Hae
My Project Is Me

Täällä taas!

Moi,Ihan ensimmäisenä myönnän, minun on ollut tänne hieman ikävä! Haikein mielin olen onneissani lukenut kaikkia supermahtavia kommentteja mitä olette laittaneet. Muuten siinä ei olisi mitään haikeaa ollutkaan mutta kun en pääse niihin vastaamaan, tai no ehkä olisinkin päässyt mutta kännykän kautta kommentointi on vain vaikeaa, ainakin minun kännykälläni, jossa tekstisyöttö sujuu vähän miten milloinkin sattuu. Olen tosiaan synkronoinut nuo sähköpostitilini puhelimeen ja niinpä aina reaaliajassa teidän mietteisiin tutustun vaikka en reaaliajassa aina vastaakaan.  Kiitos siis kaikille kommentoijille ja kiitos kaikille lukijoille kärsivällisyydestä odottaa lomilta paluutani. Jokunen uusi lukijakin oli matkaan mukaan tullut, eli ei muuta kuin tervetuloa. Uusille lukijoille tiedoksi että lähtökohtaisesti päivitän kuulumiseni kerran päivässä, aamuisin ja pidemmistä tauoista pyrin ilmoittamaan etukäteen.

Seuraavaksi ehkä varoituksen sana, tämä postaus nimittäin saattaa sisältää elämäntaparemonttilaiselle sopimatonta sisältöä. Hetken aikaa jo mietin että kehtaanko myöntääkään miten ensimmäinen lomaviikkoni sujui, mutta rehellisyyden nimissä, kyllä kehtaan! Niin, ja siis viime viikolla valloillaan oli entinen minä eikä suinkaan tämä ruokavaliotietäjä ja urheiluintoileva nykyisyyteni 😀

Pikakertauksena koko viikosta niin viralliset liikuntasuoritteeni jäivät kahteen – viime maanantaiseen salitreeniin sekä sunnuntaiseen biloxingiin. Mukaan mahtui toki pientä hyppelyä ja hyppyyttelyä sekä verkkaista kävelyä ja mustikanpoimintaa muttei mitään erikoista – eikä tarvinnutkaan. Keskityin olennaiseen eli rentoutumiseen perheeseen ja ystäviin.   Joskin on samaan aikaan myös todettava että lähes viikon liikuntatauko oli melko pitkä ja en sunnuntaina olisi voinut olla iloisempi päästyäni hieman hikoilemaan ja hengästymään.

Ruokavalion puolesta tosiaan sitten entinen minä hyökkäsi esiin ja jo maanantai-iltana gluteenittomalle kokeilulleni tuli stoppi kun anoppi oli mustikkapiirasta. Ennen kuin jatkan miten mökkielämän jälkeen Tampereen tutustumismatkallani kävi, niin olen palaamassa takaisin gluteenittomaan. Jos en ollut ihan varma huomasinko eroa vatsani kanssa jätettyäni gluteenin pois, niin ainakin sen palauttamiseen vastarintaa löytyi. Joku kommentoikin sopivasti, että mikäli ruokavaliosta oikeasti aikoo karsia gluteenin, kannattaisi käydä lääkärin kautta ja näin olen ajatellut tehdä.  En usko että varsinaista keliakiaa löytyy mutta ehkä jonkinasteista herkkyyttä saattaa olla.

Tampereella sitten jatkoin herkullisesti alkanutta lomaani ja ostin ensikertaa eläessäni Tampereen jäätelötehtaan jäätelön. Olin jo etukäteen päättänyt että haluan jotain erikoista ja siinä pähkäillessäni sain onneksi maistettavaksi smurffinsinistä, purukumin makuista jäätelöä. Loppupeleissä päädyin hieman turvallisempaan makuun myyjän suosituksesta eli johonkin yltiömakeaan pähkinäjäätelöön sekä marjajogurttiin.

Jäätelöiden lisäksi testasin pizzerian, jonka listoilta löytyy sata erilasita pizzaa. ihan tavanomaiseen makuun en täälläkään päätynyt vaan lautaselle päätyi pizza saksanhirvellä, metsäsienillä, pekonilla sekä. Listalta löytyi tosiaan jos jonkinmoista strutsinlihaa, kaktusta ja jopa vodkaa sisältävistä erikoisuuksista. Jos siis piipahdat Tampereella, niin kannattaa kokeilla Napoli. Tekevät pohjat myös gluteenittomina pyydettäessä.

Nyt onkin hyvä palata arkirytmeihini liikkumisten ja ruokavalioiden suhteen vaikka loma vielä seuraavat kaksi viikkoa jatkuukin. Palaan varmasti lomatunnelmiin, tai lähinnä lomanaikana heränneisiin ajatuksiin vielä blogin puolella uudestaankin mutta tämä pikaisena päiväkirjanomaisena kertauksena ja ilmoituksena siitä tärkeimmästä, olen täällä taas!

8 kommenttia

 1. Terpu kirjoitti:

  Nuo Napolin hirvi/poropizzat ovat kyllä loistavia! Onneksi yksi viikko herkuttelua ei taida tehdä tarkalle ruokavaliostaan huolehtijalle kuin lopulta hyvää ja välillä näitä tämmöisiä ”taukoja” tarvitsee jaksaakseen taas sitten jatkaa herkuttomampaa arkea. Mukavaa loman jatkoa 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  elä ihmeessä syö nyt gluteenitonta! jos haluaa mennä gluteeniyliherkkyystesteihin, pitää just syödä sitä ennen paljon vehnää ja ohraa ja ruista,eihän veriarvot muuten näytä sitä ettei ne käy itselle 🙂 lääkäri käski syödä paljon kaikkea mikä ei sovi ennen testejä itsellekin kun keliakiaa todettiin ja olihan ne arvot sitten koholla.

 3. Tepa kirjoitti:

  Hienoa huomata, kuinka tiukan elämäntapa projekstin aikana onnistut rentoutumaan ja herkuttelemaankin välillä. Siitä saa varmasti lisäpuhtia taas tulevaisuuteen kunhan muistaa ja pystyy lopettamaan sen herkuttelu kauden. :)Hienoa huomata myös kuinka lukijoiltakin tulee palautteena paljon hyviä vinkkejä. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kommenttipuolella todellakin tapahtuu! Näin pitää ehdottomasti ollakin ja en voisi olla aidosti iloisempi kaikesta vinkistä ja ideasta, jota te lukijat minulle ja toisillenne kommenteissa jaatte 🙂

 4. Satu kirjoitti:

  Nuo Tampereen jäätelötehtaan jäätelöt on ihania. Herkun kruunaa paikan päällä paistetut vohvelit 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Unohdin ihan mainita tämän mutta siis kyllä ja ehdottomasti! Tuuore itsetehty vohveli kruunasi koko herkun 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.