Hae
My Project Is Me

Keto49 Viikko 5: Paino humahti alaspäin

Tänään starttasi Keto49-valmennuksen viimeinen virallinen dieettiviikko. Sille ihan viimeiselle, seitsemännelle viikolle on tulossa valmennukselta erilliset ohjeet mutta ennen kuin päästään sinne asti, on aika kerrata edellinen viikko eli viikko numero viisi.

Tuttuun tapaan aloitin maanantaiaamuni vaa’an kautta ja ihmettelen että mistä tätä painoa oikeastaan lähtee. Tiedostan kyllä että minussa edelleen on rasvaa mitä lähteä mutta se että viime viikkoa lukuunottamatta painoa on kadonnut reippaasti yli kilon viikkovauhdilla, on kyllä aika hurjaa. Jos jotain niin tämä dieetti, mistä siis valmennuksessa on kyse – ketolaihdutuskuurista, tekee sen mitä lupaa: Paino todellakin putoaa vauhdilla ja viiden viikon jälkeen painoa on lähtenyt tasan 7 kiloa. Viidennen viikon pudotus on siis 1,7kiloa ja se on minusta ihan käsittämätöntä!

Ennenkuin innostutaan liikaa niin on tärkeä muistaa että osa kiloista, oletettavasti noin 2-3 palaa takaisin kun hiilareita palautetaan taas ruokavalioon. Kilot ovat ne samat nesteet, mitkä minkä tahansa dieetin aikana myös katoavat nopeasti.  Kuten kirjoitin kuitenkin eilen, minusta tuntuu että olen saavuttanut tällä valmennuksella enemmän kuin vain kadonneet kilot. Mitä merkitystä niillä kiloilla edes on jos olo on näin hyvä?

Dieetin jälkeen

Olen vakavissani alkanut harkita tämän dieettiversion jälkeistä elämätapaketoiluun tähtäävä valmennusta. Tämä ytähänastinen on ollut siis puhtaasti ketolaihdutuskuuri, tietylle lyhyelle ajanjaksolle. Vaihtoehtoja minulla on oikeastaan kaksi, jatkaa ketoilua omatoimisesti oppien samalla lisää tai tehdä se ohjeistetusti. Molemmissa on sama tarkoitus: lisätä syötävän energian määrää ja tähdätä pysyvään painonhallintaan. Olen tässä lyhyiden ketoviikkojen aikana tullut siihen tulokseen että tässä elämäntilanteessa tämä ruokavalio sopii minulle erittäin hyvin ja melkein harmittaa etten ryhtynyt kokeilukaudelle jo aikaisemmin. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Oloni on alun muutamaa vaikeaa päivää lukuunottamatta ollut koko dieetin ajan mainio. Satunnaisia ruokahimotuksia on ollut mutta yleensä ne ovat menneet ohi sillä että on syönyt jotain. Kyseessä on siis ollut nälkä, vaikkei varsinaista näläntunnetta olekaan esiintynyt. Salitreenit olen jaksanut paremmin kuin hyvin eikä pinnanikaan ole ollut kireä, vaikka minua siitä alussa kovin varoiteltiinkin. Iho tai kroppa eivät ole reagoineet mihinkään pahalla ja uskallan siis siksi väittää että ketoilu sopii minulle hyvin. Ja siitä syystä olen myös tällä tiellä ajatellut jatkaa mutta miten, se päätös pitäisi seuraavan kahden viikon aikana tehdä.

Oliko täällä joku lukija, joka oli siirtynyt mahdollisesti Keto365:lle oman dieettirupeaman jälkeen? Uskon että osaisin toteuttaa jatkon myös itsenäisesti mutta valmennuksen tuoma varmuus houkuttaa. Kuulen siis mieluusti muutaman viikon kokemuksia, jos sellaisia on.

2 kommenttia

  1. Jonna kirjoitti:

    Mulla on nyt 8 viikkoa takana ketoa eikä paino ole tippunut mihinkään alun 2.5kg pudotuksen jälkeen. Samoissa on ja pysyy, vaikka kaloreita laskettu ja treenejä lisätty. Oikeastaan tämän alemmas en ole edes halukas kaloreita laskemaankaan eli nyt täytyy keksiä jotain muuta..

    • myprojectisme kirjoitti:

      No mutta sä et ehkä ole ollut ihan niin huonossa kunnossa kuin allekirjoittanut 😉 Toki ymmärrän myös turhautumisen, jos tavoitteena on ollut keventää olemusta eikä tivottua tulosta ole tuntunut tulevan. Mutta niinkuin jo heti alkuu kirjoitin niin onhan meillä lähtökohdatkin olleet jokseenkin erilaiset. Tai näin ainakin kuvittelen, siis sinun eduksesi! Jos olen oikein ymmärtänyt niin ketoilu on tuonut sulle paljon muuta hyvää? Oletko ajatellut sillä vielä kuitenkin jatkaa? Vai mietitkö jotain ihan muuta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.