Hae
My Project Is Me

Tavallisen ruoan puolesta

Moi,

Jos on olemassa oikean ruoan puolesta puhujia ja ties mitä superfood-ituhuppejä niin minä olen sitten varmaan tavallisen ruoan puolesta puhuja. En sinänsä usko siihen että maidoton ruokavalio olisi ainoa oikea tai että gluteenittomuus olisi oikotie onneen kun puhutaan vatsamakkaroiden kadottamisesta. Toki, niistä voi olla yleisesti hyötyä kaikille sillä ruokavalio saattaa tällaisen karsinnan vuoksi siistiytyä. Ja toki, ihmiset kelle maito tai gluteeni on ongelma, hyötyvät niiden poisjätöstä. Itse tulen varmasti hautaan saakka olemaan sitä mieltä että myös ilman erityistä kikkailua, voi kropastaan saada terveen, toimivan ja timmin. En kuitenkaan kiellä, etteikö jonkinmoisista lisäkeinoista voisi olla apua mutta tavallisen ihmisen tavallisessa arjessa niille ei kuitenkaan välttämättä ole tarvetta. Tämäntyyppisiä lisäapuja voi sitten oman harkinnan mukaan minusta ottaa lisäavuksi kun tarvitaan jonkinmoista tehobuustia vaikkapa niihin ihan viimeisiin kiloihin.

Kun puhun tavallisesta ruoasta ja tavallisista valinnoista en tarkoita valmisruokia tai pakasteranskalaisia. En kuitenkaan tarkoita pelkkää broileria, parsaa ja vihreää salaattia. Toki, broileri on hyvä perusraaka-aine moneen ja minullakin paljon käytetty mutta toisinaan broileri voi olla vaikkapa lihaisista nakeista keitetty nakkikeitto tai perunakasvissuikaleisiin (kyllä pakasteesta) tehty kinkkukiusaus.

soijarouheesta valmistettuja pihvejä sekä maustettua riisiä

soijarouheesta valmistettuja pihvejä sekä maustettua riisiä

 

kinkkukiusaus sekä salaattia

kinkkukiusaus sekä salaattia

Myönnän että käytän paljon pakastealtaan raakakasviksia hyöykseni eikä siinä ole minusta mitään pahaa. Valmistan ruokani itse (vaikka joskus joitain poikkeavuuksiakin on ollut) ja käytän suurimmaksi osaksi ihan tavanomaisia raaka-aineita. Lihani on marinoimatonta ja viljatuotteet täysjyvää. Joskus herkutellaan enkä koe katastrofiksi, jos poikkeavuuksia tulee. Ruoka on ihan tavallista kotiruokaa vaikka joskus tuleekin kokeiltua jotain uudentyyppistä ratkaisua. Tietynlainen rento suhtautuminen ruokaan, kuitenkin tiettyjä periaatteita noudattaen on ehkä kohdallani ollut se ainoa tehokas tapa esimerkiksi painonpudotuksessa. Enkä minä ole ainakaan tietoinen vielä kenestäkään, joka olisi onnistunut lihottamaan itsensä ihan tavanomaisella ruoalla kun ruoka on järkevästi valmistettu.

itsetehtyjä kalpullia/pihvejä

itsetehtyjä kalpullia/pihvejä

kylmäsavulohisalaatti

kylmäsavulohisalaatti

16 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Juurikin näin 🙂 Ja nam miten herkullisia kuvia 😛 ” Mitähän tänään syötäisiin ? ”

 2. ninnuliini kirjoitti:

  Uijui! Mukavaa kun joku muukin liputtaa ihan perusterveellisen ruokavalion puolesta! Olen elämässäni tavannut lukuisia urheilijoita jotka todella myös näyttävät urheilijoilta ilman mitään ruokavaliotemppuja.

 3. Johanna kirjoitti:

  Hyvä postaus! Hienoa, että täältä blogistaniasta löytyy myös tällaisia ajatuksia :), eikä ainoastaan sitä gluteiinitonta ja maidotonta jne jne linjaa.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle! On meitä taviksimmista – taviksimpiakin täällä vielä kirjoittelemassa 😀

 4. hellu kirjoitti:

  Tälläseen postaukseen oon toivonut törmääväni! Tuntuu että kohta ei uskalla syödä edes sitä ”normaalia kotiruokaa” kun tuntuu, että todella monet noudatavat maidotonta, gluteenitonta tmv. ruokavalioita ja perunakin tuntuu olevan monen kohdalla pahojen listalla..

