Hae
My Project Is Me

Italialainen kanapasta

Pyrin suunnittelemaan koko (arki)viikon ruokalistan ennakkoon ja tehdä ostokset sen mukaan. Joskus ruokalistan inspiraationa toimii se, mihin kaapista jo osittain löytyy ainekset ja joskus taas se mitä tekee mieli. Lisäksi yritän jokaiseen viikkoon mahduttaa yhden entuudestaan tuntemattoman tai muutoin vähän harvemmin valmistettavan reseptin. Tällä viikolla tuo erikoisuus on Italialainen kanapasta. Viime viikolla syötiin muuten Pollo Limonelloa, mikä on harvakseltaan arkiruokarepertuaariin kuuluva pasta-ateria sekin.

italialainen kanapasta

Yksinkertaista hyvää

Italialainen kanapasta on mauiltaan yksinkertainen, konstailematon ja yllättävän herkullinen. Kyseessä on vähän samankaltainen resepti kuin aikanaan jakamani bataattimuffinit, missä lopputulos on enemmän kuin vain osiensa summa. Ainekset ovat sellaiset, että meidän kaapista usein löytyvät jo valmiina ja tästä saattaakin kehkeytyä uusi useammin toistuva arkiruokavaihtoehto perinteisen makaronimörsselin (tai kuten jotkut samaa ruokaa kutsuvat: pääkallopata, makaronipöperö, nistipasta) ja kanan ja riisin tilalle. Maistui nimittäin lapsillekin senverta hyvin ja valmistus oli nopeaa ja helppoa, kuten arkiruoan kohdalla kuuluukin olla.

italialainen kanapasta

Resepti: Italialainen kanapasta

350g maustamatonta kanafileetä

2kpl pakastevalkosipulikuutio

50g aurinkokuivattuja tomaatteja

1pss tuoretta babypinaattia

1prk ruokakermaa

1dl juustoraastetta

öljyä, mustapippuria

keitettyä spagettia/tagliatellepastaa

Pilko kanafileet tarvittaessa sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja kypsennä tilkassa öljyä. Mausta valkosipulilla ja mustapippurilla. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja ruokakerma. Anna tekeytyä muutama minuutti ja lisää lopuksi juustoraaste sekä tuoreet babypinaatinlehdet. Kun juusto on sulanut, sekoita keitetyn spagetin kanssa ja tarjoile välittömästi.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä ja huomannet että pieniä muutoksia siihen olen tehnyt jättämällä esimerkiksi tuoretomaatit pois. Tälle on syynä se, että lapsissamme on yksi, joka ei syö mitään missä tuoretomaattia on ja helpommalla pääsenkin jättämällä sen suosiolla erikseen lisättäväksi. Meillä koko kattilallinen hävisi kerralla, joten kuten jo ylempänä kirjoitin saattaa tästä tulla yksi meidän arkiruokasuosikeista myös jatkossa.

italialainen kanapasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.