Terveellisemmät kaurakeksit
Moikkis,
Onkohan maailmassa ketään, joka ei tykkäisi kauralastuista. Siis niistä ihanan rapsakan rasvaisista ja sokerisista itsetehdyistä kaurakekseistä. Toinen vastaavantyyppinen herkku on Punnitse&Säästä-kaupasta saatava Isoäidin kookoskeksi. Tässä tähän kauran-rasvan ja sokerin seokseen on lisätty vielä ripaus kookosta ja jos mahdollista on herkku vielä parempi. Ja koska minä olen minä, niin päätin kokeilla tehdä jotain vastaavaa, joskin ilman sokeria ja ilman rasvaa (tai ainakaan paljoa).
Paremmat kauralastut
2, 5dl kaurahiutaleita
0,5dl kookosjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl karppisokeria
1dl rasvatonta maitoa
2rkl kookoshiutaleita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito. Sekoita tasaiseksi ja nostele lusikalla uunipellille pieniä nokareita. Paista 225c uunissa n. 8min ja anna jäähtyä.
Omaan makuuni keksit jäivät ehkä hivenen pehmeiksi mutta makua se ei onneksi haitannut. Koostumuksensa ansiosta tämä toimisi ehkä vielä paremmin FlapJack-pohjana, johon ajattelinkin tätä seuraavan kerran soveltaa. Uusia kokkailuhetkiä on siis vielä luvassa.
Kivoja nämä ruokapostaukset! En halua ostaa mijoonaa eri superfoodia kaappeihin lojumaan, mutta nämä aineet löytyy jo kaapista 🙂
niin ja tosiaan flapjack kuulostaa hyvältä. Usein myös lisään tavallisiin kaurakekseihin esim. rusinoita. Ehkä näihinkin voisi…
varmasti voisi, mietin sitä itsekin mutta sitten ajattelin että taidanpa kokeilla suoraan flapjack-tyyppistä ratkaisua vähän isommalla taikinamäärällä.
ja kiitos, ajattelin kerrankin käyttää jotain tavanomaisia aineksia ilman sen suurempaa kikkailua vaikka mieleni kyllä tekisi testata näitä myös protskujauheella.