Hae
My Project Is Me

R niinkuin (rasvaisempi) ruoka

Moi,

Kun tuossa jonain päivänä kerroin käyneeni tarjouskaupoilla ruoan perässä niin onhan se toki kerrottava mitä niistä sitten syntyikään. Muistutuksena vielä että ostoslistalla olivat jauheliha, lohi, kassler sekä grillattu broileri.

IMG_9589-1024x682

Kasslerista valmistin hitaasti ja hartaasti Pulled Porkin, eli Nyhtöpossua, kuten jostain löysin sille suomennoksen. Lihaahan kypsennetään senverta pitkään että se kirjaimellisesti hajoaa kosketuksesta. Ohjeena käytin Hesarin sivuilta löytynyttä versiota ja hyvää tuli. Lihanahan kassler ei sinänsä mikään diettaajan ykkösvalinta ole korkeamman rasvapitoisuutensa vuoksi mutta käy satunnaisempana ruokana siinä missä mikä tahansa muukin (ainakin minusta). Sitä syötiin sekä sellaisenaan että leivän välissä, jonne se kaiketi on oikeasti tarkoitettu.

IMG_9622 IMG_9650 IMG_9654

Lohi pääsi uuniin jo blogista tutulla reseptillä eli vähän ruokakermaa kastikkeeksi kapristen ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Lisänä keitettyjä perunoita, uunissa kypsennettyjä porkkanoita sekä tietty salaattia.  Lohi kaikessa rasvapitoisuudessaan taas sisältää toisentyyppistä rasvaa kuin vaikkapa tuo kassleri, ja on sinänsä siis ihan suotavaa syödä.

IMG_9702 IMG_9704

Broileria päätyi paitsi salaattiin niin myös keittoon, joka ei kauneudellaan huumaa mutta maistuu kyllä hyvälle. Verrattuna broilerin perusfileeseeen, on tällainen kokonaisena grillattu versio, yllätys yllätys, rasvaisempi. Millainenhan tästä tulisi jos soseuttaisin sen ja käyttäisin filettä.. Ehkä ensikerralla.

IMG_9652

Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti on kuitenkin siis seuraavanlainen:

450g kiinankaalta

1,8l kasvislientä

kokonainen grillattu broileri

2tl currya

(valkosipulia)

 

Irrota liha luista. Laita kattilaan öljyä ja sekoita siihen curry. Lisää liha. Lisää suikaloitu kiinankaali, (valkosipuli) ja kasvisliemi (omalla kohdalla siis vettä ja kasvisliemikuutio). Keittele 20minuttia.

Ohje on alunperin esiintynyt KG-lehdessä, jossa valmistettavaan määrään tosin käytettiin vain puolikas kana. Jauheliha odottaa minulla vielä pakkasessa sopivaa käyttötarkoitusta mutta luulen että tehdään pizzaa, senverta paljon se on minulla mielessä kummitellut.

2 kommenttia

  1. Crunches not Cookies kirjoitti:

    Oooiihh Pulled Pork on niin hyvää!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.