Hae
My Project Is Me

Icebug-kengät

WOW, I FEEL LIKE SPIDER-MAN

Ihan tosissani mietin uudet talvikengät, Icebugit, jalkaan asetettuani että tämä on varmasti ollut se tunne, joka Peter Parkerille tuli saatuaan hämähäkin voimat ja muuttuessaan hämähäkkimieheksi.

Kyseessä on siis Icebug-merkkiset älynastalliset talvikengät, jotka eivät liu’ millään pinnalla. Jos jollekulle nastakengät, tai irrotettavat nastapohjat, ovat tuttuja niin niiden yleinen ongelma on se että tavallisella lattialla (kaupat, junat, bussit) ne ovat liukkaat. Jäällä pitävät toki kivasti mutta kun astuu sisälle, saa olla varovainen. Näiden Icebugien tekniikkaa en sinänsä ehkä ihan ymmärrä mutta jollain taianomaisella tavalla ne toimivat erilisilla pinnoilla eri tavalla ja juuri siksi, ne eivät ole liukkaat sisällä eivätkä ulkona.

icebug

icebug_2

Ehkä mummonastat eivät ole maailman tyylikkäimmät kengät mutta luulen että ne tulevat olemaan tänä talvena ne kaikista käytetyimmät kenkäni. Itseasiassa eilen kun liukastelin tavanomaisten nahkasaappaideni kanssa pitkin Helsingin hyisiä katuja niin melkein ikävöin näitä jalkaani. Ihan huippua kun ei tarvitse pelätä kaatuvansa. Lisäksi näissä on gore-tex-kalvo, eli jalat pysyvät kuivina.

Kengät ovat palkinto Vantaan Maratonin juoksemisesta. Ja ennenkuin kukaan käsittää väärin niin minä en suinkaan ollut se, joka tämän hullun matkan juoksi, vaan avopuolisoni. Puolison työnantaja lupasi kaikille maaliin päässeille työntekijöilleen vapaavalintaiset kengät ja koska hänellä itsellään ei ollut tarvetta niin minä pääsin nauttimaan tästä palkinnosta. Kiitos siis Budget Sport Tammisto, aika mahtava juttu! Tämän takia maratoneja juostaan 😉

ps. On aika vaikea uskoa että tasan kuukausi sitten maisema näytti tältä kun Vantaan Maratoni juostiin. On ollut melkoinen säänmuutos viimeisen 30vrk aikana.

maraton_1

8 kommenttia

 1. Annab kirjoitti:

  Mulla on nuo tismalleen samat kengät, eikä niistä kyllä voi hyvälläkään tahdolla sanoa etteivät liu’u millään pinnalla. Kun nastojen kumipinnoite kuluu (mikä tapahtuu ihan parissa viikossa), kengät ovat melko liukkaat esimerkiksi kauppojen kivilattioilla. Myös jäisissä alamäissä saattaa joskus jalka lipsahtaa jos askeltaa kevyemmin. Muuten kyllä loistavat kengät.

  • jennie kirjoitti:

   Voi eikä !!? Omani ovat tosiaan vielä melko uudet, eli otettu kyttöön vasta nyt kun lumi satoi maahan. Toivotaan että kestäisivät hieman kauemmin kuin mainitsemasi pari viikkoa varsinkin nyt kun tuota lunta on tupruttanut kymmeniä senttejä eikä mikään pääse heti tuhoamaan nastapintoja

 2. Karo kirjoitti:

  Mulla on kahdet Icebugit, sekä juoksuun että kävelyyn, ja ovat aivan taivaallinen keksintö. Veden peittämällä jäälläkin pystyy aivan huoletta juoksemaan. Nämä on kyllä vähän liukkaat mm. kaupassa, ja tietysti tuhoavat parketin, mutta ulkokengiksihän ne on tarkoitettu 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hei jee, kiva kuulla hyviä kokemuksia myös pidempään käyttäneiltä. Omani ovat tosiaan vielä verrattain uudet ja vain reilun viikon käyttökokemuksella puhun näiden puolesta 🙂

 3. Nina kirjoitti:

  Mitkä sisarrusrattaat teillä on? Ovatko olleet hyvät? Minun pitäisi lähiaikoina ostaa ja olisi mukava kuulla muiden kokemuksia.

  • jennie kirjoitti:

   Et usko mutta juuri joku päivä takaperin ajattelin että voisin kirjoitella hieman lastenrattaista koska niitä olen ehtinyt jo melko onet kokeilemaan tässä vuosien varrella 😀 Ennen sitä niin tässä ehkä lyhyt vastaus kysymykseesi.

   Mulla on ollut sisarusrattaista käytössä Britaxin B-dualit (päällekkäin istuttavat) sekä Emman Jule-Twinnit (vierekkäin istuttavat). Britaxeista tykkäsin tosi paljon mutta vaikka päällekkäin olevat ovatkin, niin ne eivät kovin pienet silti olleet. Tukevat kylläkin ja suojaista niin ylhäällä kuin alhaalla istuvalle ja tavarakori oli myös fiksu. Hinta-laatusuhde siis mun mielestä tosi ok. Meillä ainakin kahden kanssa ei oikeastaan muita käytettykään kuin tuplia eli jos olisin samassa tilanteessa uudetsaan, nostaisin kaikkien kehimat Phil&Tedsit mukaan vertailuun vaikkakin ovat selkeästi hinnakkaammat kuin monet muut vastaavat. Monelta olen siis kuullut että tuplat jäävät vähälle käytölle mutta meillä tilanne oli kyllä ihan päinvastainen tuolloin (nykyään taas selkeästi vähemmällä käytöllä kuin sinkkurattaat). Ne, siis P&T:t, ovat vain niin paljon kapeammat ja pienemmät (myös kasassa) kuin monet kilpailijansa mutta käsitykseni mukaan kuitenkin yllättävän tilavat matkustajilleen.

   Tupliahan myydän todella paljon käytettynä eli jos et ehdottomasti halua uusia, niin voit säästää huomattavia summia ostamalla ne käyettynä vaikka ne uudenuutukaiset aina niin ihanat ovatkin.

 4. Meri kirjoitti:

  Heippa! Minulla on jo useamman vuoden vanhat icebugit ja pito liukkaalla kelillä ei ole heikentynyt yhtään. Joidenkin kauppojen lattioilla kengät on olleet alusta asti liukkaat mutta ei onneksi kaikkien. Runsaan lumisateen jälkeen auraamattomalla tiellä pito on huono, kun nastat eivät pure. Aikomus on ostaa toisetkin icebugit, juoksukenkätyyppiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.