Hae
My Project Is Me

Miltä töihinpaluu tuntui?

Seuraavan työviikon kolkutellessa ovella, voisin ehkä hieman avata ajatuksiani siitä miltä se töihinpaluu kotiäiti-ajan jälkeen sitten todellisuudessa tuntuikaan. Ensialkuunhan minua jännitti hurjasti. Minua jännitti jo tehdä se päätös että palaan töihin. Minua jännitti ajatus lasten päiväkotitaipaleen aloituksesta. Minua jännitti kaikki uudet työkaverit sekä mahdollinen ajankäytönhallinta uudessa arjessa. Ihan alussa tuo jännitys oli enemmänkin pienimuotoista pelkoa kaikkea uutta kohtaan mutta mitä lähemmäs ajankohta saapui, sitä enemmän pelko alkoi muuttua odotukseksi ja jännittäminen sai uudenlaisen muodon.

Teen ihan täyspitkää, kahdeksan tuntista, työpäivää ja jäljelle jäävät vapaat tunnit vähenivät kertaheitolla aika minimiin. Tuntuu että kotiin päästyäni onkin jo ihan ilta ja hieman pelkään että tunne vain moninkertaistuu iltojen pimetessä ja syksyn saapuessa. Vastapainona toki siinä vaiheessa taas työssäkäyminen rutinoituu eikä kotimoodiin asettautuminen vaadi niin paljoa kuin aivan alussa kaikkien uusien työjuttujen pyöriessä mielessä. Todellisuudessa olen kotona viiden jälkeen mutta kun saadaan lasten kanssa syötyä niin aikaa ei oikeastaan niin kovin paljoa olekaan ennen iltapuuhiin rauhoittumista.  Onneksi on aina viikonloput.

Töihinpaluun yksi parhaita puolia on ehdottomasti sen tuoma säännöllisyys ja sitämyöten helposti rytmittyvät arkirutiinit. Tämä(kin) tuli todettua jo heti ensimmäisestä viikosta alkaen kun perjantaina töihin mennessä mietin kuinka koko viikkona ei ole tullut syötyä karkkia/keksiä/muuta sellaista kun ei niitä ole ollut tarjolla. Enkä ollut sellaisia ehtinyt edes kaivatakaan, senverta on kokoajan ollut uutta ihmeteltävää ja opittavaa. Treeneihinhän en ole vielä päässyt sillä työnalkajaisiksi onnistuin tartuttamana itseeni melkoisen flunssan, josta en ole parantunut vieläkään. Mutta kunhan parannun niin.. Niin siinä vaiheessa treenit löytävät taas oman paikkansa arkiaamuista, ennen työpäivän alkua. Säännöllisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.