Hae
My Project Is Me

Samettinen (ketoilijan) kesäkeitto

Sääennuste lupaa lähipäiviksi lämpöä ja sen kunniaksi ajattelin jakaa kanssanne erään kesäisen keiton reseptin. Syön itse kesäisin paljon salaatteja mutta tämä kesäkeitto on myös oivallinen vaihtoehto kuumaan hellepäivään.

Resepti sopii myös ketodieettiini, eli uteliaimmat saavat siitä ehkä jotain osviittaa myös tämänhetkisestä ruokavaliostani. Paitsi että resepti on ketogeeninen, se on laktoositon ja gluteeniton. Ohjeesta tulee kaksi pientä annosta tai yksi isompi lautasellinen.

Samettinen kylmä kesäkeitto (G, L)

375g makeuttamatonta soijajogurttia

150g seuraavia kasviksia yhteensä (kurkku, retiisi ja herneenverso)

50g avokadoa

3rkl valkosipulimaustettua oliiviöljyä

suolaa, pippuria

Sekoita kaikki ainekset blenderissä ja nautiskele samettisesta lopputuloksesta.

 

Tämä resepti on muhinut mielessäni jo useamman kesän ajan mutta vasta nyt, seitsemän vuotta ensikokeiluni jälkeen, sen pariin palasin. Ja ah, makuelämys oli parempi kuin muistinkaan. Tai sitten uusintaversion aineiden koostumus ja suhteet olivat vielä paremmat. Niin tai näin, herkkua ja ihanan kuohkean samettista tämä kesäkeitto on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.