Hae
My Project Is Me

Suklainen sunnuntai – terveellisempi Mutakakku

Moi,

Olen malttamaton. Olen kärsimätön. Haluan kaiken tässä ja heti. Haluan kaiken helposti. Haluan. Ja kun joku sellainen tilaisuus tulee eteen, joka tuon edellämainitun mahdollistaa, on tartuttava toimeen. Tällä kertaa kyse on terveellisemmästä versiosta, ah niin ihanan suklaisesta, mutakakusta.

IMG_0928

Ihan alunperinhän resepti on peruja The Good Morning-blogista, joka keskittynee terveellisempään herkutteluun. Blogi on minulle siis uusi tuttavuus mutta mikäli näin tosiaan on, taitaa minusta tulla melkoinen vakiolukija. Itse löysin ohjeen kiertoteitse ja alla onkin suora lainaus ohjeesta alkuperäiseltä laatijalta.

Mutakakku á la Kaisa

Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)

Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!

 

IMG_0904 IMG_0905 IMG_0906 IMG_0908 IMG_0911 IMG_0913 IMG_0916 IMG_0917

Omani jätin yön yli tekeytymään ja nautiskelin seuraavana päivänä lounaan jälkeen jälkiruokana pienen palan. Kaloriton herkkuhan tämä ei missään nimessä ole – mutta kalorit tulevat ainakin tuhatkertaisesti paremmasta lähteestä kuin ”aidossa” versiossa. Makuina seasta tunnistaa avokadon sekä taatelit. Suutuntumassa huomaa myös pähkinöiden olemassaolon. Maultaan minusta sellainen että voisin kuvitella tekeväni toistekin mutta sille kokeilukerralle lisään ohjeeseen vielä proteiinijauhetta. Mihinhän minä en yrittäisi lisäproteiinia tunkea..  😀

IMG_0925 IMG_0928 IMG_0932

 

6 kommenttia

 1. Aliisa kirjoitti:

  Itsekin tätä testasin muutama viikko sitten ja oli kyllä hyvää! Tarjosin tätä myös muille perheenjäsenille ja hekin santsasivat vielä toisen palan! 🙂 Erittäin hyvä ja terveellinen vaihtoehto tavalliselle mutakakulle.

 2. iiina kirjoitti:

  Kokeilin tuota reseptiä muutama kuukausi sitten aivan täpinöissäni, mutta en kyllä pitänyt alkuunkaan. Ehkä siinä jotain potentiaalia oli, mutta jotenkin ihan liian pähkinäinen omaan makuun. Mies sen sitten söi, hänkin puoliväkisin (tai ehkä vain epäonnistuin jossain vaiheessa?). Joka tapauksessa, meillä leivotaan jatkossa joko täyttä tavaraa tai sitten prodejuttuja 😀

  • jennie kirjoitti:

   Eihän kaikki maut miellytä kaikkia. Minä itse koin vastaavasti taatelin maun melko voimakkaana mutten häiritsevänä. Aion kuitenkin tosiaan kokeilla viedä uusiksi lisätyllä heralla 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Käytätkö proteiinivalmisteita, kuten vaikkapa proteiinipatukoita? Itse oon tykästynyt niiden herkulliseen makuvalikoimaan(marjajogurtti, kanelipulla, rommisuklaakirsikka, capuccino, sitruunacheesecake jne.)
  Ajattelin vain ehdottaa, koska olet joitakin ostoksia esitellyt blogissasi, jos tekisit proteiinipatukkavertailun kuvien kera? Blogisi on muuten tosi mukavaa luettavaa, se inspiroi varmasti monia. Kehonmuokkaus ja laihduttaminen eivät oikeasti ole mikään helppo nakki- järjen tasolla kuvittelee kykenevänsä ties miten tarkkoihin dieetteihin mutta annas kun iskee ilmiö nimletä nälkä(tai himo). On hyvä, että tuot esille myös laihduttamisen hankalat puolet. Jos asia olisi äärimmäisen helppo, maailma olisi täynnä unelmakroppaa kantavia ihmisiä. Suuresti tsemppiä sinulle!

  • jennie kirjoitti:

   Käytänhän minä, satunnaisen säännöllisesti. joskus aikaa sitten olenkin melkoisen proteiinipatukkavertailun tehnyt mutta kuten itsekin totesit, on makuja tullut miljoona uutta ja erilaista. Kaikkia kokeiluja ja ostoksia ei suinkaan blogin puolelle esittelyyn pääse mutta tämä voisi taas johonkin väliin olla ihan hauska (ja maukas) testi 🙂

   Ja mitä viestisi loppupuoliskoon tulee, olet enemmän kuin oikeassa. Joku lukijoista mainistikin tässä taannoin että hämmästelee oikeastaan sitä kuinka liikalihavia on ”vain” puolet väestöstä kun lihominen on tehty niin helpoksi. Oikeastaan ihmettelen itse ihan samaa. Vaikka unelmakropan metsästys ja sen kanssa eläminen pitäisi periaatteessa olla ihan yhtä helppoa, ei se käytännöntasolla sitä suinkaan aina ole. Mutta kun oikein kovasti harjoittelee, opettelee ja kuulostelee omaa kroppaa niin eiköhän tähän vielä päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.