Hae
My Project Is Me

Tonnikalarisottoa ja flapjackeja

Moi,

Koska omat ajatukseni sen suhteen mitä meinaan projektini kanssa jatkossa tehdä ovat eilisestäkin tekstistä päätellen melko ristiriitaiset, jaan teille yksinkertaisen reseptin kevennettyyn risottoon, jonka insoiraationa toimi yllättävä taho. Hieman jäin miettimään että olisiko lastenruokapurnukoista varteenotettavaksi hätävaraksi aikuisellekin. Joku dieettihän se lastenruokajuttukin on.

IMG_2521

Tämä tuleva onkin jo ties kuinka ones ruokaohje tälle kyseiselle viikolle. Valmista tavaraa tulee iso kattilallinen (noin 6-8 annosta ainakin) eli jos syöjiä ei ole paljon tai pakkasessa ei ole säilytystilaa niin määrät kannattaa pienentää. Seurana maistuu hyvin salaatti ja raejuusto.

IMG_2485

Tarvitaan suunnileen:

4dl täysjyväriisiä

1kpl kalaliemikuutio

1pss hernemaissipaprikasekoitusta

1 kesäkurpitsa

2 sipulia

2-3tlk valutettua tonnikalaa (joko öljyssä tai ilman)

öljyä

100g kevyttuorejuustoa oman maun mukaisesti (itsellä käytössä oli joku yrttinen..)

Silpo sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Keitä riisi ohjeiden mukaan kalaliemellä maustetussa vedessä sipulien kanssa (jos käytät pikariisiä voit jatkaa suoraan seuraavaan vaiheeseen mutta muutoin odota kunnes keittoaikaa on jäljellä noin 15min). Pilko kesäkurpitsa ja lisää muiden kasvisten kanssa joukkoon. Keitä kypsäksi ja lisää tonnikala sekä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.

IMG_2480IMG_2483

Ja koska kevennetty risotto vaatii seurakseen vähintäänkin toisesta ääripäästä olevan vaihtoehdon niin kerrottakoon samalla että valmistin elämäni ensimmäistä kertaa ”aitoja” flapjackeja, siis tietynlaisia kaurapatukoita. Olen valmistanut näitä terveysversioina mutten koskaan täysrasvaisina ja sokerisina ennenkuin nyt. Kun pellilliseen uppoaa noin 400g voita ja vähintään samanverran sokeria mutta respetin laatija kuvailee asiaa suunnilleen näin: ”Koska pääraakaineena käytetään terveysvaikutteisia kaurahiutaleita, ei tämän herkun nauttimisesta kannata potea liikaa huonoa omatuntoa”.. Niin ei voi olla ihmettelemättä että ylipaino on todellinen ongelma. Samalla periaattella väitettäkään että uppopaistettu broileri on edelleen kevyt ja vähärasvainen proteiininlähde.

IMG_2519

Todellinen terveyspommi

taidan jatkossakin pysytellä niissä terveysversioissa sillä senverta siirappista ja äklömakeaa tämä jo on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.