Hae
My Project Is Me

Blogihaastetta

Moi,

 

 

 

 

Toukokuun 17 :sta on kulunut jo pieni iäisyys mutta viimein otan osaa Ruotsista saamaani haasteeseen. Terhi Suanto muisti minua tosiaan jo reilu puoli kuukautta sitten haasteella ja vihdoinkin päätin että muut asiat saavat odottaa ja tämä lauantai pyhitetään tälle.

 

Näiden blogimaailman haasteiden mukava puolihan on siinä että tulee kertoneeksi eteenpäin sellaisia asioita, jotka muutoin jäisivät mainitsematta. Samalla pääsee ehkä hivenen lähemmäs vastaajaa, joka tosiaan on aina joku oikea olemassa oleva henkilö eikä vain virtuaalimaailman mielikuva.  Vaikka kysymykset melko henkilökohtaisia ovatkin, niin otan haasteen vastaan. 

 

1. Oletko onnellinen? Mitä onni on sinulle? 

Olen onnellinen, ehdottomasti. Onni löytyy arjen pienistä asioista – siitä keväisestä päivästä kun kadulta lakaistaan talven hiekat, siitä sateentuoksuisesta kesäaamusta, hyvistä ystävistä ja perheestä. Aamukahvin tuoksu on minusta myös jotain mahtavaa samoin kuin kiireettömät viikonloppuaamut ja pienen pojan vilpitön onnellisuus ja riemu sekä tuikkivat silmät. Onni ei tosiaan vaadi ympärilleen materiaa mutta kyllä toisinaan myös uusi ostos piristää päivää ja jollei tee onnelliseksi niin ainakin iloiseksi.

 

 

Kuva täältä

 

2. Oletko koskaan yrittänyt tappaa itseäsi tai ajatellut todella toteuttavasi itsemurhan? Lisäkysymyksenä miten sen tekisit (myös niille jotka eivät sitä harkitsisi edes tekevänsä)? 

Tähän vastaan vain lyhyesti että ei, en ole. En oikeastaan koskaan ole edes ajatellut yleiselläkään tasolla itsemurhiin johtaneita syitä tai tapahtumia. Lyhyesti siis ei, en ole.

 

 

3. Pelkäätkö kuolemaa? 

En pelkää kuolemaa sen enempää kuin elämääkään 😉

 

 

4. Uskotko Jumalaan tai johonkin ylempään voimaan? 

En varsinaisesti usko mutten myöskään ole uskomatta. On paljon asioita, joita tiede ei vain kykene selittämään kuten tietynlaiset ”noitavaistot” ja tuntemukset, joita olen itsekin päässyt todistamaan. Aikanaan kun iso-isoäitini nukku pois, näin hänestä unta. Seuraavana päivänä sain soiton että näin oli käynyt. Olin ulkomailla enkä ollut hänestä puhunut tai ollut tekemisissä pitkiin aikoihin ja kuolema ei ollut odotettu muutakuin iän puolesta. Eikä tämä suinkaan ole ainoa tapauksiaan kun unissani on ollut jonkinmoisia ennusmerkkejä tulevasta. . Aika hurjaa.

 

 

Kuva täältä

 

5. Mistä unelmoit? 

Unelmoin paljon pienistä asioista mutta myös suuremmista muutoksista. Juuri nyt toivoisin (en varsinaisesti unelmoi), voivani keksiä tavan työskennellä jollain lailla elämäntapamuutosten parissa. Oikeastaan ennemmin harmittelen etten aikanaan valinnut koulutustani toisin. Tosin kuka on sanonut että vielä olisi myöhäistä..

6. Uskallatko toteuttaa unelmasi ja oletko valmis tekemään kaikkesi niiden saavuttamiseksi? 

Kyllä ja ei. Tässä vaiheessa kun on jo omaa perhettä täytyy oikeasti miettiä miten voisi opiskelun, työssäkäynnin, perhe-elämän ja oman ajan sekä liikunnan yhdistää. Ovathan tässä toki monet muutkin onnistuneet mutta silti vaatii hieman harkintaa..

Kuva täältä

 

 

7. Oletko koskaan rakastunut? 

Parhaillaan <3

 

 

8. Oletko hetero/homo/bi/aseksuaali? 

Vaikka sukulpuoleen katsomatta olemme kaikki kauniita ja kauneus hivelee aina mieltä niin hetero olen.

 

 

9. Poliittinen kanta? 

Rehellisesti, politiikasta tajuan juuri sen verta paljon ettei minun siihen kannata sekaantua millään lailla.

 

 

10. Olisitko valmis tekemään kaikkesi suojellaksesi rakkaimpiasi? Vaikka tarvittaessa tappamaan? 

Jokainenhan on varmasti ainakin teoriatasolla tekemään kaikkensa rakkaimpiensa eteen mutta toivottavasti kenenkään ei koskaan tarvitse kokea asiaa teoriassa.

 

 

11. Kuvitteellinen hahmo/ jonka toivoisit olevan todellinen? 

Tämä olisi pitänyt kysyä joskus kun olin vasta lapsi, silloin näitä hahmoja olisi varmasti tullut kuin liukuhihnalta. Näin aikuisena kaikki on paljon vaikeampaa mutta olen aina ollut viehättynyt Tuulen Viemää-romaanin sankarittareen Scarlett O’Hara:an.

Kuva täältä
Haasteen mukaisesti minun tulisi jakaa tämä eteenpäin yhdelletoista seuraajalle ja itse asiassa kysymykset pitäisi muotoilla kokonaan uusiksi.

Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their ”tagger” and post it on their blog. Then choose 11 new people to tag and link them on your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to the person who has already tagged you.

 

 

Olen ehkä tylsä, mutten aio tätä tällä kertaa tehdä. Jokainen joka kuitenkin kokee, että tahtoo ottaa haasteen vastaan saa ehdottomasti niin tehdä. Joskus nämä tällaiset jutut vain pysäyttävät ajattelemaan hieman enemmän kuin ehkä yleensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.