 5. Asta kirjoitti:

  Täältäkin löytyy kotiruoan kannattaja.:) Lautasmallilla pärjää pitkälle. Millä ohjeella olet muuten tehnyt soijarouheesta pihvejä? Mulla olisi pussillinen tuolla odottelemassa inspiraatiota…

  • jennie kirjoitti:

   Omaan makuuni paras pihviohje on löytynyt googlettamalla Insinöörin soijapihvit (vai pelkät insinöörin pihvit) mutta löytänet kuitenkin. Näissä tosin käytetään mausteena valmista sipulikeittoseosta sekä kasviliemikuutioita mutta jos nyt ne tahtoo vaihtaa parempaan vaihtoehtoon niin siitä vain mausteita kehiin. Onnistunee ihan ongelmitta 🙂

 6. bubhle kirjoitti:

  itse syön gluteenittomasti mutta se ei vaikuta silti siihen ettenkö söisi lämmintä kotiruokaa joka päivä. kaalilaatikko, jauhelihakeitto, hernekeitto, kinkkukiusaus, kanakookoskeitto, karjalanpaisti, pyttipannu, riisi&kana, bolognese kastike, perunamuusi&possukastike, kaikki ihan luontaisesti gluteenittomia! ainoa asia oikeastaan mikä ruuanlaitossa jää pois on pasta ja en käytä vehnäjauhoja kastikkeen suurustamiseen. liputan myös tavallisen kotiruoan puolesta!

  • jennie kirjoitti:

   Mahtavuutta! Enkä minä halunnutkaan ”haukkua” erikoisruokavalioita, vaikka tahallani hieman kärjistäen asioista mainitsinkin. Jos omalla kohdalla gluteeniton on hyväksi havaittu, ja erityisesti oman vatsan hyvinvoinnin vuoksi valittu, vaihtoehto on hienoa että sitä kunnioitetaan. Ja kuten tosian hyvin toit esille, luontaisesti gluteeniton ruokavalio ei tarkoita pelkkää salaattia ja pihviä 😀

 7. Perusruoalla-30kg kirjoitti:

  Just näin. Nykyään tuntuu olevan synti jos menee jotain muuta kurkusta alas kuin tyyliin valkuaisia..
  Toki itsekin olen langennut tuohon ”oikotie onneen” -ajatteluun moneen suuntaan ja onhan se päivä mennyt oikein hyvin siihen saakka kun tulee ilta tai viimeistään seuraava päivä, kun jostain kumman syystä suuhun eksyy ties mitä ja miten paljon. Kroppa kyllä vaatii sen mitä tarvitsee.

  • jennie kirjoitti:

   Mahtavan pudotuksen olet tehnyt! WAU!!

   Vaikka minäkin toki paljon pohjustan tuohon ”fitness-ruokaan” niin kyllä se ihan tavalliseksi ruoaksi muuttuu kohdallani. Tai oikeastaan sanotaan ehkä enemmin näin että loppujen lopuksihan se ”fitness-ruoka” on nimenomaan tuota tavallista ruokaa. Kisatavoitteet on asia erikseen mutta niistä minulla ei olekaan mitään tietoa tai sanomista.

 8. Tiina kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus! Omassa elämäntaparemontissani suurun vaikutus hyvään oloon on ollut puhtaan ruoan syöminen, järkevä ateriarytmi ja runsas kasvisten lisääminen ruokavalioon. Mikään nopea ihmedieetti tämä ei ole, mutta näitä periaatteita jaksaa noudattaa pitempään kuin kuukauden 🙂 syön myös herkkuja mutta pyrin koko ajan löytämään järkevämpiä reseptejä joissa on hyvät raaka-aineet ja ennen kaikkea hyvä maku 🙂 http://www.terveeellisetherkut.wordpress.com

  • jennie kirjoitti:

   Kirjoittamassasi on ideaa 🙂 Kiitos tämän jakamisesta sekä linkistä blogiisi. Täytynee käydä tutkimassa uusien innostavien reseptien toivossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.