Hae
My Project Is Me

Kun hedelmä muuttui jälkiruoaksi

Moikka,

Tässä alla meillä on hedelmä. Kuvan tapauksessa päärynä mutta yhtähyvin se voisi olla omena, mandariini tai mikä tahansa. Jokainen tietänee jo että hedelmät sisältävät paitsi sokeria niin myös kuituja ja vitamiineja ja niiden kohtuullista nauttimista voidaan pitää jopa suotuisana. Itsellä kuuluu päivittäiseen ruokavalioon yksi hedelmä, jonka alkuperäinen ohjeistus oli pilkkoa se vaikkapa salaatin sekaan toisella lämpimällä aterialla.

IMG_3687(1)

Hedelmästä on kuitenkin myös ihan oikeaksi jälkiruoaksi ilman että sen ravintoarvojen tarvitsee radikaalisti muuttua (eikä huomioida nyt sitä että esimerkiksi kuumentaessa ravintoarvoja häviää tms). Vai miltä kuulostaa karamellisoidut päärynät kinuskikastikkeella? Hyvältä.

IMG_3662

Kaikessa yksinkertaisuudessaan paahda pannulla kookosöljyssä (tl-rkl) karppisokeria ja lisää sekaan päärynälohkot. Paista kunnes pinta on saanut kauniin värin ja hedelmä hieman pehmennyt. Siirrä lautaselle ja anna hivenen jäähtyä kunnes lisäät kinuskikastikkeen. Käyttämäni Walden farmsin kastike on täysin kaloriton (mutta täysin lisäaineellinen vaikkei varmasti satunnaisessa käytössä pahaksi olekaan). Vieläkun kyljessä olisi ollut ripaus vanilijajäätelöä kuten vaikkapa WheyHeytä.. mmmmm…

IMG_3659

IMG_3664

Vaikka ravintoarvojensa puolesta saisin tällaista herkkua syödä vaikka päivittäin niin pyrin ajoittamaan nämä viikonlopuille ihan vain jo siksi ettei vie itseään ojasta allikkoon ja totuta makuaista tällaisiin valintoihin arkena.

4 kommenttia

 1. rintulini kirjoitti:

  mulla kaapissa kyseistä siirappia ja saat vaikka koko pullon siihen enään koskaan en koske. kerran banaanilettujen päälle pistin ja pilas koko letut, maistuu ihan hirveälle, esanssiselle, pistävälle , ei yhtään niinkuin aito pannukakkusiirappi. keho voi varmasti paremmin mitä vähemmän sinne paskaa lappaa. itse en moisiin kalorittomiin tuotteisiin enää kajoa edes pitkällä tikulla. pistän sitten vaikka hunajaa tai muut vastaavaaa.

  • jennie kirjoitti:

   Heh, minulla oli itseasiassa pitkähkö ajatus lopussa vielä tästä mutta poistin sen sitten kokonaan ja ajettlin paneutua aiheeseen jokin toinen kerta.

 2. Elina kirjoitti:

  Mullakin löytyy tota kaapissa ja kyllä varmaan syömättä jää. Sitä voi oikeasti miettä, että jos siinä ei ole kaloreita niin mitä sitten? Huh. Pelottava ajatus.

  • jennie kirjoitti:

   Arvasin että aiheeseen tulee tämänkaltaisia juttuja kun poistin lopussa alunperin olleen kappaleeni (tai kaksi) koksien lisäaineita ja juurikin sitä että millaista tököttiä tämä mahtaakaan olla. Päätin kuitenkin palata aiheeseen jokin toinen kerta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.