Hae
My Project Is Me

Terveellisemmät kaurakeksit

Moikkis,

Onkohan maailmassa ketään, joka ei tykkäisi kauralastuista. Siis niistä ihanan rapsakan rasvaisista ja sokerisista itsetehdyistä kaurakekseistä. Toinen vastaavantyyppinen herkku on Punnitse&Säästä-kaupasta saatava Isoäidin kookoskeksi. Tässä tähän kauran-rasvan ja sokerin seokseen on lisätty vielä ripaus kookosta ja jos mahdollista on herkku vielä parempi. Ja koska minä olen minä, niin päätin kokeilla tehdä jotain vastaavaa, joskin ilman sokeria ja ilman rasvaa (tai ainakaan paljoa).

 

Paremmat kauralastut

2, 5dl kaurahiutaleita

0,5dl kookosjauhoja

1tl leivinjauhetta

1dl karppisokeria

1dl rasvatonta maitoa

2rkl kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito. Sekoita tasaiseksi ja nostele lusikalla uunipellille pieniä nokareita. Paista 225c uunissa n. 8min ja anna jäähtyä.

kaurakeksi

Tämä on ainoa kuva mitä näistä on edes olemassa, kuvassa siis kaksi keksiä siinä vaiheessa kun muut olivat menneet jo parempiin suihin

Omaan makuuni keksit jäivät ehkä hivenen pehmeiksi mutta makua se ei onneksi haitannut. Koostumuksensa ansiosta tämä toimisi ehkä vielä paremmin FlapJack-pohjana, johon ajattelinkin tätä seuraavan kerran soveltaa. Uusia kokkailuhetkiä on siis vielä luvassa.

3 kommenttia

  1. iuski kirjoitti:

    Kivoja nämä ruokapostaukset! En halua ostaa mijoonaa eri superfoodia kaappeihin lojumaan, mutta nämä aineet löytyy jo kaapista 🙂

    • iuski kirjoitti:

      niin ja tosiaan flapjack kuulostaa hyvältä. Usein myös lisään tavallisiin kaurakekseihin esim. rusinoita. Ehkä näihinkin voisi…

      • jennie kirjoitti:

        varmasti voisi, mietin sitä itsekin mutta sitten ajattelin että taidanpa kokeilla suoraan flapjack-tyyppistä ratkaisua vähän isommalla taikinamäärällä.

        ja kiitos, ajattelin kerrankin käyttää jotain tavanomaisia aineksia ilman sen suurempaa kikkailua vaikka mieleni kyllä tekisi testata näitä myös protskujauheella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *