Hae
My Project Is Me

Neljä kuvaa äitiydestä

Mammavaroitus! Lasten kanssa aika harvoin käy pitkäksi ja tekemistä riittää, vaikkei aina ehkä itse jaksaisikaan. Seuraavat neljä kuvaa ovat aivan tavallisia arjen otoksia ihan jokapäiväisistä puuhailuista lapsiperheessä.

Ajatuksena kevät on todella ihana kun auringon säteet sulattavat vanhan lumen pois. Samainen sulava lumi aikaansaa myös mukavia vesilätäköitä ja mutaleikkejä.  Ja jos pihassa on yksikin lätäkkö, voi olla varma että juuri sinne on päästävä.  Aina ei muuten edes kuravatteet auta siinä ettei kotiin lähdettäisi läpimärkänä..

Jokunen vuosi sitten yksi lukijoistani ihmetteli siistiä kotiani siitäkin huolimatta että minulla on kaksi pientä lasta. Tämä oli ehkä silloin, sillä nyt kolmen lapsen kanssa koti ei tunnu olevan siisti edes siivotessa. Sitämukaan kun itse saan siivottua jokin alueen, on tavarat jo leviteltynä seuraavalle, tai mitä suurimmalla todennäköisyydellä, sille juuri siivotulle. Ja tämä ei muuten ole kuvasta poiketen missäännimessä vain kaikista pienimmän tekosia vaan isommat levittävät lelujaan kyllä aivan yhtä tehokkaasti ympäri asuntoa.

Ja voin muuten sanoa käsi sydämellä siivoavani enemmän ja useammin kuin koskaan tähänastisessa elämässäni.  Imuri on itseasiassa osa sistusta, senverran paljon sille on käyttöä. Ja se suurin syy imurin aktiiviselle käytölle on ehkä tämä tässä alla. Niin herttaista kun pienen ruokailemaan opettelu voi ollakin niin se on vähintään myös yhtä sotkuista. Eikä ole muuten yksi tai kaksi kertaa kun olen kantanut tytön syöttötuoleineen suihkun alle pesulle omatoimiruokailun jälkeen.

Ja kaiken sen siivoamisen, tavaroiden järjestelemisen, sormenjäkien pyyhkimisen, ruokatahrojen pyyhkimisen, pyykkaamisen, pesemisien ja mitäs-näitä-nyt-olikaan lisäksi on ne hetket, jotka tekevät kaikesta edellämainitusta juurikin sen arvoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.