Hae
My Project Is Me

Voihan arkiruoka – Vinkkejä otetaan vastaan

Olen yleensä melko suunnitelmallinen, mitä oikeastaan mihinkään tulee. Jotta arki rullaa, se on oikeastaan kiireisessä elämäntilanteessa välttämätöntä että asiat ovat järjestyksessä aikatauluja ja ruokailuja myöten. Arkiruoka on kuitenkin aiheuttanut minulle viime aikoina tavattoman suurta päänvaivaa.

eksoottinen porkkanakeitto

 

Jotain mikä maistuu kaikille

Kun kokkaan, yritän loihtia pöytään sellaista ruokaa mikä maistuu kaikille, lapsia myöten. Tavallaan lapsia on helppo miellyttää sillä aina kun kysyn toiveita, niin vastaus kuuluu että nuudelia. Haluaisin kuitenkin että arkiruoassakin olisi vaihtelua ja jonkinlainen tasapainoinen kokonaisuus, joten ihan joka päivä ei viitsisi pelkkää nuudeliakaan syödä (ja nimenomaan pelkkää, sillä vain sellaisena se lapsille maistuu). Toinen vaihtoehto olisi kuulemma tortillat mutta ei niitäkään ihan jokaiselle päivälle jaksa väkertää (kuvan maustekastikkeet ja tortillalätyt saatu PR-näytteenä Rianno Communications).

Arkiruoka – helppoa, hyvää ja huokeaa

Arkiruoan tulee olla tosiaan hyvää, helppoa ja mielellään myös melko huokeaa. Hyvää, koska no yksinkertaisesti on vain huomattavasti mukavampi syödä jokseenkin maistuvaa ruokaa. Helppoa, koska kun kokkailee viisihenkiselle perheelle, niin viikossa kuluu kahdesta neljään erilaista arkiruoka-ateriaa, riippuen kuinka hyvää se on ollut. Tässä jonain viikkona ajattelin tosiaan että ruokaa olisi riittänyt kaikille viidelle päivälle mutta ruoat olivat loppu kolmessa. Pienellä kauhulla jo odotan aikaa, kun esikoisemme kasvaa urheilevan teinin ikään, sillä olen kuullut lukuisia kauhutarinoita ruoan kulutuksesta tuossa iässä.  Helppoa tosiaan siksi, että arkipäivinä ei juurikaan ole aikaa kokkailla ja parasta on jos viikonloppuna voi saada koko seuraavan viikon ruoat valmiiksi.

italialainen kanapasta

Lisäksi koska ruokamenot ovat muutenkin melkoinen kuluerä, on sen parempi olla jokseenkin huokeaa. Huokea ei tarkoita tässä tapauksessa samaa kuin halpa mutta vaikka kuinka kaviaari maistuisi, ei sitä ihan joka päivä voi tarjolle laittaa. Kärjistettynä esimerkkinä.  Melko moni arkiruoka pohjautuukin siis kana- jauhelihaosastolle yhdistettynä tietenkin myös kasviksiin ja jonkinlaiseen hiilihydraatinlähteeseen. Lisäksi satunnaisemmin koko perheelle on tarjolla myös esimerkiksi soija- tai linssivaihtoehtoja, mutta useammin ne kuuluvat omiin arkilounaisiini, jotka näin talvikaudella ovat useimmiten erilaisia sosekeittoja. Se päivän toinen ateria, mikä syödään yhdessä, on usein ruokaisampi.

 

Omat arkiruokasuosikit ja viikkoextra

Kuten niin monessa muussakin perheessä, myös meillä arkiruoka tuntuu olevan hyvin usein sitä samaa; Lasagnea, makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä jne. Pyrin kuitenkin viikoittain tarjoamaan myös vähintään yhden viikkoextran, eli sellaisen aterian mitä meillä ei ole ennen syöty. Tämä on myös se tapa kokeilla melko vaivattomasti uusia makuja ja vaihtoehtoja, sekä samalla kasvattaa sitä oman arkiruokalistan repertuaaria.

Ja tässä vaiheessa pyydänkin sinun apuasi ja toivon että jaat oman arkiruokalempparisi. Olen toki googlettanut useammankin bloggajaan ja valmistajan arkiruokavinkkejä (kiitos Internetille!) mutta mielellään kuulen niitä suoraan omilta seuraajiltakin. Vaihtoehtoisesti voi myös vinkata vaikka omia suosikki ruokablogeja tai muita, mistä arkiruokavinkkejä voisi poimia.

Loppuun totean että onneksi meitä on oikeasti vain viisi. Omien ruokakriisieni keskellä olen nimittäin hyvin usein miettinyt, että miten ihmeessä suurperheet oikeasti arkiruokailuista selviävät kun yksi ateriakerta voi tarkoittaa vaikka 10l keittomäärää tai kiloa kananfileitä. Siinä ei paljon kokkailla ennakkoon 😀

2 kommenttia

  1. P.M kirjoitti:

    Kylmä nakki keittokirja ?? Lämmin suositus!

    • myprojectisme kirjoitti:

      Kiitos, tämä on mahtavan kuuloinen kirja! Täytyy ehdottomasti tutustua tarkemmin mutta jo npea googlettelu tuotti huippuvaikutelman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.