitfarmin Bikinichallenge. Mutta kaikille teille jotka ehkä kaipaatte jotain sykkeenkohotusta peruspuntin väliin tai kaipaatte jotain uutta niin minä ainakin tykkäsin tästä. Jostain kirjastosta varmaan tuo lehti löytynee, jotta ohjelman ja ohjeet voi tutkia tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin.

2 kommenttia

 1. Tiina / Parempia polkuja kirjoitti:

  Jes, juuri tämäntyppistä kovatehoista, mutta suhtkoht lyhytkestoista salitreeniä mä ole suunnitellut syksylle ja taidankin napata tästä liikeideoita, muutamia hieman mukauttaen. Varmasti 12 viikossa tapahtuva kehitys motivoi hurjasti. Tuo sun kahvakuulailu on hieno esimerkki siitä! 🙂 Oi alkoi ihan haluttaa salille, mutta muutama lomaviikko tässä välissä pitää vielä malttaa 😛 Yksi jäi vain mietityttämään… Minkälainen liike on vatsarullaus hypyllä?!

  • jennie kirjoitti:

   Mitenhän tämän selittäisi ymmärrettävästi.. jos lähdetään siitä että makaat siis selälläsi ja viet jalat päänyli, kuten venytysliikkeessä. Sieltä siis vauhdilla lähdet ja tullaat itsesi suoraan kyykkyyn, josta hyppy ylös ilamn että käytät käsiä apuna.

   Ohjelmassahan moni asia tehdään tosiaan vauhdilla ja täysillä tekeminen on se, mihin pyritään. Senverta vielä että ensimmäiset 6vkoa tehdään pitkiä sarjoja laitteissa ja viikosta 7 eteenpäin toistot yippuvat 6-8:aan mutta painot tietysti lisääntyvät. Noita sykkeenkohotusliikkeitä sensijaan tehdään aina 15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